Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ADWARE VERWIJDEREN

Hoe kan ik het beste adware verwijderen?

hoe kan ik adware verwijderenAdware verwijderen is niet zo gemakkelijk als het op het eerste gezicht zou lijken. Adware nestelt zich in het Windows register en kan zich vermommen als een regulier bestand. Het gedraagt zich vaak als spyware en ingewikkelde varianten kunnen zelfs rootkit componenten bevatten. Gelukkig is de meeste adware onschuldig, maar wel knap lastig en vreselijk irritant!

Een krachtige specialist voor het verwijderen van adware is de SpyHunter. De SpyHunter is bijzonder effectief in het in kaart leggen van alle mogelijke adware, spyware en rootkit programma’s. Het kan zelfs ransomware ontwortelen van de computer. Zeker, een aanrader als je snel adware verwijderen wilt.

Klik hier voor een SpyHunter Diagnose Scan!

adware verwijderen

 

Wat is adware precies?

AdWare is een programma ontwikkeld voor het lastig vallen van computer gebruikers met advertenties. De advertenties vaak worden getoond d.m.v. lastige pop-up schermpjes op een computer scherm. Adware wordt graag in gratis software meegeleverd zodat de software ontwikkelaar wat geld kan verdienen met advertentie inkomsten met behulp van de adware. Gek genoeg zijn er bedrijven die geld betalen om advertenties te plaatsen via deze programma’s. Adware zit dus ook vaak in gratis virusscanners ook wel rogue antivirus programma’s genoemd.

adware verwijderenHet is niet voor niks dat we computer gebruikers altijd waarschuwen voor het downloaden van gratis programma’s. Bijvoorbeeld, hier bieden we alleen gratis proefversies en diagnose scans aan van erkende en gevestigde software merken. Om de software volledig in gebruik te nemen moet een licentie worden afgenomen. Los van het feit dat adware gewoon vervelend is, zit er een internet security en privacy probleem aan vast. Veel adware bevat extra code die het mogelijk maakt om persoonlijke informatie te verzamelen en te versturen naar de maker. De maker kan deze informatie weer verder verkopen indien gewenst. Dit gaat natuurlijk zonder dat de computer gebruiker er weet van heeft. Het is vooral om deze reden dat adware vaak een ‘milde’ vorm van malware is. Meer specifiek gesteld, is adware een variant van Spyware.

Heeft u last van adware?

adwareAdware verwijderen? Als u last heeft van adware moet u het behandelen als spyware.

Lees het artikel: Spyware verwijderen

De reden waarom ad-ware in feite gelijkgesteld kan worden met spyware komt omdat adware net zoals spyware stiekem op de achtergrond zonder dat je het weet een internet verbinding maakt om informatie te versturen naar een vreemde partij. Adware valt dan ook in de bekende definitie van de privacy software expert Steve Gibson:

“Spyware is any software (that) employs a user’s Internet connection in the background (the so-called ‘backchannel’) without their knowledge or explicit permission. Silent background use of an Internet ‘backchannel’ connection must be preceded by a complete and truthful disclosure of proposed backchannel usage, followed by the receipt of explicit, informed consent for such use. Any software communicating across the Internet absent of these elements is guilty of information theft and is properly and rightfully termed: Spyware.”

Ad-Ware is ook de naam van een programma van Adware Systems. Dit programma heeft niks te maken met spyware en is een programma voor boekhouding. Er is ook een antivirus programma met de naam Ad-Aware van Lavasoft. Dit is ook geen adware programma, maar juist een programma dat Adware kan verwijderen. Adware verwijderen kunt u doen met anti spyware programma’s.

Ten slotte, Adware kan ook in meer mildere vormen voordoen. Men zou kunnen stellen dat bepaalde programma’s die puur op winst bejag uit zijn, een vorm van adware zijn. Het gaat puur om de omzet en niet om de klant. De Advanced System Protector is een legitiem programma dat niet veel bescherming biedt, maar wel de klant op elke manier er op attendeert dat deze moet betalen om de gevonden bedreigingen te verwijderen.

Wat zijn goede anti adware programma’s? 

Adware verwijderen kunt u doen met goede anti spyware programma’s. Deze zitten vaak ook in de beste antivirus programma’s c.q. internet security suites. Een aantal goede merken zijn de volgende:

Hier kunt u adware in actie zien op een computer:

Spyhunter jaagt ook op adware, rootkits en andere malware:

SpyHunter – Lees hier meer over Spyhunter 4.

Vergeet niet de computer schoon te maken na een infectie met spyware. Vooral het Windows register kan in een ravage verkeren en de computer prestaties mogelijk belasten. Het register opschonen kun je doen met een registry cleaner zoals de Regclean Pro of de Ccleaner. Een gratis programma dat ook bekent is voor het opschonen van het register is Glary Utilities.


computer opschonen van adware

Dit artikel is een bijdrage van: 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
17 comments… add one