Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Rar Bestand Openen

Probleembeschrijving m.b.t. een Rar bestand openen:


rar-bestand-openenEen rar bestand is een samengedrukt of wel gecomprimeerd bestandje en eindigt met de extensie .rar of met r01, r02, r03… etc.. Het samendrukken en inpakken van bestanden (comprimeren) bespaart ruimte en maakt het makkelijker om ze via het internet te versturen. Een rar bestand is dus vergelijkbaar met de meer bekende Zip bestand. Het is dus goed om te beseffen dat er verschillende compressie software wordt ontwikkeld door verschillende makers. Winzip is een bekende, Winrar voor de rar bestanden is ook zeer bekend. Winrar is in feite een betere compressie programma dan Winzip en wordt veel gebruikt door mensen die grote bestanden willen inpakken en versturen. Het probleem van deze verschillende compressie bestanden van verschillende software makers is dat het ene bestand niet altijd door alle software kan worden herkend of kan worden geopend. Daarnaast, geldt dit probleem voor vele andere bestandtypes ook. De vrij markt van vele bestandtypes en aanverwante software varianten maakt het voor de consument lastig. Vooral lastig wanneer uw uiteindelijk met de gebakken peren zit wanneer u bepaalde bestanden niet kunt openen en niet weet met welke type bestand u te maken heeft.

Oplossing m.b.t. een rar bestand openen:

In het licht van de bovengenoemde problematiek van chaotische vrije markt van bestandsextensies en software ontwikkelaars, is het een verstandig idee om een software oplossing te kopen die alle mogelijke bestanden kan openen. Op deze manier bespaart men zich veel tijd en voorkomt men deze problematiek in de toekomst. Onze aanbeveling is dat u de nieuwste WinRAR software hiernaast gaat testen of een Windows optimalisatie oplossing eens onder de loep neemt. Een goed voorbeeld is de PC Health Advisor. Deze software is door  de Microsoft partner Paretologic ontwikkeld en kan alle bestandsformaten en aanverwante extensies voor u herkennen en openen. Hebben uw problemen te maken met uw harde schijf of het per ongeluk verwijderen van bestanden? Lees dan meer over data recovery software. Zoals gezegd, de meest eenvoudige oplossing is gewoon de nieuwste WinRAR versie downloaden. Het WinRAR programma van Rarlab is de software die rar bestanden kan openen. Klik op de banner hiernaast om naar de Rarlab pagina te gaan waar u de WinRAR software kunt downloaden.

AANBEVOLEN:

rar bestand openen

Klik hier & ga naar de pagina waar u goede software kunt testen voor het openen van een rar bestand

 

Even opgelet! Wanneer u een rar bestand niet kunt openen en u heeft de juiste software hiervoor, dan heeft dit waarschijnlijk te maken met een Windows register fout. U kunt overwegen om uw Windows register op te schonen met een registry cleaner. Het Windows register is de centrale logisitieke centrum van alle opgeslagen bestanden in uw computer. Dus, kunt u een rar bestand niet openen en u heeft de juiste software, dan raden we u aan om het volgende artikel te lezen over de kwaliteitskenmerken van een goede registry cleaner.

Aanbevolen om te lezen: registry cleaner advies.

 

Aanverwante artikels m.b.t. het openen van een rar bestand:


We hopen dat deze informatie over een rar bestand openen u heeft geholpen. U bent welkom om een opmerking te plaatsen. Dit artikel is geschreven door:

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
6 comments… add one
 • Kees
  2011/09/21, 18:30

  Ik heb het rar bestand open gemaakt met het programma die u had aanbevolen, bedankt.

 • brockie
  2013/11/17, 12:00

  ik heb rar.ex bestanden hoe moet ik doe uitpakken of bewerken?

  Brockie