Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Computer traag? Oorzaken aanpakken!

Is uw computer traag geworden?

computer traagIs uw computer traag als een slak geworden?

Dit is gek genoeg een normaal, frustrerend verschijnsel. We kunnen daarvoor verschillende oorzaken aandragen. In dit artikel bespreken we de 7 belangrijkste oorzaken voor een trage computer. Deze oorzaken hangen vaak met elkaar samen. Een lekker werkende computer is een complex technologisch samenspel. Echter, alle oorzaken voor een trage computer zijn in beginsel gewoon terug te leiden tot achterstallig computeronderhoud met bijvoorbeeld een vervuild Windows register tot gevolg; of een virusinfectie doordat de computer beveiliging ondermaats is. Wanneer we de computer niet onderhouden en niet goed beschermen, zullen de systeem-prestaties afnemen en langzamerhand problemen ontstaan. Een complete Windows systeem-diagnose zal uw snel in staat stellen om het probleem snel vast te stellen en op te lossen. De meeste lezers testen hieronder de computer op mogelijke  malware infecties en andere vertragende factoren in het computer-systeem:

diagnostiek van uw computer

computer traag opschonenWat maakt eigenlijk uw computer nu precies trager?

Vind de rotzak: klik en start een gedetailleerde pc diagnose scan!

microsoft certified vendor scans

Wat zijn eigenlijk de 7 hoofdoorzaken van een trage computer?

Hierbij een overzicht met meer informatie over de 7 belangrijkste factoren die uw Windows computer traag maken.

1. Is de computer traag doordat er software rot in het Windows register zit?

computer traag

Controleer het Windows register op systeem-fouten die uw computer zouden kunnen vertragen. Fouten in het register worden mede veroorzaakt door het geregeld installeren en verwijderen van software. Bovendien, wanneer uw software verwijdert, blijven er vaak zwevende restbestanden achter in uw Windows register. Zwevende restbestanden, losse registersleutels en corrupte register entries vervuilen op den duur het Windows register. Dit is de zogenaamde software rot in het register van uw Windows besturingssysteem. Opgehoopte software rot heeft geen goede invloed op de prestaties en stabiliteit van uw Windows besturingssysteem. De PC opschonen van deze rommel is aanbevolen. Een schoon Windows register is goed voor een goede werking van Windows, het vermijden van Windows problemen en een trage computer. Na het opruimen van het Windows register met een goede registry cleaner zal uw computer stabieler en lekkerder lopen en zult u veel vertragingen en problemen vermijden. Dit komt omdat het Windows besturingsysteem nu foutloos alles gemakkelijk kan vinden in het Windows register; net zoals men in een goed georganiseerde bibliotheek snel de boeken kan vinden die men nodig heeft om lekker te kunnen doorwerken. Het Windows register opschonen moet u wel doen met een goede registry cleaner.

2. Is de computer traag doordat de harde schijven gefragmenteerd zijn?

trage computer opschonenHet is nodig om geregeld alle harde schijven op de computer te defragmenteren. Een erg trage computer zult u zeker kunnen versnellen door het defragmenteren van de harde schijf wanneer deze behoorlijk is gefragmenteerd. Dit kan ook een goed Windows onderhoudsprogramma voor u doen zoals eerder genoemde PC Health Advisor. Deze software programma’s zijn door Microsoft Gold ISV partner ontwikkeld. Daarnaast bevat deze utility software vele andere nuttige gereedschappen voor het sneller maken van uw trage computer. Deze software bevat o.a. ook een registry cleaner, driver updater en harde schijf manager. De computer opschonen met de PC Health Advisor is kinderspel. Natuurlijk, kunt u het ook zelf doen, wanneer u de tijd heeft. Hierbij een beknopt defrag recept die u snel kunt toepassen om te defragmenteren:

