Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MSMPENG.exe

MSMPENG.exe – wat is dit en hoe kan ik het verwijderen?

msmpeng.exeMSMPENG.exe is een Windows proces. Wanneer u de Windows Task Manager of uw eigen proces scanner opent in uw eigen Windows optimalisatie software, zult u hier de msmpeng.exe kunnen terugvinden. Met Windows optimalisatie software kunt u ook meteen zien of dit Windows proces daadwerkelijk onschuldig is, zoals we in dit artikel beweren. Er bestaat nogal wat verwarring over dit Windows proces. Vele sites op het internet beweren ten onrechte dat MSMPENG.exe met malware te maken heeft. Waarom is dit niet het geval? Dat valt niet altijd met 100% zekerheid te zeggen, maar laten we eens bespreken waar dit Windows proces mee samenhangt.

TIP – Controleer of ‘n MSMPENG.exe probleem gerelateerd is aan Windows systeem-fouten: Klik hier voor ‘n PC diagnose scan voor MSMpeng.exe gerelateerde systeem-fouten!

 

MSMPENG.exe & Windows Defender

In uw process of task manager, zult u dan vaak zien dat MSMPENG.exe uw gehele computer processor in beslag neemt. Is uw CPU een beetje overbelast en is uw computer trager geworden door dit drukke baasje? Nou, in dit artikel bespreken hoe u een msmpeng.exe probleem kunt aanpakken.

msmpeng.exe

Even vooraf, msmpeng.exe is geen virus of spyware. Op vele andere sites wordt er beweerd dat dit het geval is, maar dat is nogal een ironische uitspraak. Het is namelijk zo dat dit Windows proces nu juist te maken heeft met Windows Defender, de virusscanner en antivirus software van Microsoft. Het is in feite de antimalware detectie engine van Windows Defender en OneCare. Het is helaas zo dat Windows Defender automatisch door Microsoft op uw Vista computer wordt gezet samen met Windows Live OneCare. Er zijn twee manieren om msmpeng.exe te stoppen met het opeten van al uw systeembronnen.

  1. Windows Defender is helaas niet het mooiste en beste stukje software voor het beveiligen van uw computer. Het makkelijkste is gewoon om deze software van uw computer te gooien en een fatsoenlijk pakket aan te schaffen. Voorbeelden: SpyHunterBitdefender, MalwareBytes. Indien mogelijk, is het beter om een complete internet security programma te kopen en niet direct te opteren voor een gratis antivirus tooltje. Voor meer informatie: advies over het kiezen van een virusscanner.
  2. Wanneer u Windows Defenfer wilt behouden, dan is het mogelijk om Windows Defender zodanig in te stellen dat deze niet zijn eigen directory zal scannen. Ja, Windows Defender scant zichzelf ook op mogelijke virus besmettingen. Dit is de oorzaak waarom MSMPENG.exe alle CPU kracht van uw computer opeist.  U zult dan naar de gevanceerde opties en instellingen sectie moeten gaan van de Windows Defender. Daar kunt u bestanden en bestandspaden toevoegen die niet door Windows Defender zullen worden gescand. Hier zult u het volgende bestandspand moeten toevoegen van de Windows Defender Directory  c:\program files\windows defender . Click op OK en SAVE. Als het goed is zal MSMPENG.exe u geen last meer bezorgen!

Conclusie over MSMPENG.EXE:

MSMPENG.exe is een Windows proces dat een onderdeel is van de malware scanning werkzaamheden van uw Windows Defender. De oorzaak van het feit dat dit proces zoveel processing kracht opeist en uw computer langzaam is, heeft te maken dat Windows Defender zijn eigen directory scant op mogelijke malware infecties. U kunt dit probleem verhelpen door het verwijderen van Windows Defender van uw computer of door het directory bestandspad op te geven in Windows Defender en te excluderen van het scanningsproces. Door deze twee maatregelen zal MSMPENG.EXE niet meer uw computer langzaam maken en belasten. MSMPENG.exe heeft niets te maken met spyware of malware zoals vele anderen ten onrechte beweren.

Aanbeveling:

msmpeng.exe uitschakelenMaak gebruik van goede software voor het onderhouden van uw computer. Deze software wordt ook wel utility software of Windows optimalisatie software genoemd. Deze software bevat zeg maar een gereedschapskist voor het semi-automatisch optimaliseren van uw computer prestaties. Het bevat ook een process scanner voor het inspecteren van Windows processen op uw computer. Voor meer informatie: Windows optimalisatie software

Gerelateerde artikels:

Hier volgen een aantal artikels die u zou kunnen raadplegen die een gelijkaardig exe probleem behandelen:

MSMPENG.exe Bronvermelding:

——————————————————–
————————————————–
Dit artikel is een bijdrage van: 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
9 comments… add one
  • ZvandeB
    2012/02/23, 11:31

    Zeg bedankt voor de tips over msmpeng.exe!