Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

SURF ANONIEM

Surf anoniem en bescherm je online identiteit en privacy!

De recente schandalen over de schending van onze online privacy rechten, noodzaken ons om het recht zelf in hand te nemen: surf anoniem en zorg ervoor dat uw gegevens niet in handen komen van de geheime diensten en de commerciële belangen die daar ook mee samenhangen. Eric Snowden is een held en de NSA met daarbij de Amerikaanse overheid heeft duidelijk alle grenzen van fatsoenlijkheid overschreden. Aangezien we als Nederlanders hier weinig tegen kunnen inbrengen tegen Big Brother USA, moeten kijken hoe we ze kunnen omzeilen.

Surf Anoniem – regels om de surveillance  c.q. spionnen software van de NSA (PRISM) te omzeilen:

surf anoniem1. Leer hoe je anoniem kunt surfen met een VPN service. Zo’n VPN service werkt op basis van encryptie technologie en zal jouw internet communicatie versleutelen en anoniem maken door o.a. het verkrijgen van een ander IP adres. Voor meer informatie:

Trouwens, maak niet gebruik van een anonymous proxy die vaak gratis wordt aangeboden. Zeer onbetrouwbaar, risicovol en zal niet jouw online privacy beschermen.

2. Investeer in hoogwaardige security software die malware in de vorm van spyware effectief kan verwijderen. Het beveiligen van uw computer en deze schoon houden van malware infecties is de basis voor het beschermen van uw online privacy en identiteit. Een zeer goede oplossing die ook VPN technologie bevat is Bitdefender Total Security. Voor meer informatie over Bitdefender’s software en reputatie, lees de volgende informatie:

3. Maak gebruik van een goede secure webmail of anonieme email dienst met encryptie mogelijkheden. Een zeer goede dienst is van Hushmail en is ook nog eens gratis. Dit betekent dat je traditionele email providers zoals Google & Yahoo zo veel mogelijk moet vermijden. Maak hier nep accounts aan ( b.v. jantepantje@gmail.com) en gebruik je echte naam alleen met een anonymous email service.

4. Zorg dat je anoniem surft wanneer je gebruik maakt van een traditionele zoekmachine. Al het zoekverkeer van Google, Bing en Yahoo wordt bewaakt door PRISM en opgeslagen. Vandaar zorg dat je VPN service aan is en dat je bent uitgelogd van je Gmail account. Een goede zet is om zoekmachines te ondersteunen die anoniem zijn. Een bekende, nederlandse anonieme zoekmachine is IXQUICK.

5. Zoek een veiliger alternatief dan Facebook. Facebook zit vol reclame en nep accounts. Het is beter om je vrienden uit te nodigen om zich aan te sluiten bij een social media platform die wel de privacy respecteert van haar klanten. PRISM volgt ook alles wat je doet op Facebook. Dit is een smerige inbreuk op de privacy van iedereen en uiteindelijk een gevaar voor onze vrijheid. Surf anoniem en maak een waarborg je eigen vrijheid. Verhuis van Facebook en Google+ naar b.v. Friendica.

6. Maak niet gebruik van Google Chrome, Safari of de Internet Explorer. Het is beter om te surfen met Mozilla Fire Fox. Surf anoniem met een extra plugin voor Mozilla Fire Fox, de TorBotton van de Tor Project. Wil je toch gebruik maken van deze browsers, dan kun je het beste een privacy / proxy add-on zoals de Ghostery of Zenmate toevoegen. Vooral de Zenmate plug-in voor Chrome is zeer gebruiksvriendelijk en versleuteld je internet communicatie effectief.

7. Je kunt ook een stap verder gaan door het installeren van een andere besturingssysteem, voor meer uitgebreide informatie met meerdere surf anoniem tips, wil ik je graag verwijzen naar een uitstekende website hierover: Prism Break

surf anoniem Surf anoniem en bescherm je online privacy, identiteit en vrijheid met behulp van deze tips. Als je zelf enkele tips hebt, laat het ons graag weten. Trouwens, een goede VPN Service die je eens moet bekijken is die van HideMyAss. Simpel in gebruik, zeer krachtig en snel, en voordelig: HideMyAss Review.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/06/surf-anoniem/” name=”surf anoniem” description=”surf anoniem en omzeil PRISM!” rev_body=”tips om anoniem te surfen” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-06-17″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one