Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Data recovery software

1. Wanneer heb ik data recovery software eigenlijk nodig?

Data recovery software is een programma voor het herstellen van bestanden. Dit programma zal dus proberen verwijderde of beschadigde bestanden te vinden op de harde schijf om deze vervolgens herstellen. Het kan gebeuren dat bestanden of data plotseling niet meer toegankelijk is op de harde schijf of andere opslagmedia. Onder andere opslagmedia kan het gaan om CD’s, DVD’s, USB’s, Flash cards, Solid State Drivers etc. Persoonlijke informatie op de computer kan makkelijk, vaak per ongeluk, verloren gaan of beschadigd raken op de electronische opslagmedia. Daarnaast kunnen bepaalde hardware problemen of actieve malware voor bestandsbeschadiging zorgen. Data ofwel File recovery software is ontwikkeld om uw verloren of beschadigde bestanden te herstellen.

selectie data recovery progamma's1.2. Wanneer u een gezonde harde schijf heeft, geen problemen heeft met uw computer en gewoon per ongeluk uw bestanden heeft verwijderd van uw harde schijf, dan volstaat het gebruik van een goed file recovery programma. Deze zit ingebouwd in een uitstekend product van Kromtech, de PCKeeper.

1.3. Wanneer u te maken heeft met een meer complexe situatie i.v.m. geformatteerde of corrupte partities of een beschadigde harde schijf  dan zult u naar specialistische data recovery software moeen kijken. Stellar Data Revovery is een voorbeeld van een meer professionele data recovery oplossing.

2. Wat zijn de beste data recovery software oplossingen op dit moment?

We raden u aan om programma’s te vergelijken en voor u zelf de balans op te maken. De links naar onze reviews en de betreffende downloads kunt u hier vinden:

2.1. Stellar Data Recovery  – Gold Microsoft Partner

beste-data-recovery-software

Ongetwijfeld de beste data recovery software op de markt voor het herstellen van verloren en verwijderde bestanden in de meest hardnekkige gevallen denkbaar. Als deze software het niet voor elkaar krijgt, dan weten we het ook niet meer: Stellar Windows Data Recovery Review.

2.2. Kernel Data Recovery voor Windows 

kernel data recovery

Kernel is ook een zeer bekend merk met uitstekende referenties voor het terughalen van verloren bestanden. Kernel is een bekend trade merk geworden op het gebied van data recovery dat ontwikkeld wordt door Lepide Software: Kernel Windows Data Recovery Software

 2.3. Systweak – Advanced System Optimizer – Gold Microsoft Partner

data recovery programma

Deze Advanced System Optimizer bevat een goede basis module voor het herstellen van verloren en per ongeluk verwijderde bestanden. Daarnaast, bevat deze zeer bijzondere utility software een veelvoud van andere belangrijke gereedschappen voor het opschonen, optimaliseren en beveiligen van de computer. Het is een echte alles-in-één oplossing. Voor meer informatie: Advanced System Optimizer (ASO) Recensie.

2.5. Remo Recover  – complete data recovery software 

data recovery programma

Remo Software is ook een bekend merk op het gebied van data recovery.

Remo Recover – data recovery voor Windows en Mac!

 

2.6. De Iolo Search & Recover software of de System Mechanic Professional 

search & recover data recovery softwareIolo Technologies heeft een krachtige gepanteerde technologie ontwikkeld voor het terughalen van verwijderde of verloren bestanden: Search & Recover. De Search & Recover software kan zonder problemen alle mogelijke bestanden van alle mogelijke devices en opslagmedia herstellen met behulp van de SmartScan™ technologie. Natuurlijk heb je recht op een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Tip: de Search & Recover software zit ook in de System Mechanic Professional. De System Mechanic Professional is een alles-in-één oplossing voor het onderhouden, optimaliseren en beveiligen van een computer en bevat alle Iolo software programma’s in één gemakkelijk te gebruiken oplossing. Deze software heeft al meer dan 75 miljoen trouwe gebruikers. Voor meer informatie: System Mechanic Professional Review. Hier kun je een goede video demonstratie bekijken waar de System Mechanic Pro wordt ingezet om verwijderde foto’s te herstellen: Ontvang hier een aanbieding.

3.Wat zijn de bekendste recovery technieken van data recovery software?

data-recovery-software

Een veel voorkomend probleem waardoor bestanden niet meer kunnen worden achterhaald en data recovery nodig is, heeft te maken met een probleem met het besturingssysteem.  Vooral als het gaat om maar een besturingsysteem met maar een hardeschijf die enkelvoudig gepartitioneerd is. In dat geval is de doelstelling eenvoudig, maar niet zo simpel uit te voeren,  men moet alle bestanden kopieeren naar een andere hardeschijf. Data recovery software doet dit automatisch voor u en in het geval u zelf handmatig uw data wilt herstellen, kunt u een Live CD daarvoor gebruiken. Dit probleem kan gemakkelijk vermeden worden door harde schijf partitionering. Harde schijf partitionering zal de harde schijf logische opdelen in verschillende segmenten (partitions).  Een partition editor kan gebruikt worden om een harde schijf op te delen in meerdere delen. Let wel, dit is een logische opdeling, de harde schijf wordt door de  besturingssysteem  behandelt als verschillende harde schijven. Door het geregeld maken van backups naar een andere partition van de harde schijf, voorkom je dat je data recovery software hoeft te gebruiken in de toekomst.

