De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DAT bestand openen

Wat is een DAT bestand?

een dat bestand openenHeeft u een DAT bestand op uw computer gevonden en u weet niet met welk programma u het kunt openen? Misschien heeft iemand u dit dat bestand toegestuurd per email, maar u weet niet precies wat u er mee moet doen? Of u probeerde de DAT file te openen, maar Windows vertelde u dat dit niet mogelijk was? Voordat u een DAT bestand kunt openen moet u eerst vaststellen naar welke type bestand de DAT bestand extensie refereert. Een bestand met de DAT file extensie is een data bestand en vele andere bestanden die deze DATA bestand extensie gebruiken zijn o.a. de VCD video bestanden, sommige email bestanden en attachments.

Aanbevolen om te lezen: U kunt een DAT bestand laten open met speciale software hiervoor. 

Hoe moet je een DAT bestand openen?

Het makkelijkste is natuurlijk om er op te klikken en de computer laten bepalen welke applicatie het meest geschikt is om deze dat bestand mee te openen. Wanneer de computer het niet kan opnemen dan heeft het waarschijnlijk te maken met het feit dat je niet de juiste sofware op de computer hebt die DAT bestanden kan openen en wijzigen. DAT bestanden in de vorm van DAT video bestanden kun je openen met promma’s zoals VCDgear of CyberLink PowerDirector. Een DAT bestand dat je ontvangt via een email attachment in bijvoorbeeld in de vorm winmail.dat of ATT010304.dat is een verkeerd geformateerde attachment formaat van een Microsoft email client zoals Outlook Express, Windows Live Mail, Microsoft Exchange, of Outlook. Het zou misschien mogelijk zijn om de eigenlijke attachment te extraheren van de DAT file via e Winmaildat.com dienst of de Winmail opener software.

dat-bestand-openenIs de betreffende DAT bestand een generieke data bestand, dan zul je het programma moeten raadplegen die deze DAT bestand heeft aangemaakt. Je zou een text editor kunnen proberen. Gebruik Notepad voor het openen van de DAT bestand. Vele bestanden zijn allen text bestanden d.wz. los van de bestand extensie, een text editor kan worden gebruikt voor het weergeven van de inhoud van het bestand. Naar gelang waar deze DAT file vandaan kwam, is het de moeite waard om Notepad te testen, het zou goed kunnen zijn dat het een generieke text bestand is. Je kunt natuurlijk ook speciale software inschakelen voor het openen van een dat bestand. Er zijn software producten in omloop die het vermogen hebben om alle bestandstypen en aanverwante formaten te herkennen en te openen.

Onze aanrader is om software van Microsoft Partner Paretologic te kiezen voor het openen van bestanden. Paretologic heeft o.a. de EasyFile Viewer en de meer volledige PC Health Advisor ontwikkeld voor het openen en herkennen van bestanden. Lees hier meer over Paretologic’s software.

We hopen dat deze informatie over hoe je een dat bestand openen kunt, je goed heeft geholpen. Je bent welkom om je eigen ervaringen met onze lezers van Computer Opschonen te delen.

Relevante links:

VCDGear

CyberLink PowerDirector

Winmaildat.com

Winmail Opener

Auteur & editeur:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands