Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Avast Free

Is de AVAST Free antivirus oplossing wel goed?

avast freeAvast! staat vooral bekend als een gratis virusscanner met de slogan ‘be free’. Avast Free antivirus is ontwikkeld door het Tsjechische bedrijf Avast Software en heeft haar hoofdkantoor in Praag. Hoewel de Avast Free virusscanner versie zeker wel gratis is, kan men direct al zien dat die niet compleet is. Wil dat zeggen dat Avast free niet goed is?

Wat ontbreekt er aan AVAST Free?

Op de website van AVAST kunnen we duidelijk lezen dat de gratis Avast antivirus editie de volgende zaken niet heeft:

  1. Avast Free beschermt u niet bij het online bankieren en het online shoppen.
  2. Avast Free beschermt niet  uw online privacy en gegevens. De gratis Avast virusscanner bevat o.a. geen geavanceerde firewal.
  3. Avast Free beschermt u niet tegen spam. Spam is een belangrijke oorzaak voor de verspreiding van malware op het internet.
  4. Avast Free antivirus mist ook de Sandbox technologie en de SafeZone technologie voor geavanceerde online bescherming en computer beveiliging.
  5. De gratis Avast virusscanner heeft geen script blocker.

avast free versus Internet SecurityWanneer u de mogelijkheid heeft, is het gewoon aan te raden om te investeren in een compleet product van Avast dan te opteren voor een gratis, maar incomplete versie. Het investeren in veiligheid is geld waard. Bovendien het ontwikkelen van een goede virusscanner die compleet is uitgerust met de beste technologie, kost veel geld. Het is dan ook niet vreemd dat Avast de Internet Security 8 oplossing heeft ontwikkeld die alle gebreken van haar gratis versie wegpoetst. Dit bevestigt weer eens dat de gratis antivirus versies gewoon lokkertjes zijn om klanten te kunnen werven voor de echte produkten! Voor meer informatie: Avast Internet Security Review.

Aanbevolen om te testen en te vergelijken:

1. Lees hier meer over de Kaspersky software!

Speciale aanbieding in Australië gevonden voor Avast:

2. Koop hier Avast Internet Security Software met 50 % korting!

Dus, is nu de Avast free antivirus software versie wel goed?

De Avast virusscanner is zeer goed. Het bevat een centrale scanning engine die goedgekeurd is door ICSA Labs en de CheckMark Process van West Coast Labs. Bovendien kan de scanner rootkits en spyware verwijderen. Bovendien heeft Avast vele prijzen gewonnen van Virus Bulletin. Vele zogenaamde VB100 awards heeft Avast al ontvangen. Avast heeft bewezen goede antivirus software te kunnen ontwikkelen. Op dit moment maken al meer dan 165 miljoen computers gebruik van deze virusscanner.

Achtergrondinformatie over Avast Software a.s.

Avast was aanvankelijk opgericht onder de naam ALWIL Software in 1988. De software die het bedrijf in het begin ontwikkelde was puur bedoelt om een specifieke virus van de computer te verwijderen, de Vienna Malware. In de jaren 90 waren er nog niet veel virus varianten. Het was in 1995 dat Ondrej Vlček de eerste antivirus software ontwikkelde voor Windows 95 toen hij nog studeerde op de universiteit en ook op de naam Avast! kwam. Avast staat voor Anti-Virus-Advanced-Set. Het is een beschermde TradeMark naam en het logo bevat ook een uitroepteken: AVAST!

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Free antivirus software?

Om avast! Free Antivirus te kunnen downloaden en te draaien, moet de computer voldoen aan de volgende voorwaarden: 1. Ondersteunde besturingssystemen: Windows 7 (elke editie, 32-bit of 64-bit)Windows Vista (alle versies behalve Starter Edition, 32-bit of 64-bit)Windows XP (Service Pack 2 of hoger) (elke editie, 32-bit of 64-bit)Microsoft Windows 2000 Professional Service Pack 4. 2. Minimale hardwarevereisten: Processor Pentium 3128 MB RAM200 MB vrije ruimte op schijf

Merk op dat avast! Free alleen functioneert op computers met Microsoft Windows 2000 Professional Service Pack 4 en later. Oudere versies (Windows 95/98/ME/NT) worden niet ondersteund. Let wel goed op! Avast!  kan niet goed werken als er andere virusscanners op uw computer actief zijn.

Onze aanbeveling is om de betaalde en complete versie van Avast te kopen. We hebben een goede aanbieding gekregen van Avast die we aan onze lezers kunnen aanbieden: Avast Internet Security Software met 50 % korting!

Aanbevolen: wil je de internet security level maximaal verhogen? Maak dan eens gebruik van een VPN proxy server service van een erkende vendor zoals HideMyAss. Anoniem surfen met HideMyAss zal je anoniem c.q. incognito maken op het internet.

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/gratis-virusscanner/avast-free/ ‎” name=”AVAST FREE” description=”Is Avast Free wel het downloaden waard?” rev_name=”Avast Gratis Antivirus” rev_body=”Avast Free Edition” author=”Veer Dehaas” user_review=”1″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Gerelateerde pagina’s:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/gratis-virusscanner/avast-free/” name=”Avast Free” description=”Avast Free? Not for me!” rev_name=”gratis antivirus” author=”Vera’s PC Advies” pubdate=”2011-12-18″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

—————-

Schrijver:

Hcard:

 Veer Dehaas

  Limburg  Netherlands