Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

Wat is de beste VPN service?

Wat is een VPN (virtual private network) service?

vpn serviceEen VPN service zorgt er voor dat je op een eenvoudige manier veilig en anoniem kunt internetten met een VPN-verbinding. Het werkt op de volgende manier: Een VPN service versleutelt de verbinding met het internet en alle communicatie tussen jouw computer, de webserver van de VPN dienst en de webserver die je bezoekt. De VPN service bouwt een zogenaamde veilige tunnel die bijna onmogelijk is uit te lezen door derden. Alle communicatie is versleuteld (VPN encryptie). Als iemand de informatie zou onderscheppen, is deze volledig onbegrijpelijk. Dit is de beste verzekering voor jouw anonimiteit en ook jouw veiligheid online. Natuurlijk, een VPN service zal ook jouw originele IP adres veranderen in een nieuwe anonieme IP. Dit is in feite ook een maatregel die jouw veiliger op het internet maakt aangezien hackers vaak via het originele IP adres de computer proberen te hacken. Een anonieme IP adres hacken is niet interessant.

Wat is de beste VPN service?

Er zijn een aantal goede ontwikkelaars van VPN diensten beschikbaar op het internet. We hebben de belangrijkste VPN services bekeken en daarover een recensie geschreven:

De beste keuze en onze favoriet: Trust Zone VPN

beste vpn serviceDe meeste VPN providers maken compromissen als het gaat om de uiteindelijke bescherming van hun klanten en leggen bepaalde informatie (vaak tijdelijk) vast. Trust Zone VPN maakt geen compromissen. Gegevens zoals DNS verzoeken, tijdstempels, traffic logs, bandwidth logs, IP-adressen worden nooit vastgelegd op de servers van Trust Zone. Trust Zone VPN heeft haar basis in de Seychellen. Deze jurisdictie is uitstekend als het gaat om strikte privacy wetgeving en informatie uitwisseling met andere landen. Trust Zone beschikt ook over een zogenaamde Warrent Canary. Bovendien, kun je er een account aanmaken met een nep email adres en er anoniem met bitcoins betalen. Ten slotte, is Trust Zone VPN dienstverlening niet duur. De dienstverlening heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Voor meer informatie: Trust Zone VPN.

Andere goede VPN-dienstverleners:

  1. IPVanish VPN serviceEen uitstekende tweede keuze is ook IPVanish. IP Vanish logt geen gegevens en is een Tier-1 VPN software ontwikkelaar. Anonimiteit en veiligheid zijn gewaarborgd zonder te compromissen met internet snelheden. Voor meer informatie en een uitgebreide bespreking over de IPVanish VPN: IPVanish Review.
  2. HideMyAss is zeer eenvoudig te gebruiken en is ook zeer voordelig. Vandaar HideMyAss is ook een aanrader!
  3. Een andere uitstekende VPN service provider is Private Internet Access.
  4. AIRVPN verdient onze aandacht aangezien dit bedrijf uit passie en liefdadigheid is opgezet geworden door activisten en hacktivisten. Ze bieden een uitstekende dienst, zonder veel toeters en bellen, maar zonder te compromissen met de veiligheid en privacy van haar gebruikers! Het netwerk is misschien wat kleiner dan bovengenoemde dienstverleners, maar de infrastructuur is uitstekend opgezet. Voor meer informatie: AirVPN Review.
  5. De Hotspot Shield Elite VPN is de goedkoopste VPN service met toegevoegde malware bescherming. Het belangrijkste voordeel is dat je de HSS gelijktijdig kunt gebruiken op alle devices. Voor meer informatie: HotSpot Shield Elite.
  6. Hardcore anonymous surfing met ZORRO VPN. Je kunt met ZORRO VPN een VPN keten opzetten waarbij je internetverbinding versleuteld en gekanaliseerd wordt door zo’n 4 VPN servers in verschillende locaties rond in de wereld! Dit is een unieke oplossing van Zorro voor het verder versterken en beveiligen van je online identiteit. Daarnaast kun je deze dienst ook combineren met proxy-verbindingen en bittorrent. Zeker, ben je op zoek naar een oplossing waarbij je via een VPN keten en het Torrent netwerk het internet op kunt gaan, ben je bij Zorro bij het juiste adres: ZORRO VPN Homepage.
  7. CyberGhost ontwikkelt ook uitstekende VPN-oplossingen. Voor meer informatie CyberGhost.

