Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

TROJAN REMOVER

trojan removerMet de Trojan Remover wordt een gratis tooltje aangeduid voor het verwijderen van een Trojaans Paard. De vraag is of je een ingewikkeld Trojaans Paard verwijderen kunt met dit tooltje. De Trojan Remover is ontwikkeld door Simply Super Software om bestaande security oplossingen te ondersteunen met het verwijderen van Trojaanse paarden. Trojaanse Paarden zoals de RAT-trojan foppen antivirus programma’s zonder problemen. Het probleem is dat vele internet security oplossingen en antivirus software producten niet zo goed zijn met het detecteren en verwijderen van de gevonden Trojan.

Hoewel, als je investeert in een goede malware scanner zoals die gemaakt wordt door de prijsbeloonde SurfRight met de Hitman Pro of natuurlijk die van MalwareBytes. Deze scanners kunnen Trojaanse paarden herkennen aan het gedrag dat ze vertonen en zijn niet alleen afhankelijk van virushandtekeningen. De Trojan Remover is vooral handig voor de ondersteuning van de gratis virusscanners die vaak eerst door computer gebruikers worden ingezet.

Hoe werkt de Trojan Remover?

De Trojan Remover scant alle systeem-bestanden, het Windows register en alle programma’s en bestanden die tijdens de boot c.q. opstart van de computer. De Trojan Remover controleert ook of Windows diensten aan het laden is die verstopt worden met behulp van rootkit technieken. De software zal uw waarschuwen wanneer er een Trojaans paard gevonden is.  Een pop-up berichtje geeft aan op welke locatie het besmette bestand zit en met welke naam. Vervolgens kun je de bestandsreferentie verwijderen en ook de naam van het bestand wijzigen waardoor deze niet meer kan worden geactiveerd. De meeste anti-malware programma’s zijn geheugen-resident waardoor malware verwijdering vaak moeilijk is. De Trojan Remover zal automatisch in de veilige modus opstarten wanneer er een memory-resident Trojaans paard wordt gevonden en zal vervolgens de malware uitschakelen voordat Windows her-start. Trojan Remover maakt een mooi logbestand na elke scan. Hierin kun je precies zien welke programma’s opstarten tijdens de boot-time periode van de computer en welke Trojaanse paarden zijn uitgeschakeld geworden.

Hoeveel kost de Trojan Remover?

De Trojan Remover kost 24 US Dollar.

Wat is een beter alternatief voor de Trojan Remover?

trojan removerNaar onze mening kunje  beter eens de Spyhunter, de scanner van MalwareBytes of de nederlandse Hitman Pro software eens bekijken. Deze laaste is in het Nederlands en veel meer geavanceerder dan de Trojan Remover. Daarnaast raden we je aan om te investeren in een goede totaaloplossing voor uw computer beveiliging. De PCKeeper of de duurdere Bitdefender bewijst keer op keer uitstekende security software te ontwikkelen. De Bitdefender Total Security of Internet Security oplossing zijn beide de moeite waard om eens te bekijken: Bitdefender.

Wat moet u doen na het gebruik van de Trojan Remover of de Hitman Pro?

Nadat uw de malware heeft opgespoord en uitgeschakeld, is het belangrijk om de computer op te schonen. Dit kunt u het beste doen met een goede registry cleaner. Bekende PC cleaner software is de Crap Cleaner, die bekend staat onder de naam Ccleaner. Een meer uitgebreide variant is de PC Health Advisor.

Maakt u gebruik van een Mac computer?

Lees dan meer over de Mackeeper. De Mackeeper heeft een goede mac-antivirus module.

Hoe kan ik mijn computer beveiliging verder verbeteren?

Verder is het aanbevolen om de regels van veilig internetten in acht te nemen door o.a. gebruik te maken van encryptie technologie. Een ideale aanpak hierbij is om anoniem te internetten met behulp van een VPN service. Voor meer informatie lees: anoniem surfen doe je zo!

Aanbevolen artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/05/trojan-remover/” name=”Trojan Remover” description=”Wat doet de Trojan Remover precies?” rev_name=”anti-malware software & malware verwijderen” rev_body=”Trojan Remover” author=”Rens Smit ” pubdate=”2013-05-21″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one