Stappenplan : 1. Open de computer. 2.Klik met de rechtermuisknop op het lokale schijfvolume dat u wilt defragmenteren en klik op Eigenschappen. 3. Open het tabblad Extra en klik op Nu defragmenteren. 4. Klik op Defragmenteren. 5. Als er na het defragmenteren erg veel ‘rood’ overblijft, herhaal dan deze procedure een aantal keer totdat het rood grotendeels verdwenen is. Dit kan enige tijd duren want u moet het herhalen voor elke schijf. Mocht u tijd erg kostbaar zijn, kunt u een tool hiervoor aanschaffen. Wij raden u dan aan om defragmentatie software te testen. Schijffragmentatie of Windows optimalisatie software met schijfbeheer gereedschappen zal uw veel tijd besparen en de harde schijven in top conditie houden. Mocht u niks aan schijffragmentatie doen, dan zal het langzamerhand de harde schijf van uw PC vervuilen en zullen de PC prestaties afnemen met een trage computer uiteindelijk als resultaat.

trage pc opschonenEven wachten, u maakt gebruik van een Mac en  heeft u een trage Mac computer? In dat geval, lees dan een van de volgende artikels: Hoe kan ik mijn mac opschonen? of MacKeeper Review. Wanneer uw Windows PC traag is geworden, kan dat ook te maken hebben met de volgende 4 oorzaken:

3. Is de computer erg traag geworden door verouderde Windows drivers?

computer trager gewordenHet is niet zo een slecht idee om soms uw pc te controleren op verouderde drivers en missende driver updates die uw computer nodig heeft om goed te kunnen blijven werken. Wanneer u werkt met een verouderde driver versie kan dat gevolgen hebben voor het betreffende computer device. Een voorbeeld: wanneer uw videokaart verouderd is en niet meer past bij uw huidige Windows versie, kan dat gevolgen hebben voor de werking van de videokaart. Een trage computer kan te maken hebben met een verouderde driver. Hoewel, dit komt niet zo vaak voor.

Niettemin, het bijhouden van uw Windows drivers met driver update software is een belangrijke computer onderhoudstaak. Vergeet ook niet dat de nieuwe drivers voor veeleisende videokaarten (bijvoorbeeld de Nvidia GTX 970) voor het ondersteunen van een vr-bril zoals de Oculus Rift, voor het spelen van zware vr-spellen ook moeten worden bijgehouden. Door het bijhouden van uw Windows drivers zal uw computer beter kunnen communiceren met uw hardware apparaten. 

4. Is de computer traag omdat het geheugen van uw pc te veel belast is?

trage computer

Weet u hoeveel uw pc als geheugen heeft? Wanneer het geheugen onder de 512MB zit moet u meer selectiever zijn over welke software u eigenlijk wilt hebben op uw computer en hoeveel deze software en aanverwante opgeslagen bestanden in feite beslag leggen op de capiciteit van uw pc. Hoe meer software die veel geheugen opeist en op de achtergrond meedraait, hoe langzamer uw computer zal worden.  Met uiteindelijk een computer traag zo als een slak. Hiermee moet u vooral denken aan zware antivirus software, allerlei scanners, andere pc veiligheidssoftware en spellen. We raden u aan om niet teveel zware beveiligingssoftware gelijk te installeren en te laten draaien want dit zal aanzienlijk uw pc prestaties aantasten.

Neem gewoon de beste antivirus software af die niet zoveel de pc systeembronnen belast, zoals dit het geval is met de beste virusscanners makers van 2012 tot 2016: Enigma, AVG en Bitdefender. De security software van deze makers heeft alles om uw zo goed als mogelijk te beschermen tegen bedreigingen op het internet. Een andere optie is om te investeren in een totaaloplossing voor computer optimalisatie en bescherming. Hoe minder software des te beter, hoe meer tools in een gereedschapskist zitten is dat nog beter. Dus,

computer-langzaam

Lees eens meer over een aanbevolen totaaloplossing met antivirus om eens gratis te testen:

Bescherm en versnel uw computer met een complete PC systeem diagnose!

