Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AVG PC TUNEUP

De AVG PC TUNEUP Review – waarom heeft AVG ons teleurgesteld?

avg pc tuneupAVG is een van de grote merken op het gebied van antivirus software ontwikkeling die door de opkoop van TuneUp Utilities ook meer marktaandeel wil verkrijgen op het gebied van Windows optimalisatie software. Er zijn vele programma’s beschikbaar voor het optimaliseren en versnellen van Windows. Vele Windows gebruikers kopen deze programma’s voor het onderhouden en optimaliseren van hun computer prestaties. Vooral in Duitsland wordt TuneUp Utilities gekocht. Doordat AVG het duitse bedrijf TuneUp software opkocht, kon ze meteen in een belangrijke markt binnenkomen, belangrijke kennis verwerven en makkelijker haar posititie versterken als een ontwikkelaar van goede Windows optimalisatie software.

AVG PC TUNEUP software is gebaseerd op TuneUp Utilities.

Dit betekent dat als we de AVG PC TuneUp software moeten recenseren, we moeten terugvallen op onze review over TuneUp Utilities. De AVG PC TuneUp software is identiek aan deze software. Het grote verschil is eigenijk alleen de naam. Met de AVG PC TuneUp software kun je dus o.a ook:

  • het windows register opschonen
  • de harde schijven op fouten controleren, repareren en defragmenteren
  • Windows processen inspecteren en afsluiten
  • verwijderde bestanden terughalen
  • onnodige bestanden verwijderen
  • oude backups verwijderen
  • gegevens van de harde schijf veilig verwijderen
  • programma’s uitschakelen en verwijderen

avg pc tuneup review 2013Bovendien bevat het ook de Turbo modus en de Economy Modus die we zo goed kennen van TuneUp Utilities. Dus, we kunnen voor alle details hieromtrent verwijzen naar de betreffende review: TuneUp Utilities 2013 Review.

Voor meer informatie over alle gereedschappen kunt u nu ook deze AVG YouTube video bekijken met een presentatie over deze Windows optimalisatie software:

 

Wat is er teleurstellend aan de AVG PC TuneUp software?

pc tuneup versus advanced systemcareIk vind het persoonlijk zeer jammer dat AVG deze software gebruikt om gewoon klanten te winnen voor haar antivirus sofware programma’s. Ik snap het niet, het is een gouden mogelijkheid om juist AVG PC TuneUp te complimenteren met een goede antivirus module. Hierdoor zou AVG over een unieke hoogwaardige oplossing beschikken voor het optimaliseren en beveiligen van Windows computers. AVG maakt zeer goede antivirus software en de TuneUp Utilities software is een van beste keuzes als het gaat om Windows optimalisatie. In dat opzicht zou AVG wat meer kunnen leren van Iobit en Systweak. Iobit heeft in de Advanced SystemCare een antivirus module van Bitdefender erin gebouwd! De Advanced System Optimizer van Systweak bevat naast een virusscanner een encryptie gereedschap voor het versleutelen van bestanden. Zelfs Kromtech heeft dit begrepen met de nieuwe PCkeeper waaraan nu hard wordt gewerkt. Dat is nu zo mooi van deze software, gewoon 1 heerlijke totaaloplossing om alle onderhoudstaken lekker makkelijk en bijna automatisch mee aan te pakken.

Conclusie over de AVG PC TuneUp

Het is inderdaad teleurstellend dat de AVG de PC TuneUp software niet heeft versterkt met een ingebouwde AVG internet security module. Als dat zo was, had ik hier de AVG PC TunUp software van harte aanbevolen. Nu kan ik dit niet echt….. AVG maakt gewoon gebruik van een klassieke duitse top programma voor Windows optimalisatie en gebruikt die nu voor haar eigen marketing doeleinden. Ik hoop dat de originele kwaliteit van het programma niet wordt verprutst en dat ze de legacy van TuneUp Utilities uiteindelijk begraven. TuneUp Utilities staat bekend om Windows 7 goed te optimaliseren. Ik hoop AVG serieus werk zal maken met de AVG PC TuneUp en deze in de toekomst zal complimenteren met een antivirus module.

Relevante artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/softwaretips/avg-pc-tuneup/” name=”AVG PC TUNEUP” description=”AVG PC TuneUp software review 2013 in vergelijking met de AVG TuneUp Utilities 2013 software. ” rev_name=”AVG PC TUNE UP – utility software – ” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-08-30″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]