Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Advies over dwm.exe

Wat is dwm.exe en waarom is het (te) actief op mijn computer?

dwm.exeWaarschijnlijk bent u hier aangezien u zich afvraagt waarom dwm.exe zoveel geheugen en CPU kracht van uw computer opeist. Misschien vraagt u zich af of dwm.exe een virus is? Misschien geeft u het dwm process de schuld voor het feit dat uw computer langzaam is? Dwm.exe is het Windows proces dat verantwoordelijk is voor de Desktop Windows Manager. Het is een Windows systeemtaak en vermoedelijk veilig. Inspecteer dwm.exe met een process scanner of uw virusscanner in geval van twijfel. Een goede process scanner zit vaak ingebouwd in Window optimalisatie software zoals de PC Health Advisor.

 

inspecteer wdm.exe Heeft uw computer een health check nodig?

Inspecteer dwm.exe en check uw PC op gerelateerde fouten!

 

Desktop Windows Manager & DWM.exe

De Desktop Windows Manager geeft u alle mooie effecten in de Aero interface van Windows Vista. De werkzaamheid van deze systeemtaak kunt u mooi zien in o.a. de live taskbar, Transparant Windows (transparantie), Flip3D switcher, en de thumbnails die je tegenwoordig van formaat kunt veranderen met de switcher. Windows Vista schrijft het plaatje dat in het venster verschijnt naar een specifieke plek in het geheugen. Dat betekent als u vele venstertjes open heeft staan dat dit meer geheugen en CPU zal vergen van uw computer. Begin eens met het sluiten van wat venstertjes en kijk eens of het helpt.

Wanneer u Task Manager opent, dan kunt u het dwm.exe proces zien in het lijstje. Dwm.exe zal ongeveer tussen 30-50MB opeisen. De relatieve geheugen dat DWM gebruikt is niet zoveel en het stoppen en uitschakelen van dwm.exe zal niet helpen om uw computer te versnellen.

dwm.exe uitschakelenAanbevolen om te lezen:
Windows Vista sneller maken! of Windows 7 sneller maken!

 

Hoe kan ik Dwm.exe uitschakelen?

We raden u niet aan om dwm.exe uit te schakelen tenzij u spelletjes gaat spelen in full screen mode of een dll foutmelding heeft gehad. De dwm.exe kan opduiken als een Windows DLL systeemfout. Bijvoorbeeld,  het programma kan niet worden gestart omdat dwmcore.dll ontbreekt op de computer. In dat geval kunt dit probleem mogelijk oplossen door het programma opnieuw te installeren of de Aero uit te zetten en daarmee dwm.exe uit te schakelen. Voor meer info: PC Help Forum over dwm dll-foutmelding.

dwm.exe foutmeldingEen manier om dwm.exe uit te schakelen en te stoppen is via services => control planel waar u de Desktop Windows Manager Session Manager moet opzoeken in het lijstje. Vervolgens drukt u op stop. Uw computer zal dan terug worden geschakeld naar de Vista Basic theme. Het voordeel is dat de Vista Basic wat minder geheugen zal gebruiken, maar verwacht geen wonderen van deze omstelling. Over het algemeen is dwm.exe ongevaarlijk en is het een belangrijk process voor het mooi en prettig laten werken van Windows

Via de command line in de administrator mode kunt u ook dwm.exe uitschakelen met een van de volgende commando’s die u kunt ingeven:

Stop Service net stop uxsms
Start Service net start uxsms
Disable Service sc config uxsms start= disabled
Enable Service sc config uxsms start= auto

Windows processen kunt u ook gemakkelijk beheren met Windows optimalisatie software. Een goed voorbeeld van Windows optimalisatie software met een goede process manager is PC Health Advisor.

dwm.exeEen computer heeft onderhoud nodig. Wat is de status van uw computer?  

Start hier nu een gratis PC diagnose scan met PC Health Advisor!  

 

Op zoek naar een alternatief voor de PC Health Advisor?

Gerelateerde artikels:

  1. Jucheck.exe taakinfo
  2. Iexplore.exe aanpakken
  3. Scanpst.exe advies
  4. File extensions

Goede bron over Dwm.exe in Nederland:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
3 comments… add one