Bovendien, is bovenstaande  ook van toepassing op software die het uiterlijk van uw computer aanpassen. In dit verband en al eerder aangestipt, zorg er voor dat er niet veel software gelijktijdig opstart met uw Windows besturingssysteem. Zorg er wel voor dat de Secunia Personal Software Inspector (voor security updates), Antivirus software (voor virusbescherming), en de firewall wel lekker mee opstarten. Alle andere software die uw mee wilt laten opstarten is in feite optioneel en daar mag uw eigen smaak en voorkeur de doorslag geven. Om bepaalde software uit te schakelen die met  Windows opstarten die niet nodig zijn, ga naar start > uitvoeren en typ: msconfig. Klik het tabblad “Opstarten” en vink daar de software  uit die u niet wenselijk acht om met Windows op te starten.

computer traag vermijdenEen slimme zet om deze problemen te vermijden is door te investeren in een Solid State Drive  met veel werkgeheugen en alle zware programma’s en het Windows besturingssysteem hier op te installeren! Een trage computer zal super snel worden door het toevoegen van een goede SSD-schijf.  Voor meer informatie: Wat is de beste SSD-schijf voor mijn laptop of desktop?

5. Is de Computer traag doordat malware verstoppertje speelt op uw computer?

computer-traag

Het is belangrijk dat u zich eerst de volgende vraag stelt: heeft u eigenlijk wel een goed antivirus en antispyware programma? Malware in bijvoorbeeld de vorm van een virus of spyware kan zich gemakkelijk verstoppen en onvolledige virusscanners gemakkelijk foppen. U computer kan traag zijn door het simpel gegeven dat malware activiteit de systeembronnen van uw pc parasiteert. Het is van wezenlijk belang dat u een zeer goede en complete virusscanner in gebruik heeft en geen gratis variant of helemaal niks. Geloof niet dat een doorsnee gratis virusscanner u kan beschermen zoals de marketing verhaaltjes het graag aan u willen verkondigen. We raden u niet aan om gratis antivirus software te gebruiken zoals de AVG free download edition. Zoals de naam al zegt, het is een gratis versie die langzamer is en geen complete bescherming biedt. Dit in tegenstelling tot een antivirus cloud-oplossing van een beroemde software ontwikkelaar zoals Avira, Emisoft of Bitdefender. Helaas, de beste antivirus software is niet gratis, maar zal dan ook niet uw computer trager maken . De computer schoonmaken van mogelijke malware die uw pc langzamer maakt, moet u doen met een complete malware scanner die niet uw computer trager zal maken ( ; …

pc-slowMalware wordt vandaag massaal geproduceerd in vele verschillende soorten en varianten. Ga voor kwaliteit, compleet en totaal, anders kunt u net zo goed helemaal geen bescherming op uw pc zetten. Kijk, een virus bijvoorbeeld, is tegenwoordig een zeer geavanceerd stukje software. Een uitstekende virusscanner die u beschermt tegen alle bedreigingen op het internet is noodzakelijk om aan te schaffen als u niet wilt dat uw gegevens in de schoot van een crimineel worden geworpen zonder dat u het weet. Is uw computer traag? Scan het eerst met een complete, effectieve en hoogwaardige antivirus programma of internet security suite. Investeer in kwaliteitgoedkoop is duurkoop als het gaat om uw veiligheid en uw persoonlijke bestanden op het internet.

trage computer door overbelasting

Is uw computer heel plotseling erg traag geworden en u heeft geen of alleen maar een gratis virusscanner? We raden u aan om een review te lezen over een complete oplossing van de Amerikaanse SpyHunter, de Duitse Kromtech, de Roemeense Bitdefender, de Oostenrijkse Emsisoft, de Estlandse Malwarebytes, of waarom niet de bekende PCKeeper?

computer is zeer traag gewordenTip terzijde, als u optimale veiligheid online willen wilt bereiken, dan zou uw via een VPN oplossing het internet op kunnen gaan. Hierdoor zal uw internet veiligheid, privacy en anonimiteit tot een zeer hoge mate worden gegarandeerd. Zelfs de Amerikaanse NSA zal u niet meer kunnen volgen ( ;  Lees ons artikel over HideMyASS of hoe kun je het beste veilig & anoniem surfen?

