Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CCLEANER

Ccleaner is de meest bekende software op het internet voor het opschonen van de computer. Ccleaner staat ook bekend onder de naam crap cleaner en is volgens de makers al meer dan een biljoen keer gedownload op zo’n 25 % van alle computers over de hele wereld. Dat is nogal een hoop, en het is nogal een bewering!

Wat doet de Ccleaner eigenlijk voor me?

  1. Ccleaner is ideaal voor het opschonen van de internet browsers. Dit gereedschap zorgt ervoor dat tijdelijke internet bestanden, de zoek geschiedenis, cookies en index.dat bestanden mooi worden verwijderd.
  2. Ccleaner is ideaal voor het leegmaken van de prullenbak en het verwijderen van logbestanden, DNS Cache en de clipboard.
  3. Ccleaner is vooral bekend als de gratis registry cleaner. Ccleaner zal het Windows register netjes opschonen van loze registersleutels en zorgt ervoor dat het register mooi gecomprimeerd wordt.

Wat is het probleem met de Ccleaner?

ccleaner reviewUit dit lijstje blijkt al meteen dat dit gereedschap in principe is gebouwd voor het opschonen van het Windows register. De twee eerste functies kunt u eigenlijk zelf gemakkelijk doen via de browser en door het klikken op de prullenbak. Men kan gerust stellen dat Ccleaner vrij beperkt is en niet afdoende zal zijn voor het onderhouden en optimaliseren van de computer. Het opschonen van de prullenbak en het register is wel leuk en aardig, maar representeert eigenlijk maar een fractie van de taken die daadwerkelijk een verschil uit maken. Het onderhouden van de harde schijven en het bijwerken van de Windows drivers zijn twee belangrijkere taken. Deze twee taken zult u niet kunnen uitvoeren met de Ccleaner. Daarnaast, Ccleaner is uiteindelijk niet gratis. Dat is ook niet zo vreemd aangezien Piriform, de maker van deze registry cleaner een bedrijf is die ook haar werknemers moet kunnen betalen. Vandaar dat als u optimaal alle opties van deze Piriform software wilt gebruiken u de Ccleaner Professional moet aanschaffen. De Ccleaner Professional geeft u toegang tot alle toeters en bellen, bovendien krijgt u bij de bestelling van de Ccleaner Profesional de mogelijkheid om de Defraggler software te kopen. De Ccleaner Professional in combinatie met de Defraggler software van Piriform geeft u daadwerkelijk een krachtig en betrouwbare twee-ledige oplossing voor het opschonen van de computer. Wilt u investeren in de software van Piriform dan is het naar onze mening van belang dat u de Ccleaner Professional koopt samen met de Defraggler software van Piriform. Hier kunt u een mooie aanbieding krijgen.

ccleaner piriform review

Krijg hier een mooie aanbieding van Piriform voor de software bundle:

CCLEANER PROFESSIONAL AANBIEDING

crap cleaner c.q. cc cleaner

“If your system has slowed to a crawl, don’t despair, download CCleaner, a fantastic PC decrapifier and give your machine a quick spring clean. Able to identify and clean stray files, cookies and other accumulated digital detritus, CCleaner can make a huge difference” – The Indepedent – Review Ccleaner Pro 2008

De reden waarom we een beetje weifelen over deze software is dat het naar onze mening zinnig zou zijn om te investeren in een volledige gereedschap voor het onderhouden, repareren, versnellen en beveiligen van de computer. Deze software kan als Windows optimalisatie software kunnen worden omschreven. Een computer kunt u het beste onderhouden en optimaliseren met behulp van Windows optimalisatie software. Deze software bevat gemiddeld 20+ verschillende gereedschappen waaronder een registry cleaner, een driver scanner, een process manager, een harde schijf defrag module, enz. Een investering in deze software bespaart u geld en verlengt de levensduur van uw computer. Daarnaast, kunt u deze software inzetten voor het schoonmaken en optimaliseren van de computer voordat u deze verder doorverkoopt. Het nadeel en probleem van de Piriform software is dat ze geen totaal oplossing hebben voor Windows optimalisatie en onderhoud die geschikt is voor consumenten. Wat Piriform daartegen wel heeft is een business versie en een netwerk versie van hun Ccleaner  software. De Network Professional Editie is daarentegen wel een complete oplossing te noemen. Naar onze mening is deze nieuwe Ccleaner software versie van Piriform de beste keuze die u kunt maken wanneer u meer dan 10 computers heeft die uw wilt beheren en optimaliseren. Niettemin de Ccleaner Network Professional kan ook in grote en bedrijfsnetwerk-omgevingen ingezet worden. Hier kunt u meer lezen over de Ccleaner Network Professional software.

