Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CSRSS.EXE

Wat is csrss.exe? Vreet het uw CPU op? Is het een gevaarlijk process?

csrss.exeWanneer u een probleem heeft met csrss.exe en zich afvraagt wat u hiermee aanmoet, zul u in dit kort artikel een probleem beschrijving en stappenplan voor het oplossen en aanpakken van uw probleem.

1. A. Controleer uw systeem op verdachte processen, malware en systeem-fouten die mogelijk kunnen samenhangen met een crss.exe probleem: Klik hier voor een PC diagnose scan voor csrss.exe en andere gerelateerde computer problemen.

1.B. Csrss.exe definitie:

Wanneer u een probleem heeft met het csrss.exe proces en o.a. al uw cpu opeist, moet u het volgende weten over dit process: technisch gesproken is het een gebruikers-modus gedeelte van Win32 subsysteem; Win32.sys is de kernel-modus gedeelte. csrss.exe betekent in feite Microsoft Client-Server Runtime Server Subsystem. Dit Windows proces beheert de meeste visuele aspecten in de Windows omgeving en is een zeer belangrijk process wanneer deze op zijn juiste plek staat. Het csrss.exe bestand staat in de volgende folder C:\Windows\System32. Als die daar niet staat of staat opgeslagen in een andere folder dan heeft u waarschijnlijk een probleem.

csrss

Er zijn 353 versies van dit Windows proces, waarvan 52 % van deze versies besmet zijn. Dit moet worden gecontroleerd door middel van MD5 sleutelverificaties via een processscanner of een grondige malware scanner zoals de SpyHunter.

Het is bekend dat dit Windows process o.a. door de volgende virussen kan worden misbruikt:  Trojan.W32.Beagle,  Trojan.W32.Rontokbro, Trojan.W32.Dropper, Trojan.W32.Sober,  Trojan.W32.VIRKEL.

2. Uitgebreide csrss.exe stappenplan:

csrss.exe

2.1. Inspecteer uw computer op verdachte processen en inspecteer het crss.exe process met een gespecialiseerde malware scanner zoals de SpyHunter die kan beoordelen of u te maken heeft met een kwaadaardig proces. Eeen alternatief is om een goede processscanner te gebruiken. Deze kan niet alleen aangeven of een bepaald process verdacht is, het kan ook het betreffende process uitschakelen. We raden u niet aan om dit proces uit te schakelen, maar om te inspecteren. Een goede processcanner wordt meestal geleverd bij Windows optimalisatie software. De Advanced System Optimizer is een goed voorbeeld van uitstekende computer optimalisatie software. De Advanced System Optimizer is ontwikkeld door een Microsoft Gold Certified Partner. Deze software maakt het mogelijk om alle processen op uw computer te beheren, te controleren op malware en uw volledig Windows systeem te repareren en te optimaliseren. Toch, deze software kan niet de gevonden malware voor u verwijderen.

csrss.exe malware of niet?

Is uw CSRSS.exe probleem te wijten aan een virus of spyware besmetting?

Klik voor een  malware diagnose scan met de SpyHunter!

check csrss.exe

2.2. Meer informatie over actieve en goed verstopte malware m.b.t. csrss.exe:

csrss.exe
Ik herhaal het nog maal een keer. Wanneer u denkt dat u te maken heeft met een malware infectie, maak dan gebruik van een goede malware scanner die gespecialiseerd is in het opspeuren en het verwijderen van lastige malware zoals spyware, rootkits en keyloggers. Een goed en compleet anti-malware programma is de SpyHunter. Het is belangrijk om een zeer goede en complete virusscanner te gebruiken en niet een gratis virusscanner. Malware is tegenwoordig in staat om slechte virusscanners en antivirus programma’s te foppen. Malware kan zich gemakkelijke verstoppen op allerlei bestandspaden en vermommen als onschuldige processen, zoals crss.exe in feite zou moeten zijn. De bovengenoemde virusvarianten (Trojan.W32 etc.) nestelen zich diep in uw computer en vermommen zichzelf als een normaal uitziende csrss.exe process. Het belangrijke verschil is dat die niet op zijn gebruikelijke plek zit maar vaak in de in C:\Windows\Config of in andere paden. U kunt het ook herkennen dat het malware is als het process in hoofdletters staat gespeld: CSRSS.EXE. Als het csrss.exe proces op de goede plek zit (C:\Windows\System32) is het belangrijk om deze niet uit te schakelen aangezien het belangrijk is voor het goed functioneren van uw Microsoft Windows besturingssysteem.

2.4. Haal alle Windows Updates binnen.

Zorg ervoor dat uw computer de laatste updates heeft geïnstalleerd. Zeker wanneer csrss.exe te veel cpu opvreet kunt u vervolgens proberen om de Windows update tijdelijk uit te zetten door naar de Misconfig te gaan: misconfig in uitvoeren > opstarten > en dan een aantal zaken uitvinken: o.a. liveupdate.exe en nwiz.exe. Dan opnieuw opstarten en kijken of het over is.

