Trending Stories
harde schijf EXTERNE HARDE SCHIJF Virtual Reality VR-GLASSES malware GozNym Trojan malware LOLLIPOP VIRUS
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

MALWARE SCANNER

Wat is de beste malware scanner op dit moment?

malware scannerDeze vraag is niet zo eenduidig te beantwoorden. We zullen in dit artikel het alleen hebben over de beste malware scanner voor thuisgebruikers. De selectie van de beste malware scanners die hier besproken worden zijn onafhankelijk en wetenschappelijk gestest geworden en hebben de beste resultaten geboekt. Vervolgens zal ik linken naar de respectieve recensies van de betreffende malware scanners. De beste malware scanner (zoals o.a. de anti-spyware specialisten Spyhunter en de Hitman Pro) moet voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om 4 belangrijke factoren:

  1. Performance. Een goede malware scanner mag niet de computer prestaties belasten. Wanneer de malware scanner werkt moet u gewoon kunnen blijven doorwerken op uw computer en uw systeem niet te veel belast worden.
  2. Protection. Een goede malware scanner heeft de mogelijkheid om nieuwe malware varianten te herkennen en uw computer te beschermen tegen online bedreigingen en aanvallen. Dit gelt niet alleen om trojaanse paarden en spyware, maar ook minder gevaarlijke malware in de vorm van adware.
  3. Repair. Een goede malware scanner kan alle malware die op een computer zit vinden en verwijderen. Malware verwijderen van een besmette computer moet effectief en snel zijn. Moeilijk te verwijderen malware zoals keyloggers, ransomware en rootkits mogen niet worden gemist!
  4. Usability. Een goede malware scanner moet eenvoudig in gebruik zijn en mag niet conflicteren met andere software programma’s die op uw computer staan.

Welke goede malware scanners voldoen aan deze criteria?

beste malware scannersDe bovenstaande criteria worden onafhankelijk en wetenschappelijk gestest door AV-TEST en AV-Comparatives. AV-TEST is een duits onderzoeksinstituut naar de kwaliteit van malware scanners en security software in het algemeen. Het verkrijgen van hoge scores bij AV-TEST is niet gemakkelijk. Volgens een vergelijkende samenvatting van alle testresultaten in 2012 – 2016 van deze organisaties, zijn de

 

1. De PCkeeper & Antivirus voor super compleet computer onderhoud en uitstekende beveiliging.

pckeeper malware scanner De PCKeeper includeert een uitstekende malware scanner die zeer goede scores in vergelijkend heeft gehaald in vergelijkende AV-tests  bij o.a. Virus Bulletin en AV-Comparitives. De reden waarom we de PCkeeper hier noemen, is dat deze naast een zeer goede malware scanner heeft, ook nog zo’n 14 andere software programma’s bevat. Het is een zeer prijswaardige alles-in-één totaaloplossing voor uw computer die zeer gemakkelijk in gebruik is. Bovendien includeert deze malware scanner de mogelijkheid om een live verbinding met gecertificeerde Microsoft technici tot stand te brengen. In geval van zeer vervelende malware problemen of gewoon pc optimalisatie vragen is dit zeer handig! Nee, in feite is het een belangrijke meerwaarde die o.a. een computer gebruiker met een lastige spyware infectie wat centjes kan besparen. Wat is het een uurloon van een computer technicus? PCkeeper is zeker de moeite waard om eens te testen. Voor meer informatie: PCkeeper Review.

2. SpyHunter 2016 – Malware Security Suite

malware scanner spyhunterSpyHunter is Checkmark Certified door West Coast Labs en heeft een Platinum Product Award behaald. Het krijgen van zo’n hoge prijs van West Coast Labs betekent dat de SpyHunter zeer goed heeft gepresteerd in verschillende vergelijkende testen. Het nadeel is dat de maker van SpyHunter nog niet dezelfde reputatie heeft opgebouwd als meer gangbare A-merken zoals Kaspersky. Dat is vaak een vergeten voordeel. Geavanceerde malware wordt ontwikkeld om malware scanners van A-merken te kunnen uitschakelen of te omzeilen! Het heeft zijn voordelen om niet altijd voor de grote merken te gaan. In deze zin zou je ook eens naar een ander Amerikaans antimalware product kunnen kijken, de StopZilla Ultimate Antivirus 7. In ieder geval, de Spyhunter met zijn krachtige malware scanner is indrukwekkend en verdient een plaats in deze lijst: lees hier meer over de SpyHunter.

