Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WINDOWS 10 INSTALLEREN

Waarom moet je NIET Windows 10 installeren?

Je hebt het misschien al gemerkt dat Windows 10 beschikbaar is en dat je deze gratis kunt installeren. De meeste mensen klikken op akkoord wanneer ze de privacyverklaring zien zonder deze te lezen.

windows 10 installerenToch, nu is de maat vol. Microsoft gaat met Windows 10 te ver als het gaat om het schenden van de privacy van haar gebruikers. Lees de privacyverklaring maar er eens op na. Windows 10 heeft meer weg van spyware dan een besturingssysteem die het beste met haar klanten voor heeft. Zolang Microsoft niet de privacy van haar gebruikers beschermd, moet je niet Windows 10 installeren. 

Dit is geen mening van iemand die te wantrouwig is. De waarschuwing is uitgebracht geworden door de European Civil Digital Rights groep. Deze organisatie komt op voor de digitale rechten van de kleine man en heeft de lange privacyverklaring van maar liefst 45 pagina’s doorgelezen!  Conclusie:

“Na het lezen van deze 45 pagina’s kun je stellen dat Microsoft zichzelf het recht geeft om alle informatie te verzamelen over wat je doet, zegt en schrijft om reclame op maat aan te bieden of om je gegevens te verkopen aan derden. Het bedrijf lijkt zichzelf het recht te geven om jouw gegevens te delen.”

Welke gegevens verzamelt Microsoft met Windows 10?

windows 10 installeren reviewWanneer je gebruik maakt van Skype, MSN, Office, OneDrive, Outlook, Windows 10, Bing, Xbox en alle aanverwante Microsoft apps, software en apparaten van Microsoft wordt alles wat je doet verzamelt. Dit is o.a. je voor- en achternaam, e-mailadres, huisadres, telefoonnummer, wachtwoorden, leeftijd, geslacht, nationaliteit, locatie, favoriete voetbalclub, de aandelen waarin je handelt, favoriete steden, creditcardnummers, aankopen die je doet, internetpagina’s die je bezoekt, zoekwoorden die je invoert, IP-adres, contacten en relaties, documenten, foto’s, muziek of video’s, enzovoorts, enzovoorts.

free speechMicrosoft is een Big Brother die je constant bewaakt en volgens de security expert Paul Rosenberg is Windows 10 een spyware programma of meer netjes uitgedrukt een monitoring programma. Meer correct uitgedrukt, hebben we te maken met een spy software programma verpakt als een besturingssysteem die jij met goedkeuring door akkoord te gaan met privacyverklaring legaal op de computer hebt gezet.

Windows 10 installeren is je zelf bloot geven en te worden gebruikt door marketing bedrijven die deze gegevens gebruiken om jouw producten aan te bieden. Bovendien is het bekend dat Microsoft samen werkt met de geheime diensten. Kennis is macht, kennis over alles wat iedereen doet is nog meer macht waarmee veel geld kan worden verdiend en een zachte, stille controle kan worden uitgeoefend over iedereen zonder dat we het in de gaten hebben.

Windows 10 installeren is geen goed idee, maar wat kan ik dan doen?

Windows 10 installeren of niet?Windows 10 installeren is een inbreuk op onze rechten. Zolang Microsoft de privacyverklaring niet heeft aangepast zou ik geen gebruik maken van Windows 10. Het is beter om dan over te stappen naar Apple OS X  of Windows 7. Natuurlijk, het beste is om gebruik te maken van het besturingssysteem Linux Mint en deze te combineren met het gebruik van een beveiligde webmail dienst zoals die van Unseen. Complimenteer deze met een VPN dienst om zo anoniem te surfen op het internet. Niemand kan je nog traceren en informatie over jouw verzamelen. De VPN service van HideMyAss voldoet uitstekend!

Windows 10 downloadenDeze trend waarbij grote machtige multinationals big data verzamelen versterkt zich meer en meer. Dit gaat ook om onze financiële privacy waarbij banken alles precies van je willen weten wat je precies met je geld doet. Niet zo vreemd dat contant geld wordt vervloekt. Heb je daar ook genoeg van? Prima, we kunnen terugvechten er zijn genoeg oplossingen beschikbaar dankzij de bitcoin technologie die wordt gebruikt door fintech bedrijven om alternatieve diensten te ontwikkelen en aan te bieden die het beter met de klant voor hebben. Voor meer informatie:

 

Relevante artikels:

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.