Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Scanpst.exe – is de Inbox Repair Tool goed?

Waar kan ik Scanpst.exe vinden en is het goed voor PST bestandsherstel? 

Scanpst.exe is een executable bestand dat een gratis maar gebrekkig Microsoft tooltje zal opstarten voor het repareren van Outlook PST bestanden. Dit Microsoft tooltje staat bekend als de Inbox Repair Tool. Het stomme is ook dat Microsoft dit tooltje heeft verstopt in moeilijk te vinden bestandspaden naar gelang de Outlook versie. Dus, elke versie, inclusief de XP, 2003, 2000, 2007, 2010 etc plaatst een kopie van de Inbox Repair tool op een andere plek op de computer. Vandaar dat het niet zo makkelijk is scanpst.exe die deze software opstart te vinden.

scanpst.exeEen ander probleem is dat scanpst.exe ofwel de inbox repair tool onbetrouwbaar en slecht werk aflevert als het gaat om het repareren en herstellen van beschadigde Outlook PST bestanden. PST staat voor Personal Folder Table. Dit is een enkelvoudig bestand dat alle persoonlijke details bevat van outlook waaronder: email correspondentie, contacten, shared items, afspraken, journal entries, agenda details, alarms enz. Deze waardevolle informatie bestanden kunnen niet altijd goed door scanpst.exe worden hersteld. Dit komt enerzijds dat de PST bestanden op vele verschillende manieren beschadigd kunnen worden. Bijvoorbeeld er zijn bekende bugs zoals de 0X80040600 error of de computer sluit plotseling af terwijl Office bezig was met het updateren van de email record. Het komt ook vaak voor dat een foutmelding optreedt door een corrupte bit op de hardeschijf die de encodering van het bestand wijzigde en daardoor niet meer door Outlook kan worden geopend, enz…. Anderzijds, is Scanpst.exe niet de beste optie doordat Microsoft geen sterspeler is op het gebied van data recovery en Windows recovery software ontwikkeling. Deze tool werkt alleen onder verschillende voorbehouden. Concreet voorbeeld, wanneer het PST bestand te groot is, zal de Inbox Repair Tool deze niet voor u kunnen herstellen. Bestanden die u kunt repareren met scanpst.exe moeten handmatig worden bewerkt om een daadwerkelijke herstel te bewerkstelligen.  Het is nogal tijdrovend en onzeker proces om als doorsnee computergebruiker daar tijd aan te besteden.

scanpst.exe

Vandaar dat het verstandig is om software te gebruiken van een data recovery specialist en software ontwikkelaar. Deze hebben vaak specifiek software ontwikkeld voor het repareren en herstellen van Outlook.pst bestanden. Vandaar, het is niet de moeite waard om scanpst.exe op te zoeken en de Inbox Repair Tool in te zetten. Het is verstandiger om de software van Stellar Phoenix eens te testen. Deze software vendor heeft een uistekende reputatie op het gebied van data recovery software ontwikkeling. Stellar heeft een mooi programma gemaakt voor het repareren en herstellen van PST bestanden: Stellar Outlook PST Repair. Mocht een programma niet het gewenste resultaat boeken, dan krijgt u gewoon uw geld terug. Vervolgens kunt de andere PST repair software downloaden en aanschaffen. Natuurlijk, u kunt altijd eerst proberen scanpst.exe proberen te vinden en deze in te zetten voor het repareren van uw pst bestanden voordat u tot aanschaf van een betere PST repair tool overgaat.

Dit is beste keuze voor PST bestanden te reparen en te herstellen: 

scanpst

Download en test gratis de Stellar Outlook PST Repair

pst repair

pst recovery scanpst

 

De mogelijke redenen waarom een PST bestand corrupt kan zijn?

Er zijn een aantal oorzaken die kunnen worden aangewezen als de boosdoener voor een PST bestandsfout en waarom PST recovery nodig is.

 • Het bestand is groter dan 2 GB en verkeerd gesplitst geworden.
 • Incorrecte installatie van MS Outlook.
 • Database malfunctie.
 • Corrupte gerelateerde Windows DLL bestanden.
 • Malware aanval heeft de PST bestanden beschadigd.

Welke symptomen zijn er verbonden met PST foutmelding:

 • Er is een bericht mete en fatal error code: 80040818
 • Gedurende de Outlook.PST reparatie met scanpst.exe wordt het process onderbroken.
 • Onbekende foutmelding met de code: 0x80040116
 • De verbinding met de server wordt plotseling verbroken.
 • Scanpst.exe werkt niet.

scanpst.exe pst recovery Door de complexiteit van PST bestanden en het herstellen van deze bestanden is het gewoon verstandig om er professionele software voor te gebruiken. Bespaar uw deze stress en frustraties en test gratis Stellar Outlook PST Repair

U bent welkom om uw eigen ervaringen gerelateerd aan scanpst.exe en deze PST repair software van Stellar met ons te delen door het plaatsen van een opmerking.

Wacht even, scanpst.exe is niet goed, maar Stellar PST Outlook Repair is te duur…. is er een alternatief? 

pst recoveryUpdate: op verzoek van onze lezers hebben we onderzoek gedaan naar een goed en goedkoper alternatief voor de Stellar Outlook PST Repair software. Volgens ons kunt u gerust eens de software van Stellar Data Recovery vergelijken met die van Kernel Data Recovery. Kernel Data Recovery heeft de Kernel PST Repair software ontwikkeld die goed werkt en beduidend goedkoper is. Stellar heeft een langere track record en de beste reputatie, maar wanneer de beurs de doorslag geeft, dan zult u geen spijt krijgen met de PST repair software van Kernel Data Recovery Software. Kijken en vergelijken.

scanpst

Kernel PST Outlook Repair – goed en goedkoper! 

scanpst.exe

pst recovery

Bent u een bedrijf en u heeft een corporate licentie nodig? Lees hier meer: Kernel PST Outlook Repair – Corporate License.

Aanverwante scanpst.exe artikels:

Hier volgen een aantal artikels die u zou kunnen raadplegen die een gelijkaardig exe probleem behandelen:

 

Bronvermelding:

————————————-
Schrijver:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
17 comments… add one
 • Harrie van der Meijden
  2012/08/04, 23:48

  Scanpst.exe werkt inderdaad niet. Maar het alternatief wat jullie aanbieden kost $ 149,50 Dat is nogal wat voor een kleine en arme ideële stichting.

 • Vera's PC Advies
  2012/08/15, 14:17

  We zullen eens kijken naar een goedkoper alternatief. Het is inderdaad duur. We keken meer naar de kwaliteit en reputatie van de software i.p.v. de prijs.

 • Vera's PC Advies
  2012/10/18, 22:11

  Voor scanpst.exe hebben we in plaats van Stellar een goedkopere variant gevonden voor het repareren en herstellen van PST bestanden. Deze staat nu vermeld onder update in deze post. Het gaat om de Kernel PST Repair software.