Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

GSOD – GREEN SCREEN OF DEATH

Wat is een Green Screen of Death?

De Green Screen of Death is de complete term voor de afkorting GSod. Het is de opvolger van de Blue Screen of Death voor het Windows 10 besturingssysteem van Microsoft. Windows 10 verschilt nogal van de oudere versies doordat deze mixed-reality applicaties kan draaien en VR-brillen kan ondersteunen dankzij Windows Holographic. Precies, Windows Holographic en Windows 10 horen bij elkaar en zitten o.a. verwerkt in de Hololens. Waarschijnlijk willen ze bij Microsoft daarom een markant verschil invoeren als het gaat om de meest ernstige interne foutmelding die je op je scherm kon/kunt krijgen. De bekende BSod-scherm (blauw scherm des doods) werd jarenlang aan Windows gebruikers getoond in het geval het besturingssysteem te maken kreeg met een fatale systeemfout. Het betekende voor de gebruiker meestal dat de computer opnieuw opgestart moest worden middels een three finger salute (ctrl+alt+del). De nieuwe groene scherm des doods zal alleen voor Windows 10 in gebruik worden genomen. Het is trouwens alleen nog gangbaar als een testversie. Voor alle andere Windows besturingssystemen zal nog steeds het BSod-scherm worden getoond.

green screen of death

De reden waarom het schermd des doods wordt genoemd heeft te maken met het feit dat het computer een fatale systeemfout heeft opgelopen. De computer kan niet meer verder werken, loopt volledig vast, moet worden afgesloten en opnieuw tot ‘leven’ worden gebracht door een volledige reboot. Het heeft met andere woorden te maken met Microsoft geek humor ( :

De nieuwe Green Screen of Death (GSod) beschikt ook over een QR-code. Je kunt deze scannen met o.a. je smartphone en zodoende wordt je meteen naar een specifieke pagina gestuurd met meer informatie over de mogelijke oorzaak van het probleem. Deze informatie over de groene scherm is bekend geworden door toedoen van Matthijs Hoekstra, senior program manager voor het Windows Enterprise Developer Platform.

Gerelateerde artikels:

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img