Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Missing DLL? DLL Error? Beknopt advies & definitie

DLL Missing? Een dll-error is een vervelend probleem en niet altijd makkelijk om eventjes snel op te lossen. Om maar even met de deur in huis te vallen, wanneer u problemen heeft met een dll-bestand, dan raden we u het aan om een pc scan te doen naar DLL gerelateerde fouten op uw computer om herhaling van dll-problemen te voorkomen.

dll missingBovendien, lees het uitgebreide Windows dll-probleem & oplossing StappenplanDit hebben we opgesteld voor het stap voor stap kunnen aanpakken van dll-problemen.  Beknopt advies: de wortel van het probleem heeft vaak te maken heeft met bepaalde systeem-fouten in uw windows register.

Hoeveel DLL gerelateerde systeem-fouten zijn er in uw computer?

Klik hier voor de GRATIS PC  TEST voor DLL gerelateerde systeem- foutenDLL Missing? Beknopte DLL Definitie en probleemverkenning:

DLL is een afkorting voor Dynamic Link Libraries. DLL bestanden zijn belangrijke stukjes softwarecodes voor de functionaliteit van  uw Windows besturingssysteem  en uw software programma’s op uw computer. Microsoft heeft het gebruik van DLL’s ingezet voor het kunnen modileren en het kunnen hergebruiken van software codes. Dit betekent heel simpel  en concreet gezegd dat DLL -files het mogelijk maken dat vele verschillende applicaties op uw pc op dezelfde tijd dezelfde stukje code en data kunnen gebruiken.  Dit bespaart uw pc tijd en geheugen. Wanneer een DLL error optreedt of een DLL is missing melding krijgt dan  raden wij u het volgende aan:

1. Lees  het volgende stappenplan: Windows dll-probleemoplossing stappenplan .

2. Controleer uw pc en begin met een schone computer. Vooral het Windows register is betrokken bij het aanspreken van DLL bestanden en aanverwante processen en het is daarom belangrijk dat het Windows register af en toe wordt schoongemaakt met een goede registry cleaner.

dll missing3. Wilt U gewoon direct  een download uitvoeren van het ontbrekende DLL-bestand, is het mogelijk dit dan gratis te doen uit een on-line DLL-bibliotheek. Het kan zijn dat de DLL’s niet meer op uw pc kunnen zitten veroorzaakt door bepaalde pc systeem-fouten en crashes. Een bibliotheek zoals DLL-Files.com heeft alle DLL-bestanden netjes online geslagen. Toch, het handmatig downloaden is niet verstandig en ook deze bibliotheek waarschuwt voor de risico’s!  Waarschuwing: voordat u begint met downloaden lees eerst het volgende artikel over de risico’s en redenen om dit niet te doen: DLL DOWNLOAD?! Redenen om dit niet te doen! Het is beter om uw missende DLL te laten detecteren en te installeren met de DLL-Fixer. Dit is een DLL-software programma ontwikkeld door DLL-Files.com voor het verzekeren dat u de juiste DLL voor uw computer installeert. Voor meer informatie DLL-Fixer Review

4. Voor mee specifieke DLL problemen kunt u hier op de volgende post namen klikken: hal.dll missing & system32.dll missing & msvcr71.dll error & wmpdxm.dll probleem & dllhost.exe.

5. Heeft uw DLL probleem te maken met codecs? Lees dan ons artikel over codec pack.

Andere bronnen die u kunt raadplegen zijn: Microsoft Help & Support on DLL-Files , About.com – PC Support DLL-files –  en Wikipedia – Dynamic Link Library -.

Schrijver:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands

missing dll

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
8 comments… add one
  • Sven
    2010/05/11, 12:45

    Bedankt voor het beknopte nederlandse advies zonder teveel in de technische details te springen…

  • Merel
    2010/07/11, 00:41

    Zelf met een missing dll opscheept, ben blij hier advies in het Nederlands te kunnen lezen.