Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

TUNEUP UTILITIES

Wat is er mis met de TuneUp Utilities? Is het een goede investering voor uw computer of juist niet?

Laten we eerst de voordelen van TuneUp Utilities eens bespreken voordat we de nadelen opnoemen. In de eerste plaats, we weten dat Duitsers goede auto’s bouwen. Dit is een bekend feit, maar dat ze ook uitstekende software ontwikkelaars zijn, bewees het Duitse bedrijf TuneUp Software GmbH met TuneUp Utilities. TuneUp Software is in 1997 in Darmstadt opgericht geworden door Tibor Schieman en Christoph Laumann. Beide heren ontwikkelde toendertijd de eerste Windows optimalisatie software in het duits voor de duitse markt, de Tune Up 97 software. Deze software werd al snel een enorm success en wordt sindsdien elk jaar verbeterd. Op dit moment wordt de TuneUp Utilities software over de hele wereld in meer dan 12 verschillende talen verkocht. In Duitsland is TuneUp de meest bekende naam op het gebied van utility software en Windows optimalisatie.

tuneup utilities avg softwareTuneUp Utilities software heeft over de jaren al meer dan 400 internationale onderscheidingen gekregen! Dus, de software van TuneUp heeft een uitstekende track record opgebouwd. Het is dan ook niet vreemd dat AVG deze software heeft overgenomen. Op dit moment is TuneUp Utilties een product van AVG en niet meer van TuneUp software GmbH. AVG heeft op basis van deze software ook haar eigen variant op de markt gebracht: AVG PC TuneUpVoordat u verder gaat, doe eens een Windows systeem-scan met TuneUp Utilities 2013 – Klik hier voor meer info & een gratis Download!

In de tweede plaats, TuneUp Utilities bevat meer dan 30 gereedschappen voor het onderhouden, repareren en optimaliseren van een Windows computer. Vanuit een centrale console kunt u alle aspecten van uw computer beheersen en ook semi-automatisch laten beheren op een kind eenvoudige manier. Hieronder in het screen shot, ziet u een overzicht van alle mogelijkheden

tuneup utilities


De belangrijkste computer onderhoudstaken die TuneUp Utilities 2013 voor u kan doen zijn de volgende:

Los van deze concrete ingrepen die uw computer goed zullen doen, bevat TuneUp allerlei optimalisatie tweaks voor het vebeteren de Windows prestaties:

 • Economy Modus – een speciale instelling voor het besparen van de systeem-bronnen, stroom en daardoor ook de batterij. De batterij kan daardoor langer kunnen volhouden aangezien de computer minder stroom verbruikt.
 • Windows Turbo Modus – een speciale instelling die alle systeem-bronnen zoveel mogelijk inzet voor het sneller maken van de Windows prestaties. Windows voert op de achtergrond tientallen functies uit, die u in het dagelijks gebruik meestal helemaal niet nodig heeft. Toch nemen deze kostbaar processorvermogen en werkgeheugen in beslag. Dit heeft direct een negatieve invloed op de totale prestaties.  Door de Turbo Modus in te schakelen elimineert u deze invloed en kunt u b.v. zware (online) games sneller en beter kunnen spelen. De computer sneller maken kunt u dus onmiddelijk bewerkstelligen met deze Turbo Modus.

Wat zijn de nadelen van de TuneUp Utilities 2013 software? 

tune up utilities reviewKijk, TuneUp Software heeft deze software volgepropt met handige tweak tools en gereedschappen voor het onderhouden en sneller maken van de computer. Toch, we missen een belangrijk gereedschap die we van belang achten en ook speciale kennis veronderstelt. TuneUp Utilities heeft geen driver scanner. De software kan u niet helpen met het onderhouden van de drivers op uw computer. Dit is een groot nadeel en daardoor kan men zeggen dat de TuneUp Utilities 2013 software niet echt een complete gereedschapskist is.

tune up utilitiesEen ander nadeel, toch van minder belang, is het feit dat TuneUp Utilities geen bescherming biedt tegen malware in de vorm van spyware en adware. Er zijn andere uitstekende Windows optimalisatie programma’s die wel deze extra functionaliteit bezitten. Aangezien een normale virusscanner vaak niet afdoende is voor het waarborgen van een veilige computer, kan een extra verdedigingslaag niet slecht zijn.