3. HITMAN PRO second-opinion anti-malware software

hitman pro malware scannerHitMan Pro malware scanner is van Nederlandse makelij, is van uitmuntende kwaliteit en ook nog eens een stuk goedkoper dan de software van Kasperky. Het is in feite meer bedoelt als een second-opinion malware scanner en als extra ondersteuning voor matige, slechte of gratis virusscanners.  Het is namelijk zo dat de meeste antivirus software geen afdoende bescherming bieden doordat ze vaak niet alle nieuwe malware varianten kunnen herkennen. Tegenwoordig heeft malware als doelstelling om niet ontdekt te worden, waardoor heel veel computers worden besmet zonder dat de antivirus nog de computergebruiker het in de gaten heeft. Hitman Pro is ontwikkeld om zeer moeilijke malware varianten zoals keyloggers op te sporen en te verwijderen. Heeft u al een antivirus software gekocht of in gebruik? Dan is het aan te raden om deze te versterken met de Hitman Pro van SurfRight. Deze krachtige malware scanner zal snel controleren hoeveel malware uw antivirus software heeft gemist. Lees hier meer over de HitMan Pro software.

 

4. Klassieker: MalwareBytes Anti-Malware 

malware scanner malware bytes De MalwareBytes Anti-Malware (MBAM) is een klassieke malware scanner met een ijzeren reputatie. MalwareBytes is in 2004 opgericht geworden door Marcin Kleczynski. Hij was een computer techneut die er genoeg van had dat reguliere antivirus producten gewoon veel te veel malware door lieten. Uiteindelijk is zijn initiatief uitgegroeid tot een team van meer dan 100 specialisten. CNET, PCmagazine en AV-Test gaven in 2014 uitstekende beoordelingen over de ingebouwde malware scanner. Bovendien is het een goedkope krachtpatser. Voor meer informatie: MalwareBytes Anti-Malware.

5. De Emsisoft Anti-Malware scanner.

emisoft antimalware reviewEmisoft onderscheidt zich door het ontwikkelen van een dubbele malware scanner die vervolgens nog eens wordt gecomplimenteerd met innovatieve ‘cloud computing’ technologie om potentiële malware gevaren te ontdekken met minimale impact op de systeemprestaties. De Anti-Malware 8.1. is de absolute winnaar bij een onderzoek van AV-Comparatives als het gaat om het aanbieden van real-time bescherming. Voor meer informatie: Emsisoft Anti-Malware Review.

6. Beste verassende investering: Iobit Advanced Systemcare Ultimate 9!

iobit advanced systemcare reviewMisschien verwacht je niet dit product op nummer 1, maar de Advanced Systemcare Ultimate software van Iobit beschikt over de malware scanner van Bitdefender. Bitdefender is het keurmerk voor anti-malware software ontwikkeling. Het probleem is dat alleen deze software zeer duur is. De Iobit Adanced Systemcare is veel en veel goedkoper en beschikt ook nog eens over vele andere belangrijke gereedschappen die ontbreken in een security product van Bitdefender. Dus, het voordeel is dat je met de Advanced Systemcare Ultimate niet alleen voor een goedkoop prikje over de Bitdefender antimalware engine beschikt, maar ook een reeks van andere zeer handige en nuttige gereedschappen. De Advanced Systemcare Ultimate 9 is in feite een volledige gereedschapskist voor het beveiligen, opschonen en optimaliseren van een computer. Voor meer informatie: Advanced Systemcare Ultimate 9.

7. Kaspersky Internet Security 2016

beste malware scanners op een rijtjeKaspersky Labs is natuurlijk een vertrouwd merk op het gebied van onderzoek naar malware en anti-malware software ontwikkeling. Kaspersky’s Internet Security suite scoort altijd uitstekend in de vergelijkende tests van AV-Comparatives en AV-Test. Zonder twijfels spoort deze krachtige malware scanner alle mogelijke complexe malware soorten op en verwijdert deze effectief van de computer. Uitzonderlijke kwaliteit komt wel met een hoger prijskaartje, maar op ons artikel over de Kaspersky Internet Security software. De reden waarom Kaspersky op nummer 4 staat is dat dit bekende merk wel eens last van veiligheidslekken heeft die juist door hackers en malware kunnen worden misbruikt. Het is vanuit dit oogpunt slim om een minder bekend, desalniettemin uitstekend, en goedkoper product te kiezen zoals de Nederlandse Hitman Pro of de SpyHunter. In ieder geval, we hebben een bijzondere aanbieding gekregen van Kaspersky Labs die we aan onze lezers mogen aanbieden: Kaspersky Internet Security 2016.

