Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

spoolsv.exe

Wat is spoolsv.exe voor iets?

Wanneer u zich afvraagt wat spoolsv.exe doet op uw computer en wat het is, bent u hier op de juiste pagina. Spoolsv.exe is een Windows bestand en proces. Het is verantwoordelijk voor het beheer van printopdrachten in uw computer. Spoolsv.exe genereert foutmeldingen! Foutmeldingen van het spoolsv.exe bestand zijn meestal veroorzaakt door andere software programma’s die actief zijn op uw computer en missende drivers van uw printer. In het algemeen is het belangrijk dat uw printer drivers bijgewerkt zijn tot de laatste versie. Dit kunt u makkelijk doen met een driver scanner. Deze zit meestal in goede Windows optimalisatie software meegeleverd. Scan uw computer op missende drivers m.b.v. de driverscanner van PC Health Advisor.   Voor meer informatie lees de: PC Health Advisor Review en check daar uw PC op missende drivers.

Is het veilig om spoolsv.exe uit te schakelen via de process of task manager?

Het bestand is niet systeem kritisch. U kunt deze veilig weghalen uit de lijst van actieve processen m.b.v. de task manager of uw windows optimalisatie software die uitgerust met een process manager. Dit heeft o.a. de PC Health Advisor van Paretologic. U kunt dan gewoon op spoolsv.exe klikken en deze stop zetten.

Spoolsv.exe vreet al mijn CPU kracht op! In dat geval heeft u waarschijnlijk te veel print opdrachten op uw computer actief in de Windows spool. Eerst zult u dit Windows process moeten stop zetten met behulp van een process manager van uw Windows optimalisatie software of uw Task Manager. Vervolgens kunt u de printopdrachten handmatig printopdrachten te verwijderen uit de volgende folders: c:\windows\system32\spool\PRINTERS of c:\winnt\system32\spool\PRINTERS. Deze bestandspaden kunt u o.a. via uw Windows controle paneel vinden. Voor goed advies hieromtrent raadpleeg de volgende forum post: spoolsv.exe & cpu

Waar kan ik spoolsv.exe vinden op mijn computer? Als een Microsoft Windows bestand wordt het opgeslagen in de c:\windows\system32 of de c:\winnt\system32 directory men als beschrijving: Spooler SubSystem App.

Is spoolsv.exe een virus, een Trojaan of spyware? Het spoolsv.exe bestand dat wordt meegeleverd door Microsoft Windows is geen malware. Niettemin, malware kan het bestand corrumperen en zich vermommen als een spoolsv.exe process. Het is altijd verstandig om dit bestand te scannen op malware met een goede virusscanner. Laat uw virusscanner het werk doen en ga niet het spoolsv.exe bestand zelf verwijderen in geval dat u denkt dat het gaat om malware. Een slim idee is om een totaaloplossing in te zetten die uw systeem kan scannen op malware, uw processen kan controleren en uw systeem kan opschonen en optimaliseren. Hier volgen links naar twee reviews over bekende software voor het beveiligen en schoonmaken van een computer:

Gerelateerde onderwerpen:

Hierbij komt dit artikel over spoolsv.exe ten einde. Voor meer raad en advies kunt u het volgende fourm raadplegen: Computer Forum. Heeft u een langzame computer? Lees dan meer over hoe je een computer sneller maken of Windows 7 sneller maken kunt.

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one