Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AVG Free Download – Waarom niet verstanding?

AVG Free Download – Waarschuwing!avg-free-download

Belangrijke WAARSCHUWING voordat u de AVG free Download Edition gaat downloaden!Wanneer u een AVG Free wilt gebruiken, moet u eerst het volgende belangrijke feit in acht nemen: waarom is AVG eigenlijk for Free? Waarom is het mogelijk AVG gratis te downloaden? Waarom vragen ze niet om geld? De AVG FREE DOWNLOAD optie is alleen maar een marketing kreet! AVG zegt het zelf op haar site, de gratis virusscanner van AVG biedt u alleen maar een basisbescherming. Dit biedt AVG de mogelijkheid om u later haar complete versie aan u te verkopen die een echte complete bescherming biedt. Met andere woorden de FREE AVG VIRUSSCANNER biedt u geen complete bescherming op het internet en beschermt u niet tegen alle risico’s en gevaren. Het is ook een langzame virusscanner. Het is een halve oplossing, en een halve oplossing is naar onze mening geen oplossing als het gaat om de veiligheid van onze privé gegevens, bestanden en de bescherming tegen malware. Met een halve oplossing kunnen we misschien de voordeur op slot doen, maar de dieven kunnen gewoon de ramen intikken zonder dat iemand het merkt. De situatie wordt niet veel beter op het internet, de complexiteit van de malware is schrikbarend geavanceerd. Malware kan in onze computers zitten zonder dat we er weet van hebben of iets van merken.

gratis avgLees hier over meer op het volgende artikel:

Virusscanner: waarom kost echte veiligheid geld?

 

Tegen welke bedreigingen zal de AVG FREE Download Editie u NIET beschermen?

avg free download1.    De AVG Free Download Edition beschermt niet uw identiteit en kan geen verdachte kwaadaardige software herkennen die virus varianten of andere malware soorten met zich meebrengen op uw computer. Het is heel belangrijk dat deze functionaliteit aanwezig is in een virusscanner aangezien we tegenwoordig meer en meer plugins, applicaties en andere software downloaden, testen en in gebruik nemen.
2.    De AVG Free Download Edition controleert geen bestanden die u aan het downloaden bent op malware besmettingen. Ook deze functionaliteit is wezenlijk aangezien we juist heel veel bestanden tegenwoordig direct van het internet afplukken zoals bijvoorbeeld PDF bestanden. PDF bestanden zijn een populair bij hackers om malware in te verstoppen die zodra u het bestand opent wordt geactiveerd en in uw computer zal nestelen. Het is heel belangrijk dat een complete virusscanner de technologie bevat om verstopte malware in bestanden te kunnen detecteren.
3.    De AVG Free Download geeft u geen toegang tot priority updates van nieuwe virus definities (signatures). Er worden dagelijks velen nieuwe virus varianten ontwikkelt waarvoor een antivirus ontwikkelaar een virus definitie moet schrijven voor haar virusscanner. Zonder deze virus definitie kan de virusscanner niet de betreffende virus herkennen en kan de virus gewoon naar binnenkomen en in uw computer blijven zitten.
4.    De AVG Free Download Edition beschermt u niet tegen Spam. Het bevat geen spamfilter die proactief u kan waarschuwen over emails die besmet zijn met een virus.
5.    De AVG Free Download Edition controleert niet de veiligheid van uw online chatverbindingen.
6.    De AVG Free Download Edition geeft u geen technische ondersteuning bij problemen.
7.    DE AVG Free Download Edition geeft u geen firewall functionaliteit die het hackers moeilijker maakt om bij u binnen te komen.
8.    De AVG Free Download Edition heeft een langzame virusscanner en bevat niet de smart scanning technologie die 3 keer zo snel uw systeem kunnen scannen op malware.

Wat is een verstandig alternatief voor de AVG Free Download editie?

avg-free-downloadenHeeft u geen geld om te investeren in dure antivirus oplossingen van A-merken, zoals de AVG Internet Security Suite? Gebruik dan geen gebruik van een gratis versie van een A-merk, maar kijk dan eens naar goede Windows optimalisatie software met antivirus en privacy bescherming. Deze totaaloplossingen voor computer onderhoud en beveiliging zijn relatief goedkoop. Met complete Windows optimalisatie software zult u niet alleen uw computer beveiligen, maar ook onderhouden en versnellen. Voor een selectie van goede Windows optimalisatie software kunt de volgende website raadplegen: Windows Optimalisatie Software met malware beveiliging.

