Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Het defragmenteren van de hard disk

1. Waarom is  defragmentatie van de hard disk nodig?

defragmenterenMet betrekking tot het defragmenteren van uw hard disk: harde schijffragmentatie is een sluipend process en vertraagt uw PC behoorlijk indien u niets onderneemt. Het windows besturingssysteem plaatst bestanden en programma’s op de harde schijf daar waar er in feite plaats is. Een bestand hoeft dus niet noodzakelijk op een vaste fysische locatie te zijn opgeslagen. In feite, een hard drive of disk wordt op den duur gefragmenteerd.  Honderden bestanden zijn verspreid en gebroken op verschillende locaties over de harde schijf. Dit vertraagt de reactietijd van uw computer behoorlijk aangezien deze informatie niet goed toegankelijk is.

Heeft u een mac? 

Lees dan het artikel: defragmenteren harde schijf mac.


Heeft u een Windows computer?

Het defragmenteren van de harde schijven met behulp van Windows optimalisatie software of speciaal ontwikkelde defragmentatie software zoals de beroemde PC Health Advisor zal uw computer prestaties ten goede komen. Systweak heeft ook een uitstekende oplossing ontwikkeld voor het defragmenteren van de harde schijven: Advanced Optimizer. Het process van defragmentatie  brengt alle delen van een bestand in dezelfde locatie terug op de harde schijf. Deze defragmentatie software doet dit automatisch voor u en organiseert alle directories en bestanden naar gelang hoe u de computer gebruikt! Men kan ook dit zelf handmatig doen, maar deze procedure kan enige tijd duren, want u moet de defragmentatie procedure herhalen voor elke harde schijf. U kunt hier helemaal onderaan dit artikel de handmatige defragmentatie procedure lezen. In ieder geval, het defragmenteren van uw computer met goede defragmentatie of Windows optimalisatie software zal uw computer aanzienlijk versnellen.

Wat is de status van de harde schijf in uw computer?

Klik hier voor ‘n gratis PC diagnose met PC Health Advisor

defragmenteren-computer

2. Waarom defragmentatie software gebruiken?

De meeste mensen hebben geen tijd om alle harde schijven handmatig te defragmenteren en gebruiken hiervoor defragmentatie software.We raden u aan om de computer harde schijven automatisch te onderhouden met een hoogwaardig product zoals de Full-DiskFighter. De Full-DiskFighter ontwikkeld door een Microsoft Gold Partner bevat alle gereedschappen om uw computer harde schijf prestaties op peil te houden en zal ook uw harde schijven defragmenteren. Wat is de status van de harde schijven in uw computer?

hardeschijf-defragmenteren

Klik hier voor het gratis testen van Full-DiskFigther

defragmenteren-harddisk

Zoekt u naar een alternatief?

Een computer sneller maken is daadwerkelijk mogelijk door goed schijfbeheer. Wanneer u naar een alternatief zoekt of een ander product dan alleen maar defragmentatie software, is het verstandig om eens meer te lezen over complete Windows optimalisatie software. Er zijn vele software ontwikkelaars die een complete gereedschapkist hebben ontwikkeld voor het semi-automatisch onderhouden en optimaliseren van de computer. In deze gereedschapskist zit ook software voor het defragmenteren van de harde schijf.

 

We raden u aan het volgende artikel te lezen:

Complete Windows optimalisatie software voor o.a. harde schijfbeheer.

 

3. Handmatig defragmenteren

Belangrijke voorzorgsmaatregelen voordat u begint met het handmatig aanpakken van uw harde schijf:

  1. Zorg ervoor dat al uw bestanden zoals foto’s, emails, werkbestanden etc. op een backup media device staan zoals een andere externe harde schijf, een DCROM, DVD of Flashcard.
  2. Zorg ervoor dat uw harde schijf gezond is – gebruik CHKDSK om de harde schijf te scannen en te repareren.
  3. Sluit alle software die open staat – inclusief virus scanners en andere software die icoontjes hebben in de Windows taakbalk.
  4. Zorg dat uw computer een constante toevoer van electriciteit heeft en niet abrupt wordt afgesloten. Als uw de computer afsluit terwijl u aan het defragmenteren bent, kan de harde schijf kapot gaan of uw Windows besturingssysteem corrupt maken.

De procedure voor het DOE- het-zelf defragmenteren:

* Open deze computer.
* Klik met de rechtermuisknop op het lokale schijfvolume dat u wilt defragmenteren en klik opEigenschappen.
* Open het tabblad Extra en klik op Nu defragmenteren.
* Klik op Defragmenteren.
Als er na het defragmenteren erg veel ‘rood’ overblijft, herhaal dan deze procedure een aantal keer totdat het rood grotendeels verdwenen is. Dit kan enige tijd duren want u moet het herhalen voor elke schijf.

Hoe kan ik op een andere manier schijffragmentatie tegenwerken?

fragmentatie hd vermijdenJe kunt ook het handmatig defragmenteren vermijden en het fragmentatie proces tegenwerken door automatisch grote bestanden te comprimeren, archiveren en te verplaatsen naar een externe harde schijf. Dit kan worden gedaan met behulp van online backup software. Een ander optie is om een SSD-schijf te gebruiken voor het opslaan van bestanden. Een SSD-schijf fragmenteert namelijk niet. Voor meer info:

Lees TIP: heeft u per ongeluk bestanden van uw harde schijf verwijderd en u wilt deze verwijderde bestanden weer terughalen? Lees dan meer over bestanden terughalen of data recovery software.

 

UPDATE:  Internet security software ontwikkelaars integreren steeds vaker tune up programma’s zoals een defragmenteringstooltje. Concrete voorbeelden: de Avira Internet SecurityNorton Internet Security software suites.

 

Andere bronnen over het defragmenteren van een harde schijf

We hopen dat deze informatie over het defragmenteren van uw harde schijf en defragmentatie software u goed heeft geholpen. U bent welkom om ons een terugkoppeling te geven door een reactie hieronder te plaatsen ook als u zelf een tip heeft over een goed product voor het defragmenteren van de harde schijf.

defragmenteren

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
9 comments… add one