Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

REGCLEANER

Regcleaner is een afkorting voor registry cleaner. Het is een algemene naam voor een tooltje voor het opschonen van het Windows register. Er zijn vele software ontwikkelaars die de regcleaner naam gebruiken. Dit komt omdat deze product naam niet kan worden gepatanteerd. Het is een te algemene naam. Een bekende maker die de regcleaner naam gebruikt voor zijn registry cleaner is TweakNow. Helaas is het zo dat de regcleaner naam ook misbruikt wordt voor het verspreiden van malware. Daarom beleven we niemand aan om een regcleaner van welke maker dan ook te installeren. Een goede registry cleaner van een uitstekende software ontwikkelaars zoals Systweak, Paretologic en Iolo  kunt u daarentegen wel testen. Voor meer informatie: klik hier. We zullen nu even stilstaan bij de meest bekende software ontwikkelaar die de naam ‘regcleaner’ hanteert, TweakNow.

De Regcleaner van TweakNow

Over de maker van TweakNow is er geen informatie beschikbaar. We weten niet of TweakNow een erkende Microsoft software vendor is. Daarnaast is er ook geen product- of klantenondersteuning beschikbaar op de site. Dit zijn al meteen flinke minpunten. Een registry cleaner moet aan strikte kwaliteitseisen voldoen. Waarom? Omdat de regcleaner een zeer gevoelig en cruciaal onderdeel van Windows gaat opschonen, het Windows register. Het is niet verstandig om een olifant in een porseleinkast los te laten. Het is daarom van groot belang dat men alleen erkende en zeer goede registry cleaners inzet om het register mee schoon te maken. Een klassiek voorbeeld is de Registry Mechanic van PC Tools.

regcleaner

Hierboven ziet u een screenshot van de Regcleaner standard van TweakNow. Zoals u ziet is het een eenvoudig programma. De naam impliceert dan ook dat er een meer uitgebreidere en betere versie is. Dat klopt. De betere en uitgebreide versie heet PowerPack en bevat veel meer extra’s.

regcleanerNaast de standard regcleaner bevat de PowerPack ook een harde schijf manager en bevat deze utility software suite ook de mogelijkheid om de browsers op te schonen. Helaas, de PowerPack komt met een prijskaartje. Daarmee is ook de doelstelling van de Regcleaner mee duidelijk gemaakt. De Regcleaner is gratis en moet gebruikers werven die later de betaalversie van TweakNow kunnen kopen. Het is dus een slimme marketing truc van TweakNow. Naar onze mening kunt u beter uw geld besteden aan een veel betere en completer alternatief voor de PowerPack: de PC Health Advisor van Paretologic. Deze software bevat naast een regcleaner een veelvoud van andere gereedschappen. Paretologic is bovendien een gevestigde naam op het gebied van de ontwikkeling van utility software en is een Microsoft erkende software vendor. Dit geldt ook voor Systweak, de maker van de Advanced System Optimizer. Deze complete gereedschapskist voor uw computer bevat ook een regcleaner, de regclean pro genaamd.

Gerelateerde artikel:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/registry-cleaner/regcleaner/” name=”regcleaner” description=”Waarom is de regcleaner geen goede keuze?” rev_name=”TweakNow RegCleaner” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-08-15″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]