Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MSIEXEC.EXE

Is MSIEXEC.exe legitiem of gevaarlijk vals?

Het is vaak moeilijk om vast te stellen of msiexec.exe een legitiem Windows process is of juist te maken heeft met een mogelijke malware besmetting. Zeker wanneer de computer lastig doet en of langzaam is geworden door juist dit Windows process. Dan vraagt men zich al snel af of msiexec.exe wel een echt process is of spyware.

msiexec.exe probleemHet is namelijk zo dat malware zich graag vermomt onder proces- en bestandsnamen die te maken hebben met kritische Microsoft Windows programma’s en processen. De MSIEXEC.exe behoort normaliter tot de Windows Installer component en wordt gebruikt voor het installen van nieuwe programma’s die het MSI bestandspakketje nodig hebben (de zogenaamde Windows Installer package files).  Dit programma is zeer belangrijk voor het stabiel functioneren van de computer en mag niet worden afgesloten. Het bestand kunt u terugvinden op de volgende locatie: C:\Windows\System32  en u mag het niet verwijderen! Belangrijk:  Verwijder nooit !!! C:\Windows\System32\msiexec.exe !

msiexec.exe

Twijfelt u of msiexec.exe te maken heeft met malware of niet? 

Voer een gratis diagnose scan uit met de SpyHunter!

Kwaardaardige software vermomt als msiexec.exe:

msiexec.exe gevaarlijk?Het kwaadwaardige msiexec.exe proces en programma wordt gemaakt door cybercriminelen om de gebruiker en de malware scanners voor de gek te houden. Vaak kan een Trojan downloader zich met deze naam bekleden en zich op uw computer nestelen. De kwaadaardige msiexec.exe zal zich als een Trojan downloader vaak installeren op de volgende locatie: C:\Users\[UserName]\msiexec.exe of C:\Users\[UserName]\AppData\Local\Temp. Deze trojan zal een User Account Control notificatie laten verschijnen die uw vraagt of u msiexec.exe wilt uitvoeren. Helaas, u kunt dit kwaadaardig bestand niet handmatig verwijderen. Het zal na een nieuwe opstart van uw computer gewoon weer verschijnen. Het verwijderen van malware is moeilijk. Gebruik daarvoor alleen de beste antivirus of anti-spyware scanners. Een goed programma voor het verwijderen van malware is de SpyHunter.

Hoe kan ik een kwaadaardig msiexec.exe bestand verwijderen?

Zoals gezegd, spyware en trojans kunt u niet zelf van de computer verwijderen. Er zijn niettemin een aantal programma’s die op het internet een goede reputatie hebben bij het verwijderen van hardnekkige kwaadaardige  programma’s:

  1. SpyHunter
  2. MalwareBytes
  3. SuperAntiSpyware

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/09/msiexec-exe/” name=”Is msiexec.exe gevaarlijk?” description=”Wat te doen met een Windows msiexec.exe proces? Is het gevaarlijk?” rev_name=”Windows Proces” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-09-11″ user_review=”1″ min_review=”4″ max_review=”5″ ]

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.