Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AV-COMPARATIVES

Een introductie tot AV-Comparatives:

AV-Comparatives is een onafhankelijke, non profit organisatie die systematische testen ontwikkelt voor het controleren van de effectiviteit van internet security software, antivirus en mobile security oplossingen. AV-Comparatives is in 1999 opgericht geworden door Andreas Clementi, een toenmalige student van de Universiteit van Insbruck.

av comparativesToendertijd was Andreas gefrustreerd over het feit dat er geen onafhankelijke, wetenschappelijke testen waren voor de marketing aanspraken van antivirus programma’s. Op welke onafhankelijke maatstaven werd de beste antivirus eigenlijk vastgesteld? Hij begon samen met Peter Stelzhammer met het opzetten van onafhankelijke tests voor antivirus software. De reacties waren zeer positief en snel klopten vele antivirus software ontwikkelaars bij hun aan om hun software te laten testen. Nu is AV-Comparatives flink uitgegroeid tot een gemeenschap van wetenschappers en vrijwilligers. Nu is de organisatie vooral bekend voor maken van accurate real-world testomgevingen voor het onderzoeken van malware scanners en anti-spyware oplossingen. Voor het garanderen van de kwaliteit werkt AV-Comparatives samen met academische instellingen, in het bijzonder de faculteit van computerwetenschappen aan de Universiteit van Innsbruck. Deze samenwerking gaat vooral om te waarborgen dat de testen goed wetenschappelijk en onafhankelijk zijn opgezet.

Wat is de AV-Comparatives Real-Word Protection Test?

av comparatives overviewEen AV-Comparatives certificatie is een fel begeerde, internationaal kwaliteitsbewijsje voor elke computer security software ontwikkelaar. Vooral de Real-World Protection Test wordt gezien door security experts als een van de beste testen een antivirus product of internet security suite kan doorstaan. In deze test wordt een alledaagse computeromgeving van een gewone computer gebruiker op het internet op een uitstekende wijze nagebootst en wordt deze computer blootgesteld aan een veelvoud van alle mogelijke malware aanvallen. Er wordt vervolgens vastgesteld hoe goed de betreffende anti-malware software de aanvallen kan detecteren en afslaan. De testresultaten van AV-Comparatives worden gratis beschikbaar gesteld voor het algemeen publiek zodat iedereen kan controleren welke antivirus en internet security oplossingen goed hebben gescoord en een AV-comparatives certificatie hebben verkregen. Recentelijk, test AV-Comparatives of anti-viruspakketten ook ransomware varianten van o.a. het Politie virus kunnen opsporen en verwijderen aangezien deze malware bedreiging  zich zeer snel verspreid.

Welk product heeft uitstekend gescoord bij de laatste AV-Comparatives Real-World Protection Test?

In de laatste tests van mei 2014 viel vooral de Emsisoft Anti-malware software op met een 100 op 100 score! Dit is een bijzonder goed resultaat. Natuurlijk was ook weer Bitdefender van de partij met de Bitdefender Internet Security suite 2014. Bitdefender behaalde 99,7 punten van de 100 punten. Kaspersky haalde ook zo’n hoge score. BullGuard viel ook op, vooral vanwege de compleetheid van het produkt. Voor meer informatie, lees de onderstaande reviews:

  1. BullGuard Internet Security
  2. Kaspersky Internet Security
  3. Emsisoft Anti-Malware Review
  4. Bitdefender Internet Security Review

Hoewel de Hitman Pro niet meedeed aan de laatste AV-Comparitives test, willen we deze software toch even aanprijzen aangezien het een nederlands product is en in de laatste test van AV-TEST, een andere onderzoeksinstelling op het gebied van antivirus software, ook een vlekkeloos resultaat heeft geboekt: 100 van de 100 punten. Voor meer informatie:

Wat zijn vergelijkbare instellingen met AV-Comparatives?

AV-Comparatives is natuurlijk niet de enigste organisatie die zich specialiseert op het gebied van de ontwikkeling van vergelijkende testen voor virusscanners, antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, anti-malware of internet security software. Trouwens, naar onze mening verwijzen deze laatste termen naar uiteindelijk dezelfde oplossing waarvoor men moet kiezen: een complete malware scanner of wel complete anti-malware software. Deze zit meestal ingebouwd in de meest bekende internet security suites die de meeste A-merken aanbieden. Voor meer informatie over de terminologie, lees ons aftikel over Wat is de beste antivirus op dit moment en wat wil dit eigenlijk nog zeggen?

Voor dat ik te veel afdwaal, wil ik nog even verwijzen naar artikels over vergelijkbare instellingen als AV-Comparatives:

Ten slotte, deze instellingen onderzoeken ook antivirus en security software voor mac computers. Voor meer informatie over het beveiligen van een mac computer:

Gerelateerd artikels:

Bronnen:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/11/av-comparatives/ ” name=”AV Comparatives” description=”Wat is het belang van AV-Comparatives?” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-11-12″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
12 comments… add one