Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AD-AWARE

De enige, echte Lavasoft Ad-Aware recensie!

Lavasoft is op dit moment een van de belangrijke spelers op het gebied van anti-malware software ontwikkeling en malware onderzoek. Toch is de geschiedenis van Lavasoft vrij jong. Lavasoft is pas in 1999 opgericht en onderscheidde zich direct als een zeer innovatieve onderzoeker op het gebied van spyware en de ontwikkeling van een uitstekende anti-spyware programma: Ad-Aware.

ad awareDe Ad-Aware anti-spyware programma is sindsdien meer dan 450 miljoen keer gedownload. Een duidelijk bewijs dat deze software van LavaSoft is uitgegroeid tot  een van de bekendste kwaliteitsmerken voor het opsporen en verwijderen van spyware. LavaSoft heeft dan ook de merknaam behouden en gebruikt deze bij de meer uitgebreidere en completere anti-malware pakketten die we hier bespreken. In het bijzonder de Ad-Aware Total Security 2014 editie is de moeite waard om te bespreken vanwege de gevanceerde snufjes die in deze mooie software verwerkt zijn en prachtig met elkaar samenwerken om uw systeem pro-actief te beschermen tegen malware.

 

Waarom is AD-Aware Total Security software zo uniek en krachtig? 

Ik zal hier bespreken waarom de Total Security software van Ad-Aware zo’n goede en complete bescherming biedt. Ik zal o.a. de relevante technische specificaties beschrijven die duidelijk aangeven waarom Ad-Aware een expert is op het gebied van anti-malware onderzoek en productontwikkeling. De Ad-Aware Total Security is een prachtige vlaggenschip die uw computer preventief tegen alle mogelijke bedreigingen beschermt. Vandaar ook de naam Total Security, denk ik ( ;  In ieder geval, deze totaaloplossing voor computerbeveiliging heeft uitstekend gescoord in recente vergelijkende AV-tests en product recensies.  Bijvoorbeeld, gedurende verschillende onderzoeken van AV-Test behaalde AD-Aware een 100 % malware detectie score. De online tijdschriften CNET, PCmag en Softpedia hebben in recensies de AD-Aware antivirus becherming als uitstekend gekenmerkt….. maar goed, laten eens kijken wat onder de moterkap van deze gevanvanceerde en complete malware scanner zit:

ad aware

ad aware av test certified

De Ad-AwareTotal Security software bevat meerdere beveiligingslagen voor de computer en voor de gebruiker tijdens het internetten. Het gaat hier dus niet alleen maar om anti-spyware technologie, maar om o.a. ook een complete, ingebouwde heuristische anti-malware scanning technologie. LavaSoft noemt dit de SandBox Emulator, waarbij verdachte processen en ongeïdentificeerde nieuwe malware varianten kunnen worden gediagnostiseerd in een virtuele omgeving. Op basis hiervan kunnne nieuwe bedreigingen snel worden geanalyseerd en gevonden zonder dat het systeem wordt gecompromiteerd en voordat de ongeïdentificeerde malware kan toeslaan. Deze toegevoegde virtualisatie en emulatie technologie is zeer belangrijk in het huidige speelveld waarbij steeds meer nieuwere en complexere malware varianten worden ontwikkeld door cybercriminele organisaties.

De Ad-Aware Total Security met de Malware SandBox Emulator wordt ook voorzien met zogenaamde real-time protection technologie die preventief malware stopt voordat deze kan toeslaan. De Ad-Aware Total Security software bewaakt alle bestanden en processen. Verdachte bestanden en processen die opstarten zullen preventief worden geblokkeerd. Wat zeer uniek is van Ad-Aware is dat er ook in het Windows register wordt gekeken. Malware nestelt zich graag ongezien in het Windows register. Met behulp van de Real-Time Registry Protection wordt het Windows register constant bewaakt op verdachte veranderingen.

De Real Time protection technologie concentreert zich niet alleen op het bewaken van de bestanden, processen en het register, maar ook op het internetverkeer. Het internet verkeer wordt ook bewaakt en verbindingen naar verdachte IP addressen en riskante websites worden meteen geblokkeerd. Dit wordt verder gecomplimenteerd met een dubbele-firewall waarbij ook de internetcommunicatie van alle applicaties wordt bewaakt op verdachte activiteiten en de Safe Browsing technologie waarbij elke URL  nog eens wordt gescand op mogelijke malware risico’s. Wanneer u op een gevaarlijke link (url /webadres) klikt terwijl u surft op het internet, social media gebruikt, of gewoon een email leest, zal u meteen worden gewaarschuwd wanneer de URL verdacht is en de website mogelijk met malware besmet is of wellicht bekend staat als een phishing site. Hierdoor zal u pro-actief voorkomen dat u ongemerkt door malware wordt aangevallen of wordt opgelicht. AD-Aware zorgt ervoor dat u velig kunt internetten. Ten slotte, worden ook alle downloads gecontroleerd op malware infecties en alle externe hardware device die u zou aansluiten aan uw computer, zoals USB-sticks.

