Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

BUMA STEMRA VIRUS

1. Wat is het Buma Stemra virus?

Sinds 2012 is het Buma Stemra virus actief in Europa. Dit kwaadaardig programma heeft natuurlijk niks te maken met Buma Stemra en valt onder de categorie ransomware.

Buma Stemra virusDe Buma Stemra virus vergrendelt een computer en doet net als of het Buma Stemra representeert. Het beticht de gebruiker van het plegen van een strafbaar feit, namelijk het illegaal downloaden van muziek en films. Nu moet de gebruiker een boete van 50 EURO betalen  via een Paysafecard om weer toegang te krijgen tot de computer. Dit is natuurlijk pure oplichting en valt onder een ernstige vorm van cybercriminaliteit. Des te meer omdat de Buma Stemra virus wordt voorzien van de zogenaamde Aldi-Bot, een Trojaans paard die ontworpen is voor het hacken van online bankrekeningen. Een Buma Stemra virus infectie betekent dus grote problemen en verdere risiko’s die tot grote financiële schade kunnen leiden.

2. Hoe kan ik het beste het Buma Stemra Virus verwijderen?

buma stemra virus verwijderenHet verwijderen van het Buma Stemra virus moet u doen met een specialist. U moet er 100 % zeker van zijn dat uw malware scanner deze ransomware effectief kan opsporen en verwijderen. Het verwijderen van de Buma Stemra kunt u het beste doen met de volgende goede malware scanners: de SpyHunter 4 of de Hitman Pro 3.7. De makers van deze malware scanners hebben een onderzoek gedaan naar de exacte werking van dit gijzelvirus en hebben bewezen deze effectief en volledig te kunnen verwijderen.

Heeft u computer last van het Buma Stemra Virus?

buma stemra virus

Inspecteer uw systeem met de SpyHunter

download een scan voor het Buma Stemra virus

 

3. Hoe kan het dat mijn computer besmet is geraakt met het Buma Stemra Virus?

Het Buma Stemra virus zit zeer goed in elkaar en is met zorg ontwikkeld om computers te infecteren via kwetsbaarheden in software programma versies van de Adobe Reader, de Flash Player en Java. De Buma Stemra virus bevat een Blackhole exploit-kit die deze kwetsbaarheden misbruikt. Deze wordt geplaatst op een gehackte website. Wanneer een internetgebruiker met deze kwetsbaarheden deze gehackte website bezoekt, wordt de computer automatisch besmet. Een van de domeinen waar het Buma Stemra virus verstopt zit is pampa04.com. Een opmerkelijk feit hierbij is dat het Buma Stemra virus in verschillende versies beschikbaar is! Een Nederlandse bezoeker wordt besmet met een Nederlandse versie van het Buma Stemra virus. Maar een Franse bezoeker krijgt een Franse versie van dit gijzelvirus. Er zijn zo’n 5 verschillende gelokaliseerde versies van het Buma Stemra virus in omloop. Waar zit het gijzelvirus verstopt op mijn computer? In het Windows register wordt het virus hier geplaatst: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run “d31ybB8YFv9Uxg”. Nadat u het Buma Stemra Virus heeft verwijderd is het een aanrader om ook het Windows register schoon te maken: hoe kan ik het beste mijn Windows register opschonen?

Hoe kan ik het Buma Stemra virus voorkomen?

buma stemra malwareEr zijn hier een aantal belangrijke lessen te leren. Tegenwoordig is het belangrijk om te investeren in een zeer goed antivirus programma van een ontwikkelaar die een onderzoekscentrum heeft op het gebied van nieuwe malware uitbraken. Naast de bovengenoemde specialisten, verdienen ook Kaspersky en Norton  Symantec een plaats. Toch onze favoriet blijft Bitdefender. Los van het feit dat u gewoon over een uitstekende virusscanner beschikt met real-time bescherming, moet u ook alle software op uw computer bijhouden met behulp van Secunia’s PSI. Dit hulpmiddel kan gratis alle software updates voor uw bijhouden en installeren. Ten slotte, is het gewoon zaak om geen verdachte domeinen te bezoeken, maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het Buma Stemra virus verwijderen gaat niet!

Heeft u problemen bij de verwijdering van het Buma Stemra virus? Dat is niet zo gek, het is goed mogelijk dat dit kwaadaardig programma tracht te voorkomen dat u anti-malware software installeert. Wat kunt u doen wanneer het niet lukt om een malware scanner te installeren?

1. Maak geen gebruik van de IE, probeer b.v. SpyHunter te installeren via Safari, FireFox of Chrome. Vaak lukt het dan wel.
2. Installeer de betreffende malware scanner op een andere computer en zet deze op een USB-stick. Vervolgens installeert u de software op de besmette computer via de USB-stick.
3. Start u computer op in de veilige modus en installeer uw malware scanner op uw computer in veilige modus.

Voor het gemak volgt hier ook een Nederlandse Youtube video over hoe u Buma Stemra virus kunt verwijderen:

U ziet het, Jan Jansen maakt hier gebruik van SuperAntiSpyware. Dit gaat ook, maar is niet onze eerste keuze. U kunt het beste de de SpyHunter inzetten. Waarom? Deze bevat namelijk ook een helpdesk. Wanneer het niet lukt de Buma Stemra virus te verwijderen, zult u hulp krijgen van de technische dienst. Het is echt zeer belangrijk dat dit gijzelvirus volledig van uw systeem verdwijnt des te meer vanwege het Trojaanse paard die zich ook nestelt op uw pc en zich mogelijkerwijs van detectie & verwijdering kan ontspannen. Voor meer informatie: Superantispyware Review.

Gerelateerde artikels:

Source:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/02/buma-stemra-virus/” name=”Hoe kan ik het beste het Buma Stemra Virus Verwijderen?” description=”Wat is het Buma Stemra Virus en wat kan ik er tegen doen?” rev_name=”gijzelvirus” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-02-28″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
12 comments… add one
 • Jonathan van Immerzeel
  2014/06/16, 23:51

  Ik heb zojuist een super makkelijke methode gevonden hiervoor:

  – Start je PC opnieuw op zonder internet verbinding, de pagina probeert dan te openen maar kan dat niet.

  – Rechts-klik dan op het blauwe vraagteken icoon en klik dan op “Ga naar mijn afbeeldingen”. Hier vanuit kan je vrijwel overal komen.

  – Typ dan in de adresbalk “%AppData%” en open de eigenschappen van het bestand “loadit.exe”.

  – Onder het tabblad “Beveiliging” zet je alle rechten op “Weigeren” zodat het programma niet kan starten.

  – Druk dan op CTRL+ALT+DEL en start de computer opnieuw op. Daarna ben je niet meer gegijzeld en kan je de nodig anti-malware tools draaien.