Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Bestanden terughalen?

Verwijderde bestanden terughalen – advies en tips:

Wanneer u bepaalde bestanden niet meer kunt openen doordat u deze per ongeluk heeft gewist, kunt u altijd proberen de verwijderde bestanden terughalen door gebruik te maken van data recovery software. Wanneer u in de zorgen zit om dat u de familie foto’s niet meer kunt openen of omdat uw een aantal muziek bestanden heeft gewist, kunt u opgelucht adem halen.

bestanden terughalenIn de meeste gevallen, als het daadwerkelijk gaat om per ongeluk verwijderde bestanden waarbij uw harde schijf in een goede staat verkeerd, kunt u gebruik maken met goede file recovery software. We raden uw aan om deze te gebruiken van een erkend merk die tevens ook andere gereedschappen bevat voor het onderhouden van uw computer en harde schijven, de Advanced Optimizer software van Systweak. Dit is een verstandige keuze voor het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden. Lees hier een artikel over deze software:  Advanced System Optimzier Review

Verwijderde Bestanden terughalen, voor waar de zaakjes er wat minder goed voor liggen, kunt u ook doen met een uitstekend product van Stellar Phoenix of Remo Recover. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van verwijderde bestanden vanuit allerlei invalshoeken en devices. Alle mogelijke bestanden kunt u herstellen met professionele en goede data recovery software. Stellar Phoenix data recovery heeft een trackrecord van meer dan 18 jaar en meer dan een miljoen klanten.

bestanden terughalen met Stellarverwijderde bestanden terughalenDe beste keuze is Stellar: u ziet met uw eigen ogen hoe uw vermeende verwijderde bestanden weer worden gevonden:

Test hier de Stellar Phoenix Data Recovery Software


Het digitaal opslaan van onze bestanden en gegevens is een zegen, maar kan zeker een vloek zijn als de onderliggende hardware onderdelen zoals harde schijven en geheugenkaarten het begeven. De levensduur van computers is niet atlijd optimaal en het kan gemakkelijk gebeuren dat bijvoorbeeld de harde schijf beschadigd wordt. Hierdoor kan men niet meer bestanden openen. Voor een bedrijf kan dit tot behoorlijke schade leiden, voor u en zeker voor mij thuis een drama. Het verliezen van persoonlijke bestanden zoals vakantie foto’s en favoriete muziek is vreselijk. Verwijderde bestanden terughalen is vaak mogelijk en het is daarom belangrijk om rustig te blijven wanneer u te maken heeft met dataverlies. Het is bijna nooit het geval dat alle data voorgoed gewist is van de harde schijf. Reageer snel, installeer niks meer aan uw computer en probeer geen gekke dingen te doen.

Verwijderde bestanden terughalen stappenplan:

  1. De eerste stap is gemakkelijk. Download de beste data recovery software voor het terughalen van uw bestanden.
  2. De tweede stap is het volgen van de instructies van de software voor het terugvinden en herstellen van uw bestanden.
  3. De derde stap is vaak het kopen van een nieuwe harde schijf of het partitioneren van uw harde schijven in dat het geval u dat nog niet heeft gedaan. Werk aan een harde schijf backup plan. Het is belangrijk om van uw bestanden een backup te maken op een andere partitie van uw harde schijf of een externe hard disk. We raden aan om een externe harde schijf te gebruiken voor uw backup vanwaar u altijd uw bestanden terughalen kunt. Dit aangezien het vaak voorkomt dat ook de backup van een andere partitie van uw harde schijf beschadigd kan worden.
  4. Laatste stap, wanneer de softwarematige oplossing geen uitkomst biedt, is het inschakelen van data recovery specialisten. Helaas, dat kost erg veel geld.

Trouwens, heeft u een Mac computer? In dat geval moet u speciale Mac data recovery software inzetten. Voor meer informatie lees ons volgende artikel: bestanden terughalen Mac?

Wat zijn de oorzaken van dataverlies.

Wanneer u bestanden terughalen wilt, komt dit vaak doordat de bestanden op uw computer per ongeluk, of met opzet verwijderd zijn geworden. Een virus infectie kan vele bestanden stelen, beschadigen of verwijderen. Daarnaast kan brand of waterschade de boesdoener zijn geweest waarom u de bestanden bent verloren en nu herstellen moet. Blikseminsag kan ook de harde schijf van uw computer beschadigen. Het kan zijn dat de BIOS in de computer niet meer uw harde schijf kan herkennen. Zeker in het geval dat uw harde schijf tikt, dan kunt u meteen vaststellen dat er krassen zitten op de lees- en schrijfkoppen van uw harde schijf.  Harde schijf reparatie is niet makkelijk en vaak is het dan verstandig om deze te vervangen. In eerste instantie, blijf in dit geval van uw harde schijf af en gebruik eerst goede data recovery software voor het redden en terughalen van uw bestanden. Maak ook een backup van alle andere bestanden. Onze aanbeveling is Stellar Phoenix data recovery software aangezien deze ook de wezenlijke partioning recovery functionaliteit heeft om bestanden te kunnen herstellen van een beschadigde partitie van uw harde schijf. Daarnaast kan deze software de bestanden terughalen van vele verschillende ditigale opslageenheden zoals harde schijven, DVD’s, mobiele telefoons, geheugenkaarten, Flash drives, etc. Wanneer u de bestanden weer heeft hersteld en in veiligheid heeft gebracht, kunt u verder de balans op maken over wat u het beste kunt doen met de beschadigde harde schijf. Het goede nieuws is dat men vaak gewoon de bestanden kan herstellen en terughalen waaronder Office bestanden, e-mail, Outlook (Express), ZIP, RAR, .pst, .wab, .dbx, .mbx, .doc, .xls, .ppt, .jpg. bestanden etc. Hier is prachtige software voor gemaakt. In het geval van Outlook .pst bestanden zijn vaak specifieke recovery programma’s nodig zoals de Inbox Repair Tool. Wanneer u zit met een PST repair en recovery probleem, kunt u dit artikel raadplegen: .pst bestand herstellen.  De naam Stellar Phoenix c.q. Stellar zal vaak vallen als het gaat om data recovery. Stellar heeft een uitstekende reputatie als een ontwikkelaar van data recovery software.

Aanbevolen voor het terughalen van uw bestanden:

Lees hier meer over Stellar Data Recovery

 

Bronnen over terughalen bestanden:

 

——————————————————–
Dit artikel over het terughalen van bestanden is een bijdrage van: 

Rens Smit

BredaNetherlands

bestanden terughalen

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection