Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

hal.dll missing!

HAL.DLL missing of corrupt of beschadigd? Of heeft u een ander Windows DLL probleem? Wanneer u geen hal.dll probleem heeft, maar met een ander Windows dll probleem zit opgescheept, klik dan hier voor info over Windows dll problemen in het algemeen of lees meer over de DLL Fixer, specialistische software voor het reparen van DLL errors en het installeren van DLL bestanden. 

Wat betreft Hal.dll, dit is een zeer belangrijk dll-bestandje:

Hal.dll dient voor de communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware onderdelen van het moederbord in een Windows computer. HAL staat voor Hardware Abstraction Layer (HAL) en kan in feite worden beschouwd als de driver voor de pc moederbord. Het zorgt er voor dat instructies van ingewikkelde computertalen, waarmee complexe hoogwaardige software is meegebouwd, kunnen worden terugvertaald in simpele ‘woorden’ voor de lagere computeronderdelen in de pc  zoals de hardware onderdelen. De Foutmelding: Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden. <windows-hoofdmap\system32\hall.dll Installeer het bovengenoemde bestand opnieuw.

Hal.dll probleem-oorzaak beschrijving:

 

hal.dllEen Hal.dll probleem is niet zo makkelijk te verklaren. Een oorzaak zou kunnen zijn een ongelukkige combinatie van een pc systeem-fout, Windows register vervuiling en een hardware error juist op het moment dat een hal.dll wordt opgeroepen. Gevolg is dat de computer crasht en dit dll-bestand wordt beschadigd. Een andere verklaring is dat het bestand boot.ini is beschadigd, waardoor het bestand HAL.DLL op de foute plek wordt opgevraagd door het Windows besturingssysteem.

Hal.dll stappenplan voor een oplossing:

Wanneer u met een hal.dll probleem zit, raden we u aan om het volgende stappenplan rustig te volgen in de hoop hiermee u probleem te kunnen oplossen :

1. Een nieuwe Hall.dll downloaden en herstellen
U kunt gewoon beginnen met het installeren van dit dll-bestand van een on-line dll bibliotheek. Voordat u de download gaat starten of meteen de dll gaat herstellen, raden we u eerst aan het Windows register op te schonen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet herhaalt door mogelijke dll-gerelateerde systeem fouten. Dus, begin voordat u gaat sleutelen aan een DLL met een schoon register. U zult eerst moeten weten wat de status van uw Windows register is om te zien of een registeronderhoudsbeurt wel nodig is. Lees hier meer: Is het register opschonen met software wel betrouwbaar?

hall.dllVoor een betrouwbare bron voor het downloaden van uw hall.dll kunt u gaan naar DLL-Files.com. DLL-Files heeft recentelijk software ontwikkeld die automatisch de correcte DLL versie opzoekt en deze automatisch op de juiste plek installeert op de computer. Deze software heet de DLL Fixer. Deze software heeft trouwens ook de mogelijkheid om corrupte DLL bestanden te verwijderen en het windows register schoon te maken.

waar u de download kunt uitvoeren en volg de instructies. Wat u als alternatief ook kunt doen om het bestand te herstellen is om het te kopieren van uw Windows XP CD.  Zet uw Windows XP CD in uw pc en vervolgens gaat u de computer opstarten vanaf de CD. U komt vervolgens in een keuzemenu terecht waar u kunt kiezen voor de volgende mogelijkheden:

1 – Windows installeren
2 – Windows herstellen (R)
3 – Herstelconsole afsluiten of verlaten

U Kiest hier voor optie 2 – Windows Herstellen. Er zal vervolgens een nieuw venster openen met een zwart venter dat de volgende text weergeeft C:\Windows\> U typt hier met de juiste CD-station letter (waarchijnlijk zal het  D:\ zijn) de volgende text: copy D:\i386\Hal.dll C:\Windows\System32 en u drukt vervolgens op Enter. Daarna typt u achter dezelfde C:\Windows\> Fixboot en druk op Enter. Daarnaa typt u nu achter dezelfde C:\Windows\> Fixmbr en druk op weer op Enter. Tenslotte Typt u op Exit om de Windows herstelconsole te verlaten. Hopelijk zal dit voldoende zijn om uw hal.dll probleem op te lossen. Natuurlijk kunt u ook gewoon de DLL-Fixer inzetten om zelf de handen niet vies te maken.

2. Corrupte hal.dll bestanden verwijderen.
U dient hier met de Windows XP CD de computer opnieuw te herstarten in de recovery mode met command prompt. Nadat u hier bent aangekomen, dient U alle HAL.DLL bestanden van de harde schijf te wissen. Het probleem is alleen dat er meerdere zijn ) : bijvoorbeeld als u de System Restore heeft aanstaan kunt u een tweede traceren in de volgende Windows folder: \windows\system32\dllcache folder. Verwijder deze hal.dll bestand van uw pc. U kunt deze tijd ook besparen en het werk overlaten aan een goede register cleaner die dll-gerelateerde errors en corrupte bestanden automatisch voor uw verwijdert.  Lees hier meer: Advies over het register opschonen.