Wanneer u wordt aangevallen door malware zal de Ad-Aware Total Security oplossing u ook beschermen met behulp van de Ad-Aware Intrusion Prevention technologie (HIPS). HIPS herkent de pogingen, gedragskarakteristieken, en aanvalshoeken van malware om een systeem te besmetten en zal deze meteen afweren. Ook wat bijzonder is dat deze HIPS aanvallen kan afslaan van malware die juist ontwikkeld is om malware scanners uit te schakelen. Cybercriminelen ontwikkelen malware om antivirus en anti-malware software uit te schakelen om vervolgens zo verder de computer volledig over te nemen. HIPS zal deze pogingen kunnen herkennen en afslaan.

U leest het, Ad-AwareTotal Security beschermt u compleet en bewaakt uw systeem contstant, zodat er preventief kan worden opgetreden om malware te blokkeren……en er zitten nog wat extra’s bij:

1. Heeft u kinderen die veel internetten? Dan kunt u gerust zijn, AD-Aware heeft een ingebouwde parental control module voor het beschermen van uw kinderen op het internet. Bepaalde sites worden per definitie geblokkeerd en u kunt u eigen content filters in stellen voor het censureren van sites met ongepaste inhoud voor kinderen.

2. Wilt u privacy gevoelige veilig opslaan of definitief verwijderen? Dit kunt u doen met behulp van de Digital Lock en de File Shredder. De AD-Aware Digital Lock is gebaseerd op gevanceerde, miltaire encryptie technologie en algoritmes: AES standard 256 bits, Blowfish 448 bits, Twofish 256 bits, SafeIT Algorithm 480 bits, Hash-Algorithm MDS. Uw bestanden staan veilig achter lok en grendel op uw computer. Ook in het geval dat uw belangrijke bestanden zou worden gestolen, zullen de dieven er weinig aan hebben. Alle bestanden zijn versleuteld en onlees voor vreemden. Als u vervolgens bepaalde bestanden definitief wilt verwijderen, maak dan gebruik van de Ad-Aware file shredder. Er zullen geen sporen meer achter worden gelaten op de harde schijf. Data recovery software zal de bestanden niet meer kunnen herstellen.

Ad-Aware Total Security versus de concurrentie?

vergelijk ad aware met avira en bitdefenderHet is niet makkelijk om goede concurrenten te vinden die vergelijkbaar zijn in kwaliteit en volledigheid. Naar veel onderzoek zijn er in feite twee betere en volledigere alternatieven. Dit zijn de Kaspersky Internet Security software, de Bitdefender Total Security en de Avira Ultimate Security oplossingen. Deze twee zijn vaker beter uit vergelijkende testen gekomen dan de Ad-Aware software en bevatten extra programma’s ingebouwd voor het maken van backup’ en voor het opschonen en optimaliseren van de computer. Deze twee alternatieven zijn dus veel completer en ook nog eens beter.  Helaas kosten ze wel meer geld. De Ad-Aware Total Security is zeer gunstig geprijsd en kost 48 EURO. De Ultimate Security software van Avira kost zo’n 90 Euro! Ik heb gezocht naar coupons en aanbiedingen… ik heb ze gevonden waardoor vooral de Bitdefender Total Security zeer aantrekkelijk is geworden! Voor de Avira Ultimate Protection is het mogelijk om 10 % korting te krijgen. Ik zou zeggen kijk en vergelijk. Maak voor u zelf de balans op. Welke u ook kiest, u zult niet ontevreden zijn. De software van Ad-Aware, Bitdefender en Avira is uitstekend en de verschillen zijn relatief.  Welke keuze u ook maakt, u doet een goede investering.

 

Wat is er zo sympathiek aan het bedrijf  Lavasoft en Ad-Aware?

lavasoft ad awareLavasoft is niet alleen maar een bedrijf dat alleen geld wil verdienen met Ad-Aware. Wat zo sympathiek is aan Lavasoft is dat ze een eigen security center hebben opgezet ten dienste van haar klanten en het algemeen publiek. Hier kan men veel informatie vinden over actuele ontwikkelingen en bedreigingen. Ad-Aware heeft haar eigen onderzoekscentrum en publiceert elke maand een gratis tijdschrift, de LavaSoft Security Bulletin. Daarnaast zijn er ook vele gratis handleidingen beschikbaar over hoe men veiliger op het internet kan vertoeven.

Relevante artikels:

Referenties:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/ad-aware/” name=”AD-AWARE” description=”AD-WARE REVIEW” rev_name=”antivirus, total security” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-12-05″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]