Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

INTERNET PRIVACY

Hoe kan ik mijn internet privacy beschermen?

Privacy op het internet is ver te zoeken. We leven in tijden waarin het online verzamelen van alles over iedereen gewoon wordt toegelaten en wordt gedaan om geld mee te verdienen of geld mee te stelen. Het beschermen van jouw internet privacy is ook in het belang van jouw eigen internet veiligheid.

internet privacyHet probleem is dat we enorm veel sporen achter laten wanneer we online surfen, chatten, winkelen en informatie delen op sociale media. Deze sporen zijn voor iedereen toegankelijk met surveillance en spy software. Er zijn genoeg traceertechnologieën beschikbaar die door amateuristische hackers kunnen worden gebruikt om gegevens te stelen en te verkopen. In vervelende gevallen zul je te maken krijgen met adware en browser hijackers. Grote bedrijven doen dit in feite ook, maar dan legaal en meer discreet en gebruiken deze informatie om advertenties te verkopen en passende advertenties aan jouw te tonen.

Wat kan ik hier tegen doen?

internet privacy beschermenHet beste wat je kunt doen is om een privacy cleaner te gebruiken. Privacy cleaners worden meer en meer ingebouwd in goede Windows utility software zoals de PCKeeper. De PCKeeper is een totaaloplossing voor het beveiligen en opschonen van een Windows systeem. Je kunt ook pure privacy cleaners kopen. Een privacy cleaner zorgt ervoor dat een computer wordt opgeschoond van alle opgeslagen gegevensbestanden die het doelwit kunnen worden van derden. Mac gebruikers kunnen CleanMyMac gebruiken voor het beschermen van de internet privacy. De CleanMyMac 3 heeft een sterk verbeterde privacy cleaner.

Het is geen structurele oplossing. De beste oplossing, dat is een VPN service voor het anoniem maken jouw internet gedrag. HideMyAss en IPVanish zijn twee goede aanbieders van VPN software. Combineer deze met een extra goede malware scanner en je zit goed!

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.