Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

OCR-SOFTWARE

Wat is de beste OCR-Software?

OCR-Software staat voor Optical character recognition software. In het Nederlands kunnen we dit het beste op de volgende manier vertalen: optische tekenherkenning. Optische tekenherkenning is een transformatie waarbij uit een afbeelding van een tekst door middel van patroonherkenning alle tekens uit de afbeelding als zodanig worden herkend en apart opgeslagen door OCR computer software. Oftewel, de tekst uit een afbeelding wordt omgezet in bewerkbare tekst. Wanneer alle tekens herkend zijn kan de OCR-software verschillende bewerkingen uitvoeren. De bekendste bewerking is het opslaan van de tekens in een verder bewerkbaar bestandsformaat zoals Word, waarbij dikwijls zowel de taal van het origineel, als de fonts en de opmaak worden gereproduceerd.

ocr software

Een van de bekendste en beste merken op het gebied van de ontwikkeling van OCR-software is Readiris 14 en is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf I.R.I.S.. Readiris 14 is een prachtige en zeer makkelijke oplossing voor het converteren van alle papieren documenten en afbeeldingen in PDF, Excel of Word bestanden. Hieronder is een korte presentatie die uitlegt hoe deze OCR-software werkt:

Zoals je ziet, kun je met behulp van een scanner heel gemakkelijk papieren documenten kunnen bewerken en opslaan met de Readiris 14 software. Naast het converteren naar Word kan het programma ook de bestanden comprimeren om de omvang van het bestand te verkleinen. Dit maakt het mogelijk om de betreffende bestanden makkelijker online of op een andere media device veilig op te slaan. Het is bovendien zeer handig dat de PDF-documenten volledig doorzoekbaar zijn en makkelijk kunnen worden bewerkt.

cnet over ocr software van irisHet moge duidelijk zijn dat deze uitmuntende ocr-software heel veel tijd kan besparen voor iedereen die veel met (belangrijke papieren documenten) werkt en deze op een simpele manier wil kunnen online will kunnen bewerken en opslaan. I.R.I.S. is zelf een premium partner van IBM en een Microsoft Gold Partner. De ocr software van I.R.I.S. heeft natuurlijk vele prijzen gewonnen (anders hadden we deze hier niet vermeld natuurlijk).

We hebben hier een aanbieding gekregen van I.R.I.S. die we onze lezers mogen aanbieden:

aanbieding ocr softwareAanbieding voor de Readiris 14 pro voor Windows 

Aanbieding voor de Readiris 14 pro voor Mac

 

beste ocr software selectie

 

 

 

 

 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/ocrsoftware/” name=”OCR Software ” description=”Wat is de beste OCR-Software?” rev_name=”Readiris ocr-software” rev_body=”Readiris 14 ocr-software van I.R.I.S.” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-02-07″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]