8. Bitdefender Internet Security

malware scannerDeze malware scanner en security suite is altijd een van de beste keuze die u kunt maken als uw de computer volledig wilt beveiligen. Bitdefender heeft keer op keer bewezen uitstekende security software te ontwikkelen. Afgelopen jaar 2012 had deze software ook al de beste resultaten geboekt met een score van 100 op 100. In de laatste test van AV-Comparatives (Nov 2013) was de Bitdefender Internet Security suite een van de weinige complete anti-viruspakketten die ransomware kon detecteren en verwijderen. We hebben een uitgebreide recensie over de Bitdefender software geschreven en trouwens ook een unieke life time aanbieding voor de Internet Security suite gevonden in de V.S. Kijk, de software van Bitdefender (en alle andere top merken) is niet goedkoop en moet elk jaar worden vernieuwd. Door een life-time licentie af te nemen bespaart u op lange termijn veel geld: Lees hier meer over de Bitdefender Internet Security software.

9. Bullguard Internet Security 2016.

bullguard malware scanner reviewBullguard is ook een kwaliteitsmerk op gebied van ontwikkeling van malware scanncers. Volgens AV-Test labs onafhankelijke testresulaten komt BullGuard Internet Security versie in de top 10 als beste beveiligingsproduct uit de bus. Het mooie is dat de Bullguard meer biedt dan alleen een malware scanner, maar ook parental controls, een extra firewall, browser protection en een computer tune up module. Een voordeel is dat je de Bullguard lekker gratis kunt testen voordat je je besluit deze te kopen. Voor meer informatie: Bullguard Review.

10. Avira Internet Security 2016

beste malware scanner van aviraAvira heeft een uitzonderlijk compleet en zeer goed produkt ontwikkeld voor het geheel beveiligen en optimaliseren van een computer. Met deze alles-in-één oplossing bent u in één keer klaar. Voor meer informatie: Avira Internet Security Recensie.

11. System Mechanic Professional met de System Shield

system mechanic met de system shield malware scannerDe System Mechanic Professional zit vol met gepatenteerde programma’s van uitmuntende kwaliteit waaronder de System Shield. System Mechanic Pro is een totaaloplossing voor computer optimalisatie en beveiliging. De System Shield is een complete malware scanner met Sentient™ en HyperScan™ technology.  Sentient™ Technologie is een heuristische malware scanner gebaseerd op kunstmatige intelligentie voor het pro-actief kunnen herkennen en stoppen van mogelijke ongeclassificiëerde bedreigingen. De System Mechanic Pro kan onmiddelijk ingrijpen en verdachte programma’s stoppen en analyseren. De System Shield heeft certificaties van ICSA labs, WestCoast Labs en VirusBulletin. Het is voordeliger om de System Mechanic Professional te kopen aangezien deze een zeer hoogwaardige, meer completere oplossing is voor computeronderhoud en -beveiliging. De System Shield zit er in gebouwd. Voor meer informatie: System Mechanic Recensie.

Wat is de beste malware scanner voor mac?

malware scanner macTen slotte, zoals u ziet bespreken we hier voen alleen de beste malware scanners voor Windows computers. Heeft u een mac computer en nog geen malware scanner hier op draaien? Dan is het zeker de moeite waard om het volgende artikel te lezen: Wat is een goede virusscanner voor mac? Wilt u meteen een antwoord? In dat geval, kunt u het beste meer lezen over de Mackeeper. Deze biedt niet alleen een malware scanner voor mac aan, maar ook andere zeer handige gereedschappen voor het optimaliseren en beveiligen van een mac computer: Mackeeper Review.

Ten slotte, malware maakt u computer traag en vervuild uw Windows register. Niet zo vreemd aangezien het zich verstopt in het Windows register. Wanneer uw computer besmet is geworden en u de malware heeft verwijderd, vergeet dan niet om uw computer op te schonen. Voor meer informatie: Windows register opschonen.

Gerelateerde artikels:

Bron:

Wat is een goede malware scanner? Aan welke criteria moet deze voldoen?
5 based on 123 reviews