6 . Is de computer erg traag door vervuilde  browsers en rommelige tijdelijke mappen.

Met de term, PC opschonen valt ook de volgende taak: het is aanbevolen om overbodige bestanden op te ruimen, zoals bestanden in tijdelijke mappen, de prullenbak etc.. Hoe voller de harde schijf hoe langzamer de computer. Gemakkelijke tips om dit te doen:

6.1. Schoon de Cache en Cookies in de Internet Explorer:

* Sluit Internet Explorer.
* Ga naar Configuratiescherm > Internet Opties > tab Algemeen
* Bij browsergeschiedenis klikt u op “Verwijderen” – dit zal een nieuw venster openen.
* Vink volgende aan om te verwijderen en klik daarna op ok:

-Bestanden verwijderen.
-Cookies verwijderen.
-Geschiedenis verwijderen.
Schoon de Cache en Cookies in Firefox (In geval Firefox geïnstalleerd is):

* Ga naar Extra > Opties.
* Klik Privacy in het menu.
* Klik op de knop “Nu wissen” onderaan. Een nieuw venster zal openen.
* Vink alles aan bij “de volgende gegevens nu wissen:”
* Klik op de “Privégegevens nu opruimen” knop.

6.2. Even de resterende tijdelijke files en prullenbak leegmaken:

* Ga naar start > uitvoeren en typ: cleanmgr en klik ok.
* Laat het uw pc scannen op bestanden die moeten verwijderd worden
* Zorgt u er wel voor dat daar alleen maar ‘tijdelijke bestanden’, ‘tijdelijke internetbestanden’ en ‘prullenbak’ staan aangevinkt.
* Klik daarna op ok.

6.3. Even de ”Te gebruiken schijfruimte controleren:

* Ga naar Extra > InternetOpties > Tab Algemeen > Browsegeschiedenis > klik de “Instellingen” knop > “Te gebruiken schijfruimte”. Ideaal is tussen 50MB en 100MB. M.b.t. schijfruimte. Het netjes op orde houden van de computer bestanden maakt het ook makkelijke voor uw computer om bestanden te vinden en te openen. Een bestand openen is een basishandeling van een computer gebruiker die normaliter lekker soepeltjes moet lopen en geen problemen met zich mee moet brengen. Gedefragmenteerde schijven zijn hiervoor een basisconditie: Lees hier meer over defragmenteren & schijffragmentatie.

7. Is de computer traag doordat er te veel software installaties en bestanden op de computer zijn geplaatst?

In ieder geval, wanneer uw computer traag is geworden, is dit in feite een heel normaal verschijnsel wanneer u de computer al een lange tijd heeft en vaak gebruikt. Trouwens, simpel gesteld, veel software installaties kunnen ook vertragingen opleveren, vooral als deze tegerlijkertijd op de achtergrond meedraaien of  wanneer u deze direct laat mee opstarten met het opstarten van Windows. Dus, in dat geval, is het gewoon eventjes overbodige software afsluiten. Daarnaast, de bestanden voor bijna alle mogelijke programma’s zoals spellen, maar ook de reguliere media bestanden worden als maar groter. Vooral de nieuwe Virtual Reality bestanden en grote 360-gradenvideo bestanden en andere VR-media voor die slimme VR Glasses zijn een uiteindelijk een flinke belasting voor de computer prestaties. Verwijder grote bulkbestanden die je niet meer gebruikt. Zoals eerder al gezegd, uw computer heeft onderhoud nodig en moet u de pc opschonen, net als de auto. Nemen we geen maatregelen en laten we alles maar op zijn beloop, dan wordt de computer traag en zullen we last krijgen van vervelende problemen met Windows en de algemene systeem prestaties.

