Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Jucheck.exe

Wat is jucheck.exe?

Jucheck.exe is een onderdeel van de Java Runtime applicatie van Sun Corporation en  vertegenwoordigt de Java update verificatie proces. Het proces zal op internet zoeken voor beschikbare updates voor de Java software op uw computer. Wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn, zult u een berichtje krijgen voor het downloaden en installeren van de update.

Is Jucheck.exe een virus of Trojan?

jucheck.exeZoals gezegd, Jucheck is  een gewoon Windows process mits deze actief en geplaatst is op de juiste locatie:   C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jucheck.exe . Wanneer Jucheck.exe daar netjes staat opgeslagen is alles in orde en is het niet aanbevolen om verdere stappen te ondernemen. Laat het Jucheck (=Java Update Check) proces dan gewoon actief om uw Java Software up to date te houden.

Staat Jucheck.exe niet in de juiste folder pad, dan kan het gaan om een virus, spyware of Trojan. Een virus of Trojan camofleert zich vaak met een bijna identieke naam om te kunnen ontspannen aan virusscanners. Wanneer Jucheck.exe in de volgende folder staat, dan kunt u er zeker van zijn dat het gaat om een malware infectie:

c:\windows or c:\windows\system32

Vandaar het is verstandig om dit Windows process te controleren met een goede process scanner en virusscanner. Dit kan men gemakkelijk doen met goede Windows optimalisatie software waarin een goede processcanner is ingebouwd. De Defender Pro software heeft een ingebouwde vulnerability en malware scanner. Daarnaast controleert deze software op andere gerelateerde systeem-fouten.

jucheck.exeAanbevolen – system check up met de SpyHunter!

Lees hier meer over de Spyhunter software

Voor meer gerelateerde informatie over jucheck.exe, kunt u de volgende artikels raadplegen:

 

Dit artikel over Jucheck is geschreven door:

Hcard:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.

  • Peter Veenstra
    2012/11/05, 11:51

    Bovenstaand verhaal is helemaal duidelijk. Maar regelmatig vraagt mijn pc toestemming om jucheck iets te laten doen op mijn pc. Als jucheck onschadelijk is, vind ik het ook niet nodig dat ik telkens op OK moet klikken, het is zelfs hinderlijk. Hoe kan ik dat uitschakelen?