Een andere techniek heeft te maken met een probleem op het niveau van de schijven, met o.a. een mogelijk beschadigd bestandssysteem, een schijf partitie of een hard disk probleem. In deze gevallen  kan de opgeslagen informatie niet meer gemakkelijk gelezen worden.  Afhankelijk van de situatie zal de oplossing bestaan uit het reparen van het bestandsysteem, de partitie van de harde schijf of het bewerken van een master boot record. Harde schijf herstel technieken zullen vaak overeenkomen met het gebruiken van data recovery software en het zoveel mogelijk redden van de bestanden. De bestanden zullen naar een andere harde schijf worden gebracht en daar wordt getracht om ze weer te openen. De harde schijf zelf is vaak verloren en zal moeten worden vervangen.

Een ander techniek voor data recovery hangt samen met het probleem waarbij men per ongeluk bestanden heeft gewist van de harde schijf of een ander opslag device. Het kan ook zijn dat uw computer een virusinfectie heeft gehad die bepaalde bestanden heeft beschadigd of verwijderd. Gelukkig worden in de meeste gevallen de bestanden niet onmiddelijk totaal gewist. Vaak zij het eerst de referenties in de directory structuur die worden verwijderd en de plaats die deze bestanden innemen wordt voorbereid om plaats te maken voor nieuwe bestanden. Zolang dat nog niet gebeurd is kunnen de bestanden nog worden achterhaald en herstelt met data recovery software.

4.Waar moet de beste data recovery software aan voldoen?

Goede data recovery software groeit niet aan een boom. Daarnaast moet men ook bedenken dat de betreffende data recovery software de features bezit die de oorzaak van uw probleem kan vinden en daardoor uw bestanden kan herstellen. Daarnaast een data recovery programma is niet onfeilbaar. Soms is een techneut gewoon nodig om het probleem voor uw op te lossen. In ieder geval, voor de meeste gevallen kan goede data recovery software uitkomst bieden en uw een hoop ellende en geld besparen. Dit komt ook omdat in de meeste gevallen we data recovery programma’s nodig hebben voor kleine en makkelijk op te lossen probleem gevallen.  We hebben een aantal data recovery producten voor u geselecteerd die ontwikkeld zijn door Microsoft partners en een uitstekende reputatie hebben. Naar onze mening is vooral de Stellar Data Recovery uitstekend aangezien deze software sinds 1993 op de markt actief is en al meer dan een miljoen tevreden klanten heeft. Bovendien is de Stellar Data Recovery Software meer compleet dan b.v. de goedkopere Data Recovery Pro. Alle oplossingen die we hier hebben geselecteerd zijn goed voor het herstellen van uw verloren of ontoegankelijk geworden bestanden.

data recovery softwareAanbevolen om te lezen:

Lees hier meer over de uitstekende software van Stellar voor Windows bestandsherstel.

Ten slotte, vergeet niet uw systeem te controleren op mogelijke malware infecties. Denkt u dat malware de veroorzaker is van uw problemen? Scan uw systeem et een krachtige malware scanner. Voor meer informatie:

 

Ten slotte willen we nog melden dat er gevallen zijn waarbij de harde schijf zeer zwaar beschadigd kan zijn bij voorbeeld door brand. In dat geval zul je experts moeten in schakelen en zal de betreffende beschadigde opslagmedia naar een speciaal labratorium moeten worden gestuurd. Een voorbeeld van een bedrijf die zich hiermee bezig houdt is Convar die in Nederland een service center heeft. Voor meer informatie: Convar Data Recovery.

Gerelateerde artikels:

We hopen dat deze informatie over data recovery software u heeft geholpen. Laat ons weten wat uw ervaringen zijn door het plaatsen van een opmerking op onze website of het volgen van onze discussies op Google+ of op Twitter:

Trouwens, vergeet ook niet om te investeren in een goede externe harde schijf die voorzien is met een Solid State Drive of een Solid State Hybrid Drive. Deze gebruik je dan voor het maken van een backup van alle bestanden.

 

——————————————————–
Dit artikel is een bijdrage van: 

datarecovery-software
[schema type=”product” url=”http://computeropschonen.com/datarecoverysoftware/” name=”Data Recovery Software” description=”Selectie van de beste data recovery software!” single_rating=”5″ agg_rating=”5″ condition=”New” ]