Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MACPAW

Een recensie over de mac utility software van MacPaw:

MacPaw is een van de beste mac utility software ontwikkelaars beschikbaar. Het is een klein bedrijfje in Kiev dat al snel het inzicht had dat het gebruiksgemak van een mac kon worden verbeterd door de ontwikkeling van specifieke applicaties hiervoor. De belangrijkste applicaties zijn gebundeld in de Clean My Mac 2 software.

macpawDe Clean My Mac 2 software bevat een aantal belangrijke applicaties voor het optimaliseren en opschonen van een mac computer. Een mac opschonen en optimaliseren is kindeenvoudig met deze mooie MacPaw software. MacPaw ontwikkelt zeer gebruiksvriendelijke en nuttige software ingepakt in een prachtig design die mooi harmoniseert met de design van Apple computers.

 

Wat zit er dan in de MacPaw Clean My Mac 2 software?

De CleanMyMac 2 software bevat de volgende applicaties:

  1. Mac cleaner die het systeem via intelligent algoritmes scant op 11 verschillende ‘junk’ bestanden die het systeem vervuilen. Door het verwijderen van deze vervuiling zullen de systeem prestaties beter zijn. Wanneer je mac traag is geworden, kan dat vaak te wijten zijn door een opeenhoping van deze verschillende type rommelbestanden. MacPaw was een van de eerste software bedrijven die een uitstekende mac cleaner hiervoor had ontwikkeld. OnyX MacCcleaner, Zeobit, en nu Kromtech zijn pas veel later op de markt gekomen. Vooral Kromtech is bekend nu met de MacKeeperKromtech is de meest geduchte concurrent van MacPaw aangezien de MacKeeper meer applicaties bevat voor het optimaliseren en beveiligen van een mac.
  2. iPhoto cleaner. Dit is een unieke applicatie van de Clean My Mac software van MacPaw. De iPhoto bibliotheek is veel groter dan je denkt. Iedere keer wanneer een foto wordt aangepast, zal het fotobestand worden aangepast en opgeslagen in de iPhoto bibliotheek terwijl het originele bestand verstopt blijft. De CleanMyMac kan alle deze verstopte originele fotobestanden van je opzoeken en verwijderen in dien gewenst. Dit kun je automatisch of handmatig doen en zodoende veel ruimte besparen.
  3. MacPaw uninstaller voor het beheren van alle programma’s op de mac computer.
  4. Mac Extension manager voor het beheren van alle browser extenties.
  5. MacPaw Eraser voor het definitief verwijderen van bepaalde privacy gevoelige bestanden.

Conclusie over deze MacPaw software: 

macpaw reviewDe MacPaw CleanMyMac software is een klassiek uitstekende mac cleaner. Het bevat alles wat je van een goede mac cleaner kunt verwachten. De nadelen zijn dat deze mac cleaner geen mac virusscanner en geen mac data recovery gereedschap bevat. Voor meer informatie: CleanMyMac Review.

 

De MacPaw Gemini & Hider software

macpaw gemini appVoor het verwijderen van dubbele bestanden heeft MacPaw een speciaal programma ontwikkeld: Gemini. Het is een van de meest gevanceeerde scanners op het gebied van het opspeuren en intelligent verwijderen van dubbele bestanden in een mac bestandssysteem. Het is uitgeroepen tot de beste Mac applicatie van 2012 door de Mac App Store. Hoewel ik het eens ben met de bevindingen van de Mac App Store, vraag ik me af waarom de Gemini niet zit ingebouwd in de CleanMyMac software als een extra module. Dan zou de CleanMyMac 2 extra meerwaarde krijgen en beter kunnen concurreren met de Mackeeper van Kromtech. Dit zelfde geldt voor de Hider 2 software van Macpaw. De Hider 2 is een encryptie programma voor het versleutelen van belangrijke privacy gevoelige bestanden. Hoewel het een prachtig programma is dat met veel smaak is ontwikkeld, is het wel weer zo dat deze functionaliteit wel zit in gebouwd in de Mackeeper.

Conclusie over MacPaw

macpaw utility softwareHiermee komen we ook tot de conclusie over MacPaw software. MacPaw is een uitstekende ontwikkelaar van zeer smaakvolle nuttige mac utility software programma’s. Het jammere is dat deze programma’s te veel worden gesegmenteerd/opgedeeld in verschillende afzonderlijke programma’s die je moet installeren en kopen. Dit is handing wanneer je als consument alleen maar assistentie wilt m.b.t. 1 specieke taak of probleem dat je wilt oplossen, maar ik denk dat het voor de meeste mac gebruikers beter zou zijn als Macpaw een alles-in-één software programma zou aanbieden. Maar goed, dat is mijn mening, die ik natuurlijk vooral baseer op het feit dat ik zelf de Mackeeper gebruik.

 

 Youtube video review over de Macpaw software door Apple Advisor:

 

Download hier de CleanMyMac 2 software van Macpaw

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/softwaretips/macpaw/” name=”MACPAW” description=”Welke software ontwikkelt MacPaw? Waarom is MacPaw een goede mac software ontwikkelaar” rev_name=”MacPaw Mac Utility Software” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2014-05-16″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]