Zoals al eerder aangegeven, niet alleen te veel software die actief meedraait op de computer kan uw computer vertragen. We hebben meer en meer de gewoonte om software te installeren die we in feite nooit of bijna nooit gebruiken. Het is beter om ze te verwijderen want ze nemen onnodig beslag op uw systeembronnen. Dit geld ook voor geïnstalleerdde test of trial software die na een bepaalde periode niet meer bruikbaar is en alleen maar plaats op de computer opeist. Software verwijderen doet u via start > configuratiescherm > software > programma’s wijzigen/verwijderen.  Selecteer de software die u wilt verwijderen en klik op de verwijder knop ernaast. Herstart daarna de computer. Niet vergeten! De PC opschonen van deze overbodige programma’s zal uw trage computer sneller maken.

STOP!!

Is er niet ‘n totaaloplossing die al deze pc traag oorzaken in 1 keer aanpakt?

computer-erg-traagDit is een vraag die we vaak van onze lezers hebben gekregen. Het antwoord is gelukkig positief. Recent is er vooruitgang geboekt die het makkelijker en goedkoper maken om uw computer schoon te maken,  te repareren en te onderhouden met maar 1 PC totaaloplossing. We raden u aan om een totaaloplossing voor het opschonen, beveiligen en onderhouden van uw computer gratis te testen. Om even het kort te houden, volgens ons is de PC Health Advisor de beste keuze aangezien er een ingebouwde helpdesk tot je beschikking staat. De Advanced System Optimizer  is een alternatief en ook een verstandige keuze.

computer zeer traag

Complete oplossing voor computer onderhoud en bescherming!

Download hier de Advanced System Optimizer

regclean pro review

De conclusie over wat een computer traag maakt: 

trage pc opschonen van rommel en malwareEen trage computer is de oorzaak van verschillende software en hardware factoren die onderling met elkaar samenhangen en worden mede-bepaald door ons specifieke gebruik van de computer. Hoe meer we de computer gebruiken en belasten, hoe meer dit uiteindelijk de computer prestaties zal beïnvloeden.

We kunnen natuurlijk niet de computer in de doos laten staan ( : … maar we kunnen dit wel doen door de computer te onderhouden. De computer opschonen kun je zeker handmatig doen als je weet wat je moet doen, maar dat neemt nogal tijd in beslag. Het opzoeken van de juiste stuurprogramma’s is nogal een werkje, en daarna is het vaak niet makkelijk om te weten wanneer de harde schijf een schoonmaakbeurt nodig heeft….totdat het te laat is. Vandaar dat we de meeste mensen aanraden om Windows optimalisatie te gebruiken voor het versnellen en onderhouden van een trage computer. We bevelen u aan om de volgende recensie te lezen: Advanced System Optimizer Review. Uiteindelijk kun je het beste een PC schoonmaken met goede software en een zacht stofdoekje ( ;

P.S. we willen nog even onderstrepen dat deze software geen professionele internet security suite vervangt. Het is een totaaloplossing voor computer onderhoud, vaak minus een echte goede virusscanner. Dit komt omdat een virusscanner of een security suite gebaseerd is op een totaal andere specialisaties en computer wetenschappen. Alleen de Advanced Systemcare van Iobit en de PCKeeper van Kromtech hebben volgens ons de beste uitgeruste virusscanner. Heb je meer geld dan koop je natuurlijk de Bitdefender Multi-Device security software!

Dus, het inzetten van een secundaire malware scanner zoals de Hitman Pro is belangrijk in het effectief opsporen en verwijderen van spyware. Computer reparatie en onderhoud valt onder utility software. Een virusscanner valt onder security software.