Wat zijn de voordelen van een VPN service?

Met een VPN oplossing kun je blokkades van websites lekker omzeilen. Je hebt gewoon toegang tot het hele internet. Je kunt o.a. Nederlandse programma’s zoals Uitzending gemist bekijken vanuit het buitenland. Een ander voorbeeld is de BBC iPlayer. Deze kun je ook niet vanuit Nederland bekijken i.v.m. uitzendrechten. Met een persoonlijke VPN dienst kun je dit dus lekker wel.

Je kunt nu echt anoniem surfen. Jouw surfgeschiedenis en surfgedrag is uniek en is een soort digitale vingerafdruk. Doordat je het IP adres verandert in een nieuwe en anonieme IP adres, zul je moeilijk traceerbaar worden. Het nieuwe IP-adres is namelijk niet te traceren. Met een VPN service kan niemand zien wat je echte IP-adres is.

vpn servicesJe kunt nu veel veiliger internetten. Natuurlijk, je hebt altijd nog een uitstekende virusscanner en spyware scanner nodig, maar een VPN service maakt internetten veel veiliger. Dit geldt vooral voor openbare WIFI hotspots. Op openbare netwerken -WIFI hotspots- heb je met een VPN service extra beveiliging tegen hackers en oplichters. Hackers zogenaamde “traffic sniffers” om internetverkeer te lezen op publieke netwerken. Het is vrij gemakkelijk om hier je gebruikersnaam, wachtwoorden en andere gevoelige informatie als bankrekeningnummers te achterhalen. Wanneer je via jouw VPN service het openbare netwerk opgaat, zal een traffic sniffer geen interessante informatie van jouw kunnen achterhalen aangezien al jouw verkeer door een versleutelde VPN tunnel gaat. Je kunt dus veilig op openbare hotspots surfen met een VPN oplossing. Bovendien, een VPN beschermt je tegen hackeraanvallen aagezien een hacker jouw probeert aan te vallen m.b.v. het originele IP adres. Nu kan de hacker deze niet kunnen achterhalen. Aan een anonieme IP adres van jouw VPN service heeft een hacker niks en kan deze niet jouw computer infiltreren.
Conclusie

Een VPN service is een slimme zet om veilig en anoniem te kunnen internetten. Het anoniem surfen met behulp van alleen maar een proxy list en proxy server is niet een verstandige zet uit het oogpunt van veiligheid. Een VPN versleuteld al het internet verkeer en zal hackers en anderen die graag jouw persoonlijke informatie willen hebben afweren. Het is wel zeer sterk aanbevolen om gebruik te maken van een echte secure webmail service met uitgebreide versleutelde online communicatie opties. Voor meer informatie: Wat is de beste secure webmail service?

Een van onze favoriete VPN service provider is HideMyAss. Zie hier een demonstratie video:

Lees onze HideMyAss Review

 

Belangrijk:

Het is van harte aanbevolen om een VPN service te complimenteren met de beste antivirus software op de markt. Bovendien is het belangrijk om de computer te onderhouden en schoon te maken. Een slimme zet is om de Bitdefender MultiDevice Security Software te kopen. Dit is een volledige gereedschapskist voor het optimiliseren en beveiligen van de computer.

Interessante artikels:

 Andere alternatieve VPN service providers:

surf easy vpn serviceDe Surf Easy oplossing van de browser fabrikant Opera. Een lichtere variant om mee te beginnen is ontwikkeld door Opera, de Surf Easy.  Deze voorziet in een uitgebreide en super gemakkelijke oplossing om versleuteld, beveiligd en anoniem te surfen!


De schrijver van deze pagina is: