Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

GENIEO ADWARE

Genieo adware staat eigenlijk voor een bedrijf in Israel, Genieo Innovation. Het is een bedrijf gespecialiseerd in het verspreiden van ongevraagde, ongewenste programma’s. Deze programma’s worden vaak aangeduid als PUP: Potential Unwanted Programs. Genieo is berucht voor het verspreiden van deze programma’s en veel erger nog, adware in zogenaamde gratis software bundels.

genieo adware verwijderenGenieo Innovation heeft vooral opzien gebaard met het plagen van Apple Mac gebruikers. De InstallMac is door duizenden Mac gebruikers geïnstalleerd geworden en de Genieo for Mac is ook nog steeds actief. Genieo presenteert zich als een legitiem bedrijf met een programma voor het opzetten van je eigen dynamische internet startpagina. Het wordt een Newspaper Styled Homepage genoemd. Helaas, wanneer je dit programma installeert zal het bijna onmogelijk worden om deze te verwijderen en zal er een browser hijacker worden geplaatst voor het manipuleren en in kaart leggen van het surfgedrag. Door gebruik te maken van de Genieo app zul je volledig jouw internet privacy  en de controle over jouw browsers verliezen.

Het feit dat veel Mac gebruikers last van deze Genieo adware kregen, heeft het bedrijf veel bekendheid opgeleverd. Daarnaast heeft het bedrijf veel geld verdiend met deze malvertising praktijken. In 2014 werd Genieo Innovation opgekocht door Somoto voor een bedrag van 34 miljoen USD! Het verspreiden van gratis rommel software en het bundelen van deze rommel in gratis downloadpakketjes, is een lucratieve business. Daarom, vertrouw niet op gratis software downloads. Zelfs Softonic, een bekend merk, heeft met Genieo samengewerkt om PUP’s en adware te verspreiden.

Hoe kan ik deze Genieo adware verwijderen?

Je zult gebruik moeten maken van een Mac malware scanner of een Windows malware scanner voor het verwijderen van Genieo. Assistentie is vaak nodig daarom kunnen we de volgende twee producten aanraden aangezien je hier wordt bijgestaan door Microsoft en Apple gecertificeerde techneuten:

Gerelateerde artikels:

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img