Ten slotte, vergeet niet te investeren in een goede SSD-schijf wanneer je veel werkt met zware programma’s en de intentie hebt om virtual reality spellen te gaan spelen. 

Is je Android-toestel traag geworden?

Misschien is het tijd voor een Android root behandeling?

We hopen dat deze informatie over computer traag factoren en oorzaken duidelijk is en u heeft geholpen. Heeft u vragen over PC schoonmaken en sneller maken? Aarzel niet om contact met onze servicedesk op te nemen of een reactie hieronder te plaatsen. Veel geluk met de tips waarmee u de trage computer mee kunt opschonen en versnellen. Wanneer uw computer traag is geworden, zult u met deze tips deze nu kunnen aanpakken. Bedankt voor uw tijd en aandacht!

Tenslotte, hierbij volgen een aantal andere relevante computer artikels over het aanpakken van een trage computer, het verbeteren van de computersnelheid en het  beveiligen en schoonmaken van een computer.

Goede bronnen en referenties die verder kunnen opnoemen:

computer-langzaam-geworden

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

computer-traag-facebook
————————————————–
Dit artikel is een bijdrage van: 


 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.

 • Kees
  2010/06/30, 21:26

  Mooi en handig lijstje om een trage computer mee aan te pakken. Bedankt voor de tips!

 • kim
  2010/07/01, 21:09

  Hey,

  Zit niets bij dat ik nog niet wist. Maar uw lijstje is wel een verd*** handig lijstje.
  Echt een goede checklist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Joep
  2010/07/26, 12:48

  Zeg deze checklist heeft mijn trage pc die ik op het punt stond op het sloop te gooien weer omgetoverd tot een normaal functionerende pc.

 • Suus
  2010/08/03, 08:51

  Computer traag haat! Vreselijk wanneer dat ding langzaam gaat, bleek wel dat mijn pc register een totale bende was en gewoon veel te veel software installaties had. Bedankt voor de schoonmaak tips!

 • Janneke
  2010/08/11, 13:12

  Mijn pc is traag en wilde ik graag opschonen. Niets meer K… dan een computer die traag is. Ik ben blij dat hier de oorzaken voor een trage computer kan vinden om de interne rommel in de pc op te ruimen. Schoonmaken van de buitenkant deed ik wel, anders wordt het een plakkerige en stoffige zooi. De computer opruimen en schoonmaken zeg maar van de binnenkant of wel beter gezegd de ‘ziel’ van de pc schoonmaken dwz Windows en het register ( ; had ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Bedankt ik heb weer wat bijgeleerd om mijn pc wat langer mee kunnen laten gaan en niet te snel bij het vuilnis te zetten.

 • Simon
  2010/09/15, 12:51

  Mijn computer was traag. Dankzij deze tips heb ik de pc weer wat kunnen versnellen.

 • Karel
  2011/01/22, 15:40

  Bedankt voor deze computer traag zelf hulp tips!

 • Deli
  2011/02/13, 21:23

  HE HE, uiteindelijk is mijn pc wat sneller geworden.. thanks voor de tips!!

 • Computer erg traag
  2011/08/23, 21:31

  Mijn computer was erg traag maar dankij deze handige tips zijn mijn problemen voorbij! Keep up the good work! 🙂

 • Hele trage computer
  2011/08/24, 23:33

  Computer erg traag, nou ik had wel een hele trage computer hoor! Ik wilde hem al het raam uitkeilen, maar goed, heb op aanbeveling van deze site maar eens Hitman pro gedraaid en het Windows register eens schoongemaakt… snap er ook niks van maar pc doet het weer veel beter. Bedankt.