2.3. Corrupt Windows gebruikersprofiel. 

Wanneer u niet met een CSRSS virus te maken heeft en het process csrss.exe belast uw computer enorm en het vreet al uw CPU op, dan is waarschijnlijk uw Microsoft Windows profiel corrupt. De oplossing is dan om uw profiel te verwijderen en weer een nieuwe aan te maken. Belangrijk is om een back up te maken van uw bestanden voordat u aan de slag gaat. Wanneer u een ander profiel heeft, kunt u in dat profiel inloggen, zoniet moet u eerst een nieuw gebruikersprofiel aanmaken via de control panel.  Via uw andere gebruikersprofiel moet u dan de corrupte profiel verwijderen en weer opnieuw aanmaken.

2.5. DOUBLE CHECK: controleer altijd uw computer natuurlijk nog eens een keer met uw eigen antivirus & anti-spyware programma’s. Heeft u nog geen anti-spyware of antivirus programma? Dan raden we u aan om te investeren in een hoogwaardige antivirus totaaloplossing van Bitdefender of de SpyHunter. Deze belasten niet uw computer en voldoen aan alle keur en kwaliteitsmerken van een volledige en goede internet security suite. We raden u in ieder geval niet aan om alleen gebruik te maken van een gratis viruscanner voor het scannen van het csrss bestand aangezien die vaak spyware programma’s niet goed kan detecteren. Heeft u wel een goede en complete antivirus oplossing die u beschermd tegen alle malware varianten?Voor meer informatie:

csrss.exe probleem of virus?2.6. Wanneer het daadwerkelijk om een virus infectie ging, is het aanbevolen om vervolgens uw Windows register even op te schonen van restbestanden. Als u op zoek bent naar een goede register opschoner kunt hier op dit artikel meer lezen: het register netjes opschonen met software?

2.7. Wanneer u nog steeds een probleem heeft raden we aan de volgende relevante artikels te lezen of om hulp te vragen op een erkende forum zoals: Cybertechhelp.

Conclusie over CSRSS EXE

wat is csrss exe ?Het probleem met een csrss exe process heeft alles te maken met de aanwezigheid van een virus of niet die zich vermomt als CSRSS.EXE en zich op een gekke plekt heeft verstopt. Het gebruik maken van een goede process scanner en virusscanner is wezenlijk. Bovendien, met een processcanner kan men het process bewerken. Met een goede virusscanner de virus verwijderen. Goede Windows optimalisatie en internet security software kan deze processen voor uw bewaken en preventief een virusinfectie voorkomen. Daarnaast kan het zo zijn dat uw Microsoft Windows profiel corrupt is geworden en daardoor de computer enorm belast. In dat geval moet u een nieuw profiel aanmaken en het oude gebruikersprofiel van uw Windows computer verwijderen. Een corrupt csrss process is de grondoorzaak. Corrupte bestanden en processen zijn vaak veroorzaakt door malware activiteiten. Gebruik niet de Task Manager om de goede csrss.exe uit te schakelen.  Dus, inspecteer uw processen, beveilig uw computer met de beste antivirus, en zorg voor uw computer met behulp van Windows optimalisatie software zoals de Advanced System Optimizer.

Aangezien vele virusscanners vaak wat missen, is het handig om altijd een ‘second-opinion´te krijgen van een gespecialiseerde virusscanner: de Nederlandse Hitman PRO. Controleer uw computer voor de zekerheid nog eens met HitmanPro’s malware scanner. Een second-opinion voor uw computer is aanbevolen: klik voor meer info over HitmanPro en een gratis pc security check.

csrss.exe Ten slotte, willen we dit artikel over CSRSS.exe afronden met een aanbeveling. Het is best verstandig om eens te denken over hoe u risiko’s op het internet kunt vermijden. Naar onze mening, is het een goede zet om alleen te surfen met een versleutelde internetverbinding, vooral op Wi-Fi hotspots. Dit kan o.a. door gebruik te maken van een anonymous proxy. Anoniem internetten met behulp van vooral VPN verbinding is helemaal tof. Lees meer over dit boeiend onderwerp op ons artikel: wat is de beste manier om anoniem te surfen? 

Relevante artikels m.b.t. Csrss.exe en internet security:

We hopen dat deze informatie over csrss.exe u een goede dienst heeft bewezen. U bent welkom om een opmerking te plaatsen.

Edited by

csrss.exe.process

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
8 comments… add one
 • Lynton
  2012/09/23, 12:14

  Hartelijk dank voor de informatie!
  Ik ben geen techneut maar door de duidelijke uitleg snap ik t wel!!

 • Gert
  2012/10/31, 14:53

  Bij 1 staat: Crss.exe definitie en probleem beschrijving
  Moet dat niet Csrss.exe zijn?