Conclusie over de crap cleaner van Piriform

ccleaner pirirformAangezien Ccleaner op zichzelf niet een complete oplossing is voor het onderhouden, opschonen en optimaliseren van een computer, is het verstandig om naar meer completere alternatieven te kijken van erkende Microsoft vendors wanneer u maar een of twee computers heeft. Het investeren in een complete oplossing voor computer onderhoud zal de levensduur van uw computer met minimaal twee jaar verlengen. Een goede totaaloplossing met antivirus en een ingebouwde helpdesk is de uitstekend ontwikkelde PCKeeper.

Ccleaner

Dit wil niet zeggen dat Ccleaner een slecht product is. Piriform heeft met de Ccleaner een handig gereedschapje ontwikkeld om snel en eenvoudig het register schoon te maken en tijdelijke bestanden te verwijderen. Omdat het gratis te gebruiken is en geen bedrijf lijkt te representeren, wordt dit gereedschapje veel vermeld op vele verschillende websites. Populariteit geeft geen garantie op kwaliteit of volledigheid. Voor volledigheid moet u eindelijk betalen aangezien u daarvoor een upgrade moet uitvoeren naar de Ccleaner Professional. Wilt u niet investeren in een complete oplossing voor computeronderhoud, dan kunt u zeker ad hoc de Ccleaner inzetten om even snel het register op te poetsen en de temporary files te verwijderen. Het voordeel en mooie is van de Ccleaner voor bedrijven en IT-organisatie is, dat er een netwerk versie beschikbaar is waardoor het makkelijk wordt om snel vele computers binnen een netwerk netjes schoon te maken.

UPDATE over de Ccleaner: de Ccleaner is recentelijk besproken geworden in een TV-programa, de Gadget Show op Channel 5 in de UK. Hier werd de Ccleaner besproken in het kader van online privacy en het feit dat deze software de internet sporen van een computer gebruiker uitstekend verwijderd: Ccleaner & Internet Privacy.  Even ter zijde, dit is niet zo opmerkelijk, de meeste utility software ontwikkelaars hebben een internet privacy module ingebouwd. Concreet voorbeeld is de PCKeeper!

Voor meer informatie:

  1. Ccleaner Business Edition. Kijk, bedrijven mogen niet de Professional Edition of standaard Ccleaner gebruiken. Naar onze mening als u een bedrijf heeft is het beter om te investeren in de network professional edition. Daar krijgt u meer waarde voor u geld aangezien u met een oplossing alle computers kunt onderhouden in uw bedrijf. Belangrijk is dat de Ccleaner Network Edition ook de Defraggler software bevat. D.w.z. u kunt vanuit een centrale dashboard ook nog eens alle computers in uw bedrijfsnetwerk defragmenteren.
  2. Ccleaner Network Professional Edition
  3. Ccleaner Professional Edition (beste keuze voor thuis gebruikers)

Gerelateerde artikels

Gerelateerde namen:

Cc cleaner, c cleaner, crap cleaner, pc cleaner, computer cleaner, registry cleaner, cleaners, 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/ccleaner/” name=”CCLEANER” description=”Wat is het probleem met de Ccleaner van Piriform?” rev_name=”Ccleaner c.q. Crapcleaner” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-04-02″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]