Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

System32.dll error! Wat kunt u doen?

Is System32.dll wel een betrouwbaar bestandje?

System32.dll is een voorbeeld van een DLL file die niet op de pc thuis hoort, de zaak vervuild in uw Windows register en zodanig uw Windows operatief systeem in de war schopt.

system32.dllHet system32.dll bestand zit in een onherkenbare folder. Het programma wordt bovendien geladen gedurende de Windows boot process (zie register waarde: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \ShellServiceObjectDelayLoad). Aangezien het geen Windows systeem bestand is, is het een veiligheidsrisico voor uw computer en heeft het waarschijnlijk te maken met een malware incident c.q. verwijdering. We raden u an om gebruik te maken van een goede en betrouwbare virusscanner. Doe een gratis security check met de virusscanner van Comodo: Comodo antivirus review.

Heeft u recent een worm of virus verwijderd? Na malware verwijdering van uw pc blijven vaak in het Windows registry bepaalde registerwaarden achter in uw PC omdat deze ongevaarlijk zijn. Maar,  deze  registerwaarden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde software ook mee gaat opstarten met het Windows operatief systeem. Dit heeft als gevolg dat Windows denkt dat het nog steeds de voorheen vereiste bestanden mee moet opstarten, maar bestanden zijn verwijderd. Vandaar dat u deze dll foutmelding krijgt.

Een handig System32.dll stappenplan!


We raden uw aan de volgende aanbevolen stappenplan goed door te nemen:

1 . Controleer de algehele veiligheidsstatus van uw PC:

Er zijn verschillende malware varianten die zichzelf verkleden als system32.dll bestanden, vooral als ze hier gezeten zijn:  c:\windows or c:\windows\system32 folder. Aangezien system32.dll een malware risico betekent zou u als u niet zeker bent de dll kunnen verhuizen naar een ander folder en vervolgens controleren of uw computer nog als normaal loopt. Als de computer niet meer fatsoenlijk werkt, kunt u het bestand weer terugzetten in de folder en weet u dat het een echte dll file is. In ieder geval, het moge duidelijk zijn dat u goede anti-malware software in gebruik moet hebben, zoals bijvoorbeeld de Internet Security Suite. Ook zou u de gratis trial versie kunnen proberen van de Security Task Manager voor het controleren van uw computer veiligheid.  Het is een van de Top Download Picks of 2005 van The Washington Post en PC World.

dll foutmeldingDus, scan uw PC grondig met anti-spyware & anti-malware software en controleer uw register op DLL-gerelateerde systeem-fouten met een goede registry cleaner. Een van de beste registry cleaners op de markt is ontwikkeld door PC Tools, de Registry Mechanic.

 

Trouwens, zoekt u naar een totaaloplossing die uw computer onderhoudt en inspecteert op spyware & malware processen en uw register e.d. netjes voor uw opruimt, kunt u het artikel lezen over de kenmerken van een goed antivirus programma zoals die van Bitdefender.

3. Zelf met > msconfig < de DLL’s  aanpakken:

System32.dll probleem kunt u ook zelf aanpakken. U kunt zelf op uw pc naar Start gaan  -> Uitvoeren: > msconfig < intypen.

Een schermpje komt omhoog, vervolg uw weg naar het tablad  > Opstarten <.

Controleer bij > opdrachten < of de betreffende dll’s die worden gemeld in uw foutmelding en niet meer door Windows kunnen worden gevonden er in staan. Bijvoorbeeld:
‘C:\windows\system32\irxfgtxm.dll’
‘C:\windows\system32\grwtxqut.dll’
Zitten ze er tussen, dan vinkt u ze gewoon even uit en drukt u op > toepassen < . Zitten ze er niet tussen in dan drukt u gewoon op > annuleren < . Hiermee moet alles mee zijn opgelost. Niettemin volg de eerste twee stappen ook wanneer u ze nog niet heeft afgelopen.

3. Controleer uw Windows register op DLL – gerelateerde systeem-foutenen zwevende register waarden.  Het is belangrijk uw Windows register te laten scannen op systeem-fouten na een malware opruimactie van uw antivirus programma.

System32.dll gerelateerde artikels:

We hopen dat deze informatie over System32.dll u goed heeft verder geholpen. Voor meer informatie over Windows DLL etc. kunt u ook de vorige post raadplegen: dll missing?

————————————————–
Dit artikel is een bijdrage van: 

system32.dll error

Go to HomePage


Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.