3. Het herstellen van de Boot.ini
Zoals gezegd, als hal.dll beschadigd is, zou de oorzaak ook kunnen worden gevonden in een beschadigde Boot.ini van uw computer. De Boot.ini bevat alle configuraties voor het opstart – boot menu van het Windows besturingssyteem. Hierbij aanwijzingen om deze te repareren:  U zult weer moeten opstarten met uw XP installatie CD. U drukt vervolgens op de R-toets wanneer u de keuze krijgt om Windows te repareren. U kiest vervolgens het juiste nummer behorende bij uw besturingssysteem. Vervolgens typt u bootcg /list. Hiermee kunt u de zien wat de boot.ini file bevat. Om het te repareren typt u bootcfg /rebuild en daarna typt u exit. Hopelijk wordt hiermee het probleem opgelost.

4. Aanbevolen: test op virus en spyware op uw computer!

Hal.dll kan ook te maken hebben met een internet security kwestie. Daarom test uw computer op malware. Maak dan wel gebruik met een top virusscanner ofwel een compleet antivirus programma van een bekende fabrikant. Maakt u wel gebruik van een goede virusscanner? Heeft u een gratis editie in gebruik? Genoeg redenen om ons artikel te lezen over de kwaliteitsnormen van een virusscanner: Kwaliteitsnormen Virusscanner.

5. Belangrijke andere bronnen die u over hal.dll kunt raadplegen:

We raden u ook aan om de volgende bronnen te raadplegen over hal.dll. About.com: PC Support – hal.dll Microsoft:  Help and Support. Trouwens, wanneer uw hal.dll probleem veroorzaakt is geworden door malware raden we u ook aan om US-CERTen de Waarschuwingsdienst.nl te raadplegen en natuurlijk uw computer te scannen op spyware en malware. De meeste lezers testen ook hun computer op malware, virus en spyware. Dit moet men in feite altijd geregeld doen, maar vooral wanneer de hal.dll bestandsprobleem is veroorzaakt door aanwezige spyware of een virus. Om deze security problemen te vermijden, zou het de moeite waard kunnen zijn om alleen nog maar te surfen met behulp van een versleutelde proxy server. Anoniem surfen bevordert uw internet security level en maakt u minder interessant als een target. HideMyAss is een bekende ontwikkelaar van goede VPN proxy server oplossingen. Lees meer hierover op: Anoniem Surfen.

Hal.dll gerelateerde artikels:

1. DLL Hell & DLL bestanden

2. DLL Download Pas OP!

3. Windows DLL Error Stappenplan

4. Hoe kan ik Windows 7 sneller maken?

5.  Klik hier voor de exacte pagina van DLL-Files

6. Glary Utitilies

We hopen dat deze informatie en ons stappenplan over een hal.dll download en het herstellen van hal.dll u heeft geholpen. U bent welkom om een reactie hier achter te laten.
————————————————–
Dit artikel is een bijdrage van: 

hal Windows DLL bestand

Go to HomePage

 

Auteur: Veer Dehaas

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
9 comments… add one
 • Sjoerd
  2010/08/22, 23:49

  Hal.dll was weg van mijn pc. Ik wist niet wat ik moest doen. Dankzij dit artikel en stappelnplan voor een hal.dll probleem heb ik het kunnen oplossen. Bedankt.

 • Olaf
  2011/04/16, 16:08

  Ik kom er niet uit.. Als ik Windows opnieuw installeren wil kom ik niet verder dan 55% zelfs als ik ipv Vista Windos 7 erop wil zetten.. Kan ik HAL op een CD zetten via andere pc en dan gewoon in mijjn laptop doen en proberen te herstellen?

 • Ton Hoogendam
  2011/06/06, 13:30

  Ik kreeg ook de melding, dat de HAL.DLL niet te vinden was, terwijl deze er wel degelijk en in goede conditie was. Noch fixboot noch fixmbr hebben – naar het lijkt – geholpen.
  Dankzij de tip bootcfg / list (helaas staat er in het bovenstaande artikel bootcg /list) vastgesteld,
  dat er geen boot optie actief was.
  Met behulp van bootcfg /rebuild deze zelf laten zoeken en daarna is Windows weer opgestart.

  Heel erg bedankt voor deze tip, want ik overwoog al een nieuwe XPP installatie.

 • MR
  2012/07/16, 15:20

  Hetzelfde probleem maar dan voor windows 7 !
  Helaas werkt bovenstaand protocol voor mij niet. Ik kan nergens een oplossing vinden. Schijnt bij W7 minder vaak voor te komen. voor als nog.

  zowel copy D:\i386\Hal.dll C:\Windows\System32 als mede de bootcfg / list en rebuild werken niet bij windows 7. Bootcfg word na vista niet meer gebruikt.