Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Wuauclt.exe advies

Een Wuauclt EXE probleem? Pop-up meldingen? Foutmeldingen?

wualctIn dit artikel over het Windows proces wuauclt.exe, bespreken we de antwoorden op de volgende vragen: Wat is Wuauclt exe? Hoe kan ik het Wuauclt process gemakkelijk uitschakelen en verwijderen van mijn computer? De conclusie zal zijn dat u handmatig dit Windows proces kunt aanpakken via het volgen van een stappenplan hieronder of dat u hiervoor Windows optimalisatie software voor zou kunnen gebruiken. Windows optimalisatie software bevat vele gereedschappen voor het onderhouden van een computer.

Goede Windows optimalisatie  software bevat ook een gereedschap voor het semi-automatisch kunnen beheren van alle Windows processen zoals Wuauclt.exe er een van is en zal u waarschuwen als het gaat om een kwaadaardig proces. 

check wuaulct.exeAanbevolen systeem controle:

Inspecteer Wuauclt.exe en uw PC op systeem-fouten en mogelijke malware infecties.

 

Wat is Wuauclt’s functie in het Windows besturingssysteem?

wuauclt.exeWuauclt.exe is een process dat een deel is van de Windows Auto Update functionaliteit. Microsoft Windows Auto Update controleert de website van Microsoft voor nieuwe software en hardware (veiligheids)updates. U kunt het process gemakkelijk terugvinden in uw Task Manager en is een legitiem process op uw computer dat geen gevaar is voor uw computer. In feite is het een belangrijk om actief te houden aangezien het u voorziet van de laatste software updates en patches. Wanneer het process te veel van uw computer vergt en u wilt het uitschakelen aangezien u de updates handmatig of via een andere tool wilt bijhouden (zoals b.v. de security baseline analyzer), dan is het geen probleem om dit process te verwijderen van uw pc.

Het verwijderen van Wuaclt exe ?

Hierbij volgt een stappenplan voor het verwijderen van dit process en het controleren of alles wel in orde is met uw computer’s stabiliteit en veiligheid.

 1. Druk tegelijkertijd “Ctrl,” “Alt” and “Delete” in op uw toetsenbord om uw Windows Taak Manager te openen. Klik op de “Processes” tab om de actuele lijst van de actieve processen te zien op uw computer.
 2. Scroll naar beneden en selecteer “wuauclt.exe .” Klik op “End Process”  om dit process te stoppen en vervolgens kunt u de Task Manager afsluiten.
 3. Ga naar ”mijn computer” op uw bureaublad. Open het door tweemaal te erop te klikken en vandaar uit selecteert u de “C:” drive. Dubbelklik op de “WINDOWS” folder en vervolgens de “System32” folder.
 4. Zoek het “wuauclt exe” bestand. Klik op de rechterknop van uw muis en klik vervolgens op verwijderen. Vervolgens kunt u de prullenbak leegmaken om dit verwijderprocess compleet te maken.
 5. Controleer of wuauclt.exe niet in meerder folders zit in uw computer. WAARSCHUWING: wanneer wuauclt exe in een andere folder zit dan haar eigenlijke plaats in de System32 folder, dan heeft u waarschijnlijk te maken met een virus op uw computer of een spyware variant. Doe een volledige security scan op malware om een mogelijke virus te elimineren. Minstens, de volgende tweemalware varianten maken gebruik van deze truc om uw om de tuin te leiden: Backdoor.Clt – Symantec Corporation Troj/Cult-B – Sophos .
 6. Controleer uw pc op wuauclt.exe gerelateerde Windows register-malware infecties met een hoogwaardige virusscanner. Maak geen gebruik van een gebrekkige of gratis virusscanner, zorg ervoor dat u echt een goede heeft aangeschaft voor uw eigen veiligheid. Lees meer omtrent deze belangrijke problematiek op Waarom zouden virusscanners geld moeten kosten?
 7. Als een mogelijk alternatief voor stap 1-4 i.p.v. kunt u de System File Checker gebruiken van Microsoft.
 8. Ten slotte, u kunt ook Windows optimalisatie software gebruiken waarin vaak een proces scanner of een alternatief voor task manager zit ingebouwd. Met deze software kunt u niet alleen uw computer mee onderhouden en schoonmaken, maar ook Windows processen mee aanpakken zoals wuauclt.exe. Lees hier meer over goede software voor het onderhouden  en schoonmaken van uw computer: Windows optimalisatie software.

wuauclt.exeWe hopen dat dit stappenplan over de wuauclt.exe vraagtekens heeft geholpen. We zijn nog niet geheel klaar met het bespreken van Wuauclt.  Er is een andere hoek waarmee u dit probleem kunt benaderen, namelijk om te zien of dit Windows  process werkt zoals het moet werken en zich niet verdacht gedraagd. Processen worden vaak misbruikt door malware. Daarmee komen we tot ons laatste punt van dit artikel:

Het inspecteren van Wuauclt exe?

wuaucltOm te zien of het gaat om een virus infectie kunt u ook het wuauclt.exe process opzoeken in een process library en laten inspecteren door een goede virusscanner. Aanbevolen om te lezen: Spyware Doctor

Een andere goede veiligheidsmaatregel is om alleen online te gaan met een versleutelde VPN proxy server. Computer browsers zijn vaak vol met security lekken en lekken bovendien ook nog eens persoonlijke gegevens.

VPN proxy servers zijn niet alleen handig voor anoniem te kunnen internetten, maar ook om u te beschermen op het internet. Lees meer op: HideMyAss! 

Andere Wuaclt.exe gerelateerde artikels:

We hopen dat deze informatie en ons stappenplan over hoe u wuauclt exe kunt aanpakken goed heeft geholpen. U bent welkom om een reactie te plaatsen.

wuauclt-exe-process

Auteur:

Friend of WOT
This Wuauclt content is Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
6 comments… add one
 • Janne4ever
  2010/10/12, 21:22

  Ik had de hele tijd last van een Wuaclt.exe pop up berichtje, ik werd er gek van, bedankt voor de info.

 • Martin
  2011/01/20, 11:40

  Ik zou toch niet zo maar dat Wuauclt exe proces uitzetten hoor! Het is heel belangrijk om je Windows patches toe te passen. Goed, in plaats van Windows Update zou je de Microsoft Base Line kunnen gebruiken, maar die is niet voldoende gebruik de Secunia Personal Software Inspector wanneer je dit process uitzet. Ansich is het inspecteren van processen geen gek idee wanneer je al lang niet meer tijd hebt besteed aan het beveiligen van je pc.