Het register opschonen met software?

by R. Smit de Kleine on 2010/03/15

register opschonen

Oppassen met verwarrende informatie op het internet over het register opschonen met een registry cleanerAls het gaat over het register opschonen van uw computer, dan kunt u veel op het internet lezen over de opvatting dat een schoon Windows register voor betere computer prestaties zorgt. Een schoon register maakt minder aansprak op waardevolle systeembronnen. Microsoft heeft voor de Windows besturingssystemen geen registry cleaner software ontwikkeld om het Windows register schoon te maken om zo uw trager wordende computer te versnellen. Niet zo gek dat er op dit moment een veelvoud van dubieuze registry cleaner software beschikbaar is die allemaal aanspraak maken uw computer enorm te versnellen.

Helaas, het register opschonen met deze twijfelachtige registry ‘fix’ of ‘pc cleaner‘ software veroorzaakt vaak meer ellende dan ze zou moeten oplossen. Dit wordt mede veroorzaakt doordat veel register opschoners die op het internet verspreid worden, vaak van slechte kwaliteit zijn. Alszodanig is het soms het geval dat deze software de gebruiker alleen een goed gevoel geeft  zonder dat deze software daadwerkelijk de computer prestaties zal verbeteren, laat staan uw pc sneller maakt.  Mocht deze registry cleaner software op onverantwoorde wijze wel grondige wijzingen in het register aanbrengen, kan het uw computer veel schade bezorgen. Een register cleaner mag niet als een olifant in een porseleinkast te keer gaan. Register opschonen met voorzichtigheid is ons devies en geloof niet in verkooppraatjes .

Beste selectie van register opschoners:

register-opschonen-tipsComputer Opschonen raadt u aan (na veel onderzoek op deze rommelige markt) om alleen een register opschoner te gebruiken die voldoet aan alle kwaliteitsnormenLees hier meer over de kwaliteitsnormen van een goede register cleaner of lees hier een complete review over een van de volgende uitstekende registry cleaners:

  1. Registry Reviver (vele lovende recensies van erkende bronnen)
  2. PC Mechanic (Uniblue Microsoft Gold ISV Partner)
  3. Regclean Pro (Systweak Microsoft Gold ISV Partner)

Register opschonen met alleen de beste register opschoners:

Het opschonen van het register moet verricht worden met omzorg vanwege de complexiteit van het Windows register. We raden uw aan om niet het Windows Register op te schonen met een slechte registry cleaner van een onbekende of niet erkende software ontwikkelaar. Kies er een die met omzorg en vakkennis is ontwikkeld en  bovendien de volgende belangrijke elementen moeten hebben:

1. Reparatielogs van het register. Als de respectieve registry cleaner het register wijzigt, maakt het een logbestand waarin deze wijzigingen worden vastgelegd. Elk logbestand bevat alle wijzigingen die op dat moment zijn uitgevoerd.
2. Register herstelpunt. Als er wijzigingen worden uitgevoerd in het register, moer er automatich een back-upbestand worden gemaakt, waardoor de computer, wanneer dit bestand wordt teruggezet, terugkeert naar een eerdere configuratie. Gewoon op de juiste back-up kiezen en op ‘herstellen’ klikken. Het  register opschonen is veiliger wanneer er een backup is.
3. Negeerlijst van het register. Met de neegeerlijst kunt u bij het scannen bepaalde secties van het register overslaan.
4. Registerdefragmentatie functionaliteit. Om de systeem presaties regelmatig te verbeteren moet u het register regelmatig defragmenteren.
5. Technische ondersteuning. Het bedrijf heeft uitstekende in-house klantendienst en technische support. Wanneer u vragen heeft of in de problemen komt, kunt u altijd contact opnemen met de support afdeling .
6. Gegarandeerde 30 dagen geld-terug-garantie is heel belangrijk.

advies-register-opschonen-computerDus, oppassen met het doe-het-zelf opschonen van uw register. Gebruik alleen de beste registry cleaners die voldoen aan alle eisen. Lees het volgende artikel van een vriend van ons over een mooi stukje gereedschap die voldoet aan alle kwaliteitskenmerken van goede registry cleaner: klik en lees meer over Registry Reviver, een van de beste en meest betrouwbare registry cleaners. 

 

Het register opschonen van malware?

Het verwijderen van malware uit het Windows register is niet gemakkelijk. Verstopte malware op uw computer is vaak de oorzaak van een vervuild Windows register en een trager, onstabieler systeem. Wanneer u denkt dat uw computer besmet is met malware, in de vorm van spyware, adware, rootkits, keyloggers e.d. is het belangrijk om een specialist in te zetten. Vooral spyware is lastig. Voor meer informatie: spyware verwijderen in een handomdraai.

register opruimenTIP: een goede registry cleaner kunt u trouwens ook vinden in erkende Windows optimalisatie software. Dat wil zeggen Windows optimalisatie die ontwikkeld is geworden door Microsoft erkende software ontwikkelaars. Bekende makers zijn b.v. Paretologic en Systweak. Vooral Systweak heeft een compleet product voor het opschonen van het Windows register en het geheel onderhouden en beveiligen van uw computer: de Advanced System Optimizer bevat een krachtige anti-malware en antispyware scanner. Voor meer informatie zie de recensies:

Aanbevolen product reviews:

Paretologic & register opschonen

Gerelateerde computer opschonen artikels:

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

——————————————————–
Dit artikel over het register opschonen is een bijdrage van: 

Waarom is het register opschonen van een Windows computer nodig?
Register opschoner
Register opschoners
5 / 5 stars

 

Previous post:

Next post: