Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AV TEST

Wat doet AV-TEST voor iets?

AV-TEST.org ook wel eens verward met AV-Comparatives, is een beroemd onafhankelijk onderzoekscentrum op het gebied van antivirus en virusscanners. AV-TEST heeft een laboratorium waar haar onderzoekers geregeld alle bekende malware scanners onafhankelijk test. Het laboratorium is gelegen in Magdeburg Duitsland en is bemand met 23 antivirus specialisten en malware onderzoekers. De doelstelling is om op een onafhankelijke manier de effectiviteit van antivirus software te kunnen meten. Het is belangrijk dat anti-malware scanners snel nieuwe malware te kunnen detecteren. Marketing claims worden ook onafhankelijk onderzocht door deze Duitse security experts. De producten van antivirus-aanbieders worden zodoende onafhankelijk en wetenschappelijk onderzocht en met elkaar vergeleken. De beste antivirus-aanbieders op dit moment zijn Avira, PCKeeperBitdefender en Kaspersky. Niettemin, Bullguard verschijnt ook altijd in de Top 10 samen met de Nederlandse SurfRight, en G-Data.
AV TEST - Comparatives besprekingAV-TEST is nu 15 jaar lang actief met het beoordelen van virusscanners en het onderzoeken van malware. AV TEST staat bekend voor haar strikte wetenschappelijke test procedures. Het verkrijgen van een AV TEST certificaat voor een virusscanner met een goede beoordeling is dan ook een onafhankelijk kwaliteitsstempel voor een antivirus fabrikant. Recent heeft Bitdefender een uitstekend resultaat gehaald bij AV gedurende een vergelijkende test tussen verschillende top merken. Lees hier meer over Bitdefender software reeks van 2016: Bitdefender Internet Security. Een andere goede tip is de SpyHunter van Enigma of de dubbele Anti-Malware 8.1 scanner van Emisoft.

 

Hoe werkt AV-TEST.org ?

AV TEST heeft een kantoorruimte van 800m² en bevat 3 server ruimtes en een aantal verschillende laboratoria. De belangrijkste lab bevat een enorme data collectie van meer dan 100 miljoen verschillende codes van schone test data en 50 miljoen codes van malicious test data. Al deze informatie is verzameld geworden door de jaren heen en elke dag worden daar gemiddeld 50,000 nieuwe software code van malware daar aan toegevoegd! Op dit moment draaien er 24 servers en 280 werkplekken om verschillende test omgevingen te kunnen stimuleren voor het testen van virusscanners. Op dit moment vinden er jaarlijks meer dan 3000 vergelijkende virusscanner tests plaats. Deze tests worden nauwgezet gedocumenteerd en opgesteld naar de specifieke hoedanigheden van de antivirus software en doelstellingen van de test in kwestie. Bijvoorbeeld, men zou een test omgeving kunnen simuleren om te alleen te onderzoeken hoe bepaalde internet security suites presteren bij het detecteren van alleen complexe spyware varianten zoals keyloggers en rootkits. AV TEST analyseert deze data met zelf ontwikkelde gereedschappen om haar onafhankelijkheid zoveel mogelijk te waarborgen. Door haar nauwgezette manier van werken en documenteren kan AV TEST ook gemakkelijk de scan resultaten reproduceren.

De reden dat AV TEST in Magdeburg gelegen is heeft te maken met alle beroemde wetenschappelijke instituten die daar gelegen zijn, zoals bijvoorbeeld, de Otto-von-Guericke Universiteit van Magdeburg, de  Magdeburg-Stendal Universiteit van toegepaste wetenschappen, de Fraunhofer instituut voor Factory Operation & Automation IFF, en  de Max Planck Instituut voor Dynamics of Complex Technical Systems. AV TEST staat in verbinding met deze wetenschappelijke kennisbronnen. AV TEST werkt nauwgezet samen met antivirus software ontwikkelaars met als doelstelling de ontwikkelaar te ondersteunen bij het ontwikkelen van uitstekende anti-malware detectie technologie door het bieden van een onafhankelijk testcentrum en documentatie over de sterke en zwakke punten van haar antivirus software. Specifieke test scenario’s worden vaak op aanvraag van de antivirus ontwikkelaar georganiseerd bij het onafhankelijk valideren van bepaalde malware detectie claims.

AV TEST publiceert haar onderzoeksrapporten om geregelde basis en organiseert in samenwerking met andere organisaties conferenties ter verbetering van de virusscanner technologie in de strijd tegen de groeiende internet criminaliteit en productie van malware. Hier kunt u de laatste test rapporten vinden van AV TEST: Test Reports. Daarnaast publiceert AV TEST ook uitgebreide statistieken over trends en ontwikkelingen op het gebied van malware en spam productie. Deze informatie is een referentiepunt voor vele CERT organisaties die zich bezighouden met de bescherming van de nationale of corporate veiligheidsbelangen.

Conclusie over AV-TEST.org

AV-TEST is een van de belangrijkste onafhankelijke onderzoekcentrum op het gebied van malware en virusscanners. Vooral bekend is AV TEST door het uitgeven van certificaties aan virusscanners die aan bepaalde kwaliteitseisen hebben voldaan. Het verkrijgen van een AV TEST certificaat voor een virusscanner, is voor veel antivirus software fabrikanten een fel begeerde prijs. Bij uw selectie van een goede en complete malware scanner, let dan op dat certificaat van AV comparatives.

Andere relevante artikels:

Op zoek naar een goed artikel over internet security en privacy? Handleiding voor anoniem surfen!

 

Bron:  AV-Test Award 2013