Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

PARENTAL CONTROL

Parental Control Software

Het begrip online parental control  (online ouderlijk toezicht) heeft alles te maken met de groeiende bezorgdheid van ouders over het internetgebruik van de kinderen. Ouderlijk toezicht op de internet activiteiten van de kinderen is moeilijk te bewerkstelligen. Dit geldt ook voor het volgen van allerlei gesprekken met VOIP programma’s en de mobiele telefoon. Hoe kan een ouder een skype of telefoon gesprek afluisteren of achteraf inzien wanneer dit echt nodig is?

parental controlDe meeste parental control software opties voor het beperken van vrijheid van de kinderen online zijn gebrekkig. Toch, we hebben een aantal goede parental control programma’s geselecteerd en beschreven die er bovenuit steken.

De beste oplossing is naar onze mening de mSpy Parental Control of de Qustodio software. Deze software bevat een uitstekende Mobile Spy met extra gereedschappen om het telefoongebruik van uw kinderen te monitoren. Kinderen surfen vaak meer op mobiele apparaten en smartphones dan op computers. Een andere slimme optie is om de Bitdefender Multi-Device software te bekijken waarin naast een malware scanner en andere security gereedschappen ook een eenvoudige parental control met  internet filter module zit verwerkt. Voor meer informatie: Bitdefender Multi-Device Review.

mobile parental controlHet investeren in mobile spy software voor het bewaken van de kinderen lijkt me een belangrijke prioriteit. Kinderen hebben de mobiele telefoon altijd bij zich en je kunt via die software precies zien op je computer waar ze zijn en met wie ze in contact staan!

Aanbevolen: mSpy Parental Control.

2. PC Tattletale parental controls:

parental control softwareEen vreemde naam voor een goed product voor het monitoren van kinderen. PC Tattletale maakt pc monitoring software voor vele verschillende doeleinden, maar heeft ook een specifieke ontwikkeld voor het verbeteren van het ouderlijk toezicht. Het programma is 100 % onontdekbaar en bevat een goede keylogger. De kinderen zullen het niet in de gaten hebben dat alles wat ze doen wordt gevolgd en opgeslagen. Je zult beschikking krijgen over alle passwords en usernames voor elk profiel dan ook dat ze hebben opgezet op het internet. Niets zal verborgen blijven en alles zal boven water komen met de softeware van PC Tattletale. Voor meer informatie: homepage PC Tattletale.

3. Parental Control volgens PC GUARDIAN

Mspy staat definitief op nummer 1. Maar PC GUARDIAN is zeer goed voor traditionele desktop computers. Het is ontwikkeld vanuit de volgende gedachte: wanneer kinderen buitenspelen worden de grenzen van hun speelgedrag ook aangeven door sociale controle. Kinderen leren de grenzen van toelaatbaar gedrag in een samenleving door onder andere kattekwaad uit te halen.

parental control internetIeder kind heeft een behoefte om vrij te zijn en ook ondeugend te zijn om zo de impliciete regels van het sociale spel te leren. De ouders spelen natuurlijk een sleutelrol, maar ook de mensen die wonen in de directe omgeving en vriendjes. Parental control c.q. Ouderlijk toezicht gaat over in sociale controle (social control). Sociale controle heeft altijd een opvoende rol gehad waar het kind leert hoe het zich moet gedragen. Op het internet is dit niet het geval. Het internet biedt grenzeloze mogelijkheden zonder de natuurlijke sociale controle. Ouderlijk toezicht ofwel parental control is moelijk uit te oefenen wanneer het kind veel zijn vrije tijd op het internet vertoeft en de ouders druk in de weer zijn. PC GUARDIAN parental control biedt een unieke mogelijkheid om ouders en toezichthouders te ondersteunen en kinderen bij te sturen wanneer dat nodig is.

Wat kan de parental control software van PC GUARDIAN precies doen?

PC GUARDIAN is parental controle software dat bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

  • Het bestaat uit een tijdslot. Met PC GUARDIAN kunt u het computergebruik van een kind tot in detail beheersen en limiteren tot een bepaalde tijd per dag per kind.
parental control
  • PC GUARDIAN bewaakt de internet activiteiten van de kinderen en zal de ouder per email waarschuwen wanneer er potentieel gevaarlijke of ongepaste websites worden bezocht. B.v. PC GUARDIAN zal een email sturen wanneer een kind veel extreem rechtse websites bezoekt. Los van het kunnen bewaken van websites kan PC GUARDIAN ook chat gesprekken bewaken en de ouder waarschuwen per email wanneer het gesprek o.a. te veel over plagerij, sex of geweld gaat.
parental control software

 

  • PC GUARDIAN bevat een historisch overzicht van alle internet activiteiten en bezochte websites die tevens geclasisificeerd is in termen van inhoud.

parental control programma

Deze drie geintegreerde onderdelen van de parental control software van PC GUARDIAN zorgen ervoor dat de ouder een zeer krachtig opvoedkundig instrument heeft om met hun kind in overleg te gaan over een gezond gebruik van de computer en het internet. Parental control over het kind op het internet is gemakkelijk mogelijk met behulp van PC GUARDIAN. Een aanrader voor ouders die ongerust zijn voor hun kinderen.

De PC GUARDIAN Home & Education Edition  

PC GUARDIAN komt in twee verschillende versies. Een Home Edition voor ouders en een Eduction Edition. De Education Edition is ideaal voor scholen en andere educatieve instellingen die veel gebruikers en computers hebben. De licentiekosten zijn gebaseerd op het aantal computers en het aantal gebruikers die bewaakt moeten worden. De PC GUARDIAN School Edition biedt scholen de mogelijkheid om kinderen met problemen tijdig op te sporen aan de hand van hun internetgedrag. Deze informatie kan zeer waardevol zijn voor school psychologen en vervolgens de ouders. De PC GUARDIAN Education Edition is in die zin niet echt een hulpmiddel voor parental control, maar eerder voor social control en opvoedkunde. Kinderen hebben bij hun verkenning van het internet de sturing van volwassenen nodig in hun directe omgeving d.w.z ook hun school. Voor meer informatie: bezoek PC GUARDIAN.

Wat is een alternatief voor PC Guardian?

Een goed alternatief voor PC Guardian is Qustodio of de SniperSpy.

parental controlTrouwens, een meer gemenere alternatief voor partenal control software is het inzetten van een keylogger zoals de beroemde SniperSpy software. Deze werkt volledig in het geheim en anoniem…. en ziet alles. Bovendien kun je vaak de internet activiteiten en toegang beheren met een goed internet security programma. Een goed internet security programma bevat vaak parental controls. Een goed voorbeeld is de Bitdefender Total Security software.

Gerelateerde onderwerpen:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/04/parental-control/ ” name=”Parental Control” description=”Parental Control Software by PC Guardian” rev_name=”Parental Control Software” pubdate=”2013-04-30″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
13 comments… add one