Aangezien de software van TuneUp geld kost, is het dus verstandig om TuneUp Utilities te vergelijken met een gelijkwaardig Windows optimalisatie programma die wel een driverscanner bevat. Naar onze mening is een betere concurrent de Advanced System Optimizer van Systweak. De Advanced System Optimizer bevat naast een driverscanner ook een goede virusscanner voor het opsporen van malware en het beveiligen van uw computer. Dus, de Advanced System Optimizer is veel completer dan Tuneup Utilities.

advanced system optimizer versus tuneup utilities

pc health advisor recensie

Test uw PC gratis met de Advanced System Optimizer

Klik en download uw gratis diagnose scan

tune up utilities software

Daarnaast, is er ook nog de PC Health Advisor. Het enigste negatieve wat we kunnen melden over de PC Health Advisor is dat deze utilities suite minder internationale onderscheidigen gekregen heeft als TuneUp Utilities. Voor een lijst met een goede selectie van Windows optimalisatie software, zou u het volgende artikel eens kunnen doornemen: een selectie van de beste Windows optimalisatie programma’s.

Een andere zeer goede optie is de System Mechanic Pro. Deze utilities suite is ontwikkeld geworden door het Amerikaans bedrijf IOLO Technologies en heeft net zoals TuneUp Utilities een enorme buit met internationale prijzen binnengehaald. We hebben een uitgebreide nederlandse review gevonden over deze software: System Mechanic Recensie.

Als de bovengenoemde nadelen niet voor u doorslaggevend zijn, dan kunt u er zeker van zijn dat u met de TuneUp Utilities 2013 software u geld goed investeert. Door het onderhouden van uw computer met Windows optimalisatie software zult u de computer levensduur verlengen en de risiko’s aanzienlijk verminderen dat uw computer voortijdig in de problemen komt. Hier heeft u de mogelijkheid om de software eens gratis te testen. Klik op de banner hieronder om uw download te beginnen.


[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/04/tuneup-utilities/ ” name=”TuneUp Utilities Review” description=”Wat zijn de nadelen van de TuneUp Utilities 2012 & 2013 software?” rev_name=”Utility software van TuneUp” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-04-09″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
18 comments… add one
 • Jeroen
  2013/08/27, 22:19

  TuneUp Utilities is volgens mij compleet genoeg hoor, maar goed het is waar dat deze utility software van AVG moet worden gecomplementeerd met een goede anti-malware scanner.

 • Eric Willems
  2014/03/21, 18:42

  A few weeks ago I did reinstall Tune Up Utilities 2013, because I could not open the Apps anymore. Now I have the same problem again. All Tune Up Utilities Apps are blocked. What can I do now? My Webcam is also blocked. Is there something wrong with my computer?

 • Ben Roggeveen
  2014/07/16, 15:14

  tuneup??.
  Het lijken wel Jehovah getuigen. Die zitten ook met hun schoen tussen je deur.

 • Johanna
  2014/08/23, 13:03

  Eenmaal geinstalleerd is dit programma nauwelijks meer uit te schakelen of compleet te verwijderen. Een van de kenmerkende eigenschappen van malware.

  TuneUp Utilities is niet uit te schakelen via haar eigen interface, en niet te stoppen via Windows Taakbeheer of de Command Line (Opent nieuwe kopieeen van zichzelf) Daarnaast staat het niet tussen de programma’s die Windows bij het inloggen opstart (Deze staan in systeemconfiguratie, en kunnen daar ‘uitgeschakeld’ worden). Deinstallatie zal er niet voor zorgen dat TuneUp niet meer opstart of draait(!), en ook registry entries zullen bij verwijdering gewoon vernieuwd worden.