Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Een WMPDXM.DLL Error oplossen?

WMPDXM.DLL Foutmelding

Het zijn vaak Media player gebruikers die met deze WMPDXM.DLL foutmelding te maken krijgen. De foutmelding treedt vaak op tijdens of na de setup en maakt een volledige installatie niet mogelijk van de Windows Media Player. Men wordt verzocht Media Player set up nog eens een keer te starten.  Dit resulteert dan vervolgens in de Internet Explorer WPMDXM.DLL foutmelding.  Zeer irritant.
 

Wat is een WMPDXM.DLL bestand?

Elke computer die een Windows Media Player (versie 6.4 of later) in gebruik heeft, heeft een Wmpdxm.dll bestand zitten in het Windows register. Het dll bestand zorgt ervoor dat de WMP bestanden netjes en correct draaien en zodoende naar musiek kunt luisteren of andere mediebestanden kunt spelen. Wmpdxm.dll is een van de vele Windows DLL bestanden die uw Windows besturingsysteem heeft geplaatst in het Windows register .

WMPDXM.DLL probleem-oplossing:

Om een WPMDXM.DLL probleem op te lossen volg de volgende stappen:
Ga naar start en selecteer RUN. Nu zal een klein venstertje zich openen waarin je volgens regsvr32 msdxm.ocx typt en op OK slaat. Vervolgens typt u regsvr32 dxmasf.dll en sla weer op OK.

Wanneer de Internet Explorer nog steeds vastloopt ga weer naar het start menu, selecteer RUN en typ regsvr32 wmp.dll. Sla weer op OK en typ nog eens regsvr32 wmpdxm.dll en sla weer op OK. Dit moet in het gewoonlijke geval het probleem oplossen.

Mocht dit niet helpen dan controleer nogmaals of u geen dubbele installatie en versie heeft van de Windows Media Player die met elkaar in conflict zijn en zorg ervoor dat de versie die u nu in gebruik heeft, de laatste update en patch heeft. Het zou goed kunnen dat de laatste update ook een nieuwere WPMDXM.DLL bestand bevat. Weet u niet meer of u meerdere installaties heeft ofwel de nieuwste update heeft, maak gebruik van de gratis Secunia Software Inspector. Bovendien raden we u aan om het Windows register op te schonen om DLL-gerelateerde systeem-fouten te reparen met een registry cleaner van een Microsoft Gold Certified partner. U kunt meer lezen over het belang van het register opschonen en het nut van een registry cleaner op de volgende pagina: verstandig het Windows register opschonen.

 

Voor meer informatie, lees ook ons algemeen Windows DLL Error Stappenplan voor het oplossen van DLL-problemen. Mocht dit niet het WMPDXM.DLL probleem oplossen dan raden we u aan om een post te plaatsen op een Windows Media Player nieuwsgroep met een verzoek voor hulp of raadpleeg de bronnen hieronder: Google Group Microsoft Windows Media Player Microsoft: Troubleshout problems in Windows MediaPlayer .

Gerelateerde artikels:

Schrijver:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands

WMPDXM.DLL

Go to HomePage

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one