CONCLUSIE over de AVG Free Download Edition:

avg-virusscanner-free-downloadAVG zegt het zelf op haar website, de AVG Free Download Edition geeft u alleen een basisbescherming tegen de meeste virus en spyware varianten. Deze virusscanner, hoewel traag, is wel van heel goede kwaliteit, dus ja het is een van de beste gratis virusscanner die u kunt gebruiken, maar de complexiteit van de hedendaagse bedreigingen op het internet vraagt om een meer complete oplossing dan een traditionele virusscanner. Vandaar, het ontwikkelen van een goede en complete virusscanner voor het aanpakken van de meer en meer complexe malware en virus varianten is heel duur en ingewikkeld.  Met een gratis virusscanner zult u nooit geheel beveiligd zijn. Het geeft u een vals gevoel van veiligheid. Antivirus software ontwikkelaars hebben daarom ook zogenaamde internet security suites op de markt gebracht die deze complete bescherming bieden.

Dus, we raden u niet aan om de AVG Free Download Edition te gebruiken en als u het overweegt toch te doen in ieder geval de volgende zaken eens bekijkt:
1.   Lees eerst ons beroemde artikel: advies over gratis virusscanners. Hierin bespreken we alle kenmerken waaraan een goede antivirusscanner en complete antivirus software aan moet voldoen en bespreken we een aantal voorbeelden van complete, hoogwaardige security suites. Wilt u een AVG solution gebruiken? Koop dan de AVG Internet Security 2013 software.

2. Overweeg eens om een complete Windows optimalisatie suite te testen met malware beschermen. Deze slimme totaaloplossingen voor computer onderhoud en beveiliging zijn een verstandig, goedkoper alternatief. Lees meer over  Windows Optimalisatie Software met malware beveiliging.

3.    Test  de AVG Internet Security Suite en overweeg deze complete antivirus totaaloplossing van AVG te kopen. Het is een complete en hoogwaardige oplossing die goed uit de testen komt en veel prijzen heeft gewonnen. Uniek voor AVG is ook de Social Networking Protection die alle socialmedia koppelingen van bijvoorbeeld Facebook scant op mogelijke bedreigingen.  Lees hier meer over de AVG Internet Security Suite: AVG Internet Security Recensie.

4. Niet overtuigd: download hier de AVG Free Download Edition voor uw computer op hoop van zegen. Wees niet verbaasd als u veel aanbiedingen ontvangt over het kopen van de complete AVG antivirus software versie.

Een goede Youtube vidoe over hoe uw AVG kunt downloaden en installeren kunt u hier vinden. Deze video maakt het zeer makkelijk voor uw om AVG gratis te gebruiken: How to install AVG Free Download.

We hopen dat deze informatie over de AVG Free Download Edition u heeft geholpen in uw keuze om eerst een complete  internet security suite te testen voordat u een gratis virusscanner in gebruik neemt. U bent welkom om ook de reacties van onze lezers hieronder door te nemen. Nogmaals, dit artikel is mijn eigen opvatting van AVG en ik beweer niet dat de gratis avg versie niet goed is, er zijn gewoon een aantal zaken die aan het licht moeten worden gebracht en worden besproken. Vandaar, welkom om een reactie hieronder te plaatsen of op onze Google + post over AVG Free.

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/gratis-virusscanner/avg-free-download/” name=”AVG FREE DOWNLOAD antivirus software” description=”Waarom zou je de AVG Free Download optie moeten overslaan en direct gaan voor de volledige versie?” rev_name=”AVG FREE DOWNLOAD” rev_body=”Review over de AVG Free Download versie.” author=”Rens Smit” pubdate=”2011-01-04″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

avg-free-download-Nederland ——————–
Dit uitdagende artikel over het opschonen van de computer met malware met de AVG free antivirus software is een bijdrage van:

Rens Smit

BredaNetherlands