Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

IP adres verbergen

Hoe kun je het beste je IP adres verbergen?

ip adres verbergenDe beste manier om je IP adres te verbergen is met een professionele VPN dienst. Een goede VPN verbergt je IP adres permanent en versleutelt alle internet communicatie. Je oorspronkelijke IP adres zal niet meer kunnen traceren. Je kunt zelf een land van keuze bepalen. Heb je een Amerikaans IP adres nodig, dan verander je gewoon even van server. De beste VPN diensten die je IP adres verbergen, veranderen en ontraceerbaar maken zijn: HideMyAss of IPVanish of Private Internet Access.

ip adres verbergenHet gebruik maken van een zogenaamde proxy list, of anonymous proxy, of IP changer is gewoon niet voldoende om je anonimiteit te garanderen en kan vaak gevaarlijk zijn voor je eigen veiligheid en privacy. Vele gratis publieke proxies vaak worden opgezet door hackers en agressieve marketeers. Los van dit risiko, waar het eigenlijk om gaat is dat dat je VPN technologie en encryptie inzet met behulp van een proxy server(s) en bijbehorend VPN netwerk. Het originele IP adres wordt vervolgens door de VPN dienst vervangen met een nieuwe, ontraceerbare IP. Het mogelijk maken van internet anonimiteit vergt een comprehensieve integratie van verschillende technieken en technologieën. Deze wordt uiteindelijk (pas recentelijk) in een mooie, makkelijk te gebruiken VPN dienst tot uitdrukking gebracht. Nogmaals, goede voorbeelden van VPN diensten zijn o.a. HideMyAss of IPVanish of Private Internet Access.

Waarom zou je de IP adres verbergen?

Het verbergen van je IP hangt samen met het recht op internet privacy. Ik praat dan hier niet over de lachwekkende discussie over cookies op websites, maar over surveillance software die kan worden ingezet door ISP providers, hackers en overheden of instanties die daadwerkelijk jouw persoonlijk willen traceren. Een concreet voorbeeld is in het geval van het delen van bestanden ook wel filesharing genoemd. Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door CyberNorms dat in de Journal of Research in Interactive Marketing staat, willen 70 % van alle Pirate Bay gebruikers hun IP verbergen.  De grote interesse voor het verbergen van de IP hangt natuurlijk samen met de harde straffen en flinke vervolgingen in het licht van anti-piraterijmaatregelen.

IP verbergenZeker wanneer je aan filesharing doet, moet anoniem surfen een prioriteit zijn, anders kom je in de gevangenis terecht of kun je hoge boetes krijgen! Overheidsinstanties kunnen d.m.v. speciale programma’s en sniffers de online activiteiten van filesharers gemakkelijk traceren en de ‘daders’ identificeren. Daarnaast, het verbergen van je IP zorgt ook voor het versterken van je internet security level wanneer dit gaat via een VPN dienst. De beroemde antivirus software ontwikkelaar Bitdefender heeft in haar nieuwe programma Total Security 2013 VPN technologie verwerkt om online bankieren beter te kunnen beveiligen. Natuurlijk, het garanderen van anonimiteit op het internet vraagt wel om een schone en geoptimaliseerde computer. Een investering in een malware scanner en een VPN dienst zoals HideMyAss zal je een optimale computer ervaring geven wanneer je daadwerkelijk anoniem op het internet surft.

Een andere reden om je IP adres te verbergen en te vervangen met een andere, heeft te maken met het omzeilen van internet censuur en geo-restrictries van websites die ons worden opgelegd. Concreet voorbeeld, vele Youtube Films kunnen alleen met een Amerikaanse IP worden bekeken. Via een VPN dienst, kun je gewoon een verbinding maken met een proxy server in de V.S. en vervolgens met een Amerikaanse IP het filmpje alsnog bekijken.

Conclusie:

Weet je niet zeker of je het IP adres veranderen wil? Er zijn nog genoeg andere redenen om je IP verbergen en te verstoppen. Mijn inziens, gaat het uiteindelijk om het recht op privacy waarbij je niet ongevraagd wordt gemonitord door Big Brother. Tracking cookies op websites, zijn wat mij betreft een misleidende problematiek, waarbij zogenaamd de burger wordt beschermd. Nou, vergeet die discussie maar en ga lekker anoniem internetten, zo heb je nergens last van, vooral niet van een bemoeizuchtige overheid, die graag alles over haar burgers wilt weten.

Reviews over VPN diensten voor IP adres verbergen mogelijk te maken:

Google+ over hoe kun je het beste je IP adres verbergen.
Dit artikel is de mening van  .