Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Computer sneller maken

Hoe kun je precies de computer sneller maken?

De computer sneller maken kun je doen op een van de volgende manieren die we hieronder op een lijstje hebben verzameld. Meestal zul je het effect pas merken wanneer je een (zo groot mogelijke) combinatie van maatregelen neemt. Deze maatregelen kun je zelf treffen, maar ook laten uitvoeren door een complete alles-in-één software programma voor het opschonen, beveiligen en optimaliseren van de computer. De computer sneller maken en opschonen kun je het beste doen met de PCKeeper. Dit is een mooie, complete gereedschapskist voor computer optimalisatie.

Welke maatregelen kunnen mijn computer sneller maken?

Hier volgen de belangrijkste maatregelen die je kunt treffen om een trage computer te versnellen:

1. Het defragmenteren van de harde schijven.
2. Het uitbreiden van de schijfruimte door het plaatsen van een extra SSD-schijf of vrijmaken van de bestaande schijfruimte.
3. Het bijwerken van de hardware drivers.
4. Het verwijderen van overbodige bestanden.
5. Het opschonen van programma’s, applicaties en browsers op de computer.
6. Het defragmenteren van het Windows register.
7. Het verwijderen van dubbele en tijdelijke (internet & cache) bestanden
8. Het uitbreiden van de CPU kracht en het inzetten van nieuwe hardware devices zoals een SSD-schijf met meer werkgeheugen of een krachtige videokaart.
9. Het opsporen van eventuele malware die zich op je computer verstopt en de computer langzamer maakt: malware verwijderen!
10. Het systeem opschonen van corrupte bestanden, DLL-fouten, losse register sleutels en andere digitale rommel met een goede registry cleaner..
11. Het inzetten van verschillende Windows tweaks. Voor meer informatie lees een van de relevante artikels: Windows 7 sneller maken of Windows Vista sneller maken.
12. Het bijwerken van de software updates voor het garanderen van de beste software prestaties.

Wat is de beste maniere om een trage computer sneller te maken?

computer sneller makenDe computer sneller maken hang dus samen met het inzetten van een combinatie van onderhoudstaken, tweaks en eventuele hardware uitbreidingen. Vaak zul je veel profijt hebben van software die de belangrijkste zaken voor je kan bijhouden en bijwerken waardoor de computer niet langzamer wordt en slechter gaat presteren. Computer onderhoud zal zorgen voor een betere stabiliteit en continuiteit in de systeem prestaties. Dus, een trage computer sneller maken kun je gemakkelijk doen met sofware die de meeste taken automatisch voor je kan doen. Welke software bevelen we aan? Hier volgen twee producten die de aandacht verdienen:

 

Wil je meer keuze? Hier volgt een lijst met goede software die ontwikkeld zijn door Microsoft Partners: Windows Optimalisatie software. Heb je een trage Mac computer en wil je de Mac opschonen? Lees dan het volgende artikel: een Mac opschonen in een handomdraai.

Meer tips voor het sneller maken van de computer:

Trouwens, is het ook van belang om de bandbreedte en de internet verbinding in de gaten te houden. Wanneer de bandbreedte niet genoeg is voor jouw computergebruik, dan zul je de bandbreedte moeten uitbreiden. Dit kan door even de internet snelheid te meten en ook te zien of je een beter breedband pakket zou moeten afnemen. De computer sneller maken door een betere internetverbinding met meer bandbreedte is dus mogelijk, hoewel deze formulering technisch gezien niet echt correct is. Een goede internetverbinding met genoeg bandbreedte heeft een goede invloed op hoe snel je online kunt surfen, uploaden en downloaden. Hoewel de condities die dit mogelijk maken hebben wel weer de basis in de Network Operating System in je computer. Wanneer deze software en betreffende drivers achterlopen, kan dit van invloed zijn op de internet snelheid.

computer sneller maken tipsVooral het onderhoud van de harde schijven verdient aandacht. Een corrupte harde schijf kan leiden tot dataverlies en dan zul je dure data recovery software moeten kopen om je verloren bestanden te herstellen. We raden iedereen dan ook aan om te investeren in goede backup software. Backup software zal je veel problemen en ook geld besparen in het geval de harde schijf het begeeft. Daaraast kan backup software ook de harde schijf optimaliseren door o.a. het automatisch laten archiveren van grote bestanden, deze te verplaatsen naar een ander locatie en vervolgens deze van de harde schijf te laten verwijderen. Opgeruimd staat netjes, alles mooi in de cloud of op een andere harde schijf, waardoor de werk harde schijf in optimale conditie blijft. De computer sneller maken kun je verwezenlijken door het maken van een backup van alle grote bestanden die de harde schijfruimte belasten. Voor meer informatie: selectie uitstekende backup software.

Wil je een snelle computer sneller maken?

pc sneller makenIs je computer in een goede conditie en niet traag. Je wilt gewoon de computer sneller maken op basis van de huidige conditie? In dat geval gelden punt 2 & 8 & 11. Een Windows computer kan gemakkelijk worden geoptimaliseerd door het inzetten van tweaks en het inzetten van betere hardware zoals een goede SSD-schijf. Typische Windows tweaks zijn gerelateerd aan het inzetten van ReadyBoost en het uitschakelen van Aero, opstarttaken en andere Windows settings zoals UACUAC staat voor gebruikersaccount beheer. Energiebeheer en CPU beheer valt daar ook onder. Al deze tweaks kun je zelf uitvoeren of automatisch laten uitvoeren met behulp van Windows Optimalisatie software.

Een andere manier is om uw computer sneller te maken door deze te overclocken. Voor meer informatie over overclocking kunt u ons nieuwe aanverwante artikel  raadplegen: Hoe kan ik het beste de laptop sneller maken? Hierin bespreken we het begrip overclocken. Een computer sneller maken is natuurlijk een open deur wanneer je computer spyware of andere malware rommel heeft opgelopen. Een goede virusscanner of malware scanner  is dan de gewezen oplossing: beste virusscanner.

 

Andere artikels over het sneller maken van een computer:


computer sneller maken gids

Hierbij hebben we de belangrijkste zaken besproken over het versnellen van een computer. Dit artikel is geschreven door .