 • A.H. Tanja
  2011/09/07, 13:26

  Ik heb een verouderde asus laptop (10 jaar oud) met windows XP 2x 256 Mb werkgeheugen / 40 gb opslag
  De laatste tijd werkt het systeem erg traag!
  Wat nu?
  Is mijn computer nog wel op te schonen en sneller te maken?
  Of wordt het tijd voor een nieuwe lap top

 • Henry van Velzen
  2012/01/12, 10:40

  Thx voor het lijstje, de video instructies die ik via pc-versnellen.nl heb gedownload leggen ongeveer hetzelfde uit maar dan in videovorm (voor mij als leek handiger)

 • Koter
  2012/01/22, 22:33

  Jesus wat een lap tekst over wat te doen als je last heb van een trage computer, terwijl je gewoon er utility software voor kunt kopen zoals Tune Up en PC Health Advisor….. Zeg Tanja, Je moet Windows XP eerst eens bewerken met zulke software en vervolgens kijken of dat resultaat geeft. Vervolgens mocht dat niet helpen gewoon Windows XP opnieuw installeren. Leeftijd maakt niks uit, als de hardware goed is en je onderhoud je computer, dan zal die lang mee kunnen gaan als je denkt. Wanneer die trager wordt, heeft dat te maken met bovengenoemde factoren die je gewoon met utility en security software automatisch kan aanpakken. Mensen gooien veel te snel hun computer op de schroothoop, terwijl die gewoon nog te redden valt door een goede schoonmaakbeurt. Typisch syndroom van op hol geslagen consumisme en altijd de laatste nieuwe toeters en bellen willen hebben. Niet te vergeten dat we tegenwoordig geen geduld meer lijken te hebben. In ieder geval dit was een goed artikel over wat je kunt doen met een langzame computer!

 • Bjorn Hoogeveen
  2012/03/01, 00:05

  Een heel erg mooi lijstje om je computer mee schoon te maken. Zoals ook in deze commentaar genoemd zijn er wel een aantal utility software programma’s die een aantal zaken tegelijk kunnen aanpakken. Ik zelf werk met een aantal verschillende stukjes software, en controleer handmatig bepaalde instellingen die voor vertraing kunnen zorgen. Hoe je het ook went of keert: een opgeschoonde oude computer is alsnog traag met de concurrenten die nu in de winkel liggen. Na zo’n 6 jaar intensief gebruik is de levensduur toch echt wel een beetje op.

  Mocht iemand intresse hebben om een computer goed op te laten schonen: neem gerust contact op!

  Bjorn Hoogeveen ICT-diensten.

 • Sjirke
  2013/09/11, 11:31

  Een trage pc opschonen moet nu voor iedereen mogelijk zijn met zo’n flinke lap text met info over alles en nog wat wat de computer langzamer kan maken. Ik zou zelf mijn prio leggen op een goed antivirus product. Verstopte en lekke browsers zijn bij mij vaak de oorzaak voor een trager werkende computer, waarbij de lekken adware doorlaat en de boel alleen maar verergert. Dat is in ieder geval mijn ervaring. De pc opschonen van adware is iets dat ik wil onderstrepen.

 • AnneMarie
  2013/09/15, 10:51

  Ik snap er niks van .. Heb hier een 3,2 ghz pc staan met 1 gb aan geheugen. Hebben m zojuist helemaal leeggegooid, alles weg en opnieuw geinstalleerd met windows 7 ..

  Ook nu weer is ie zo traag als dikke str*nt. De laptop en andere 2 pc’s werken daarintegen prima. Internet als een trein, spellen spelen prima. Mijn ideetjes raken op. Dan zou t toch hardware kunnen zijn, maar wat is er dan aan vervanging toe?? Zou het kunnen doordat de videokaart wellicht niet optimaal werkt dat er haperende beelden plaatsvinden? Lijkt me logisch bij spellen, maar geld dit ook voor internet?

  Wie ow wie komt met de tip? Kids willen dolgraag samen een spel spelen, maar voeren haast oorlog om de snelste pc …