Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Binkw32.dll

Binkw32.dll foutmelding

Er zijn vele verschillende manieren waarop een binkw32.dll error zich kan opdienen. In de meeste gevallen zal de foutmelding u vertellen dat u dit Windows DLL bestand mist op uw computer of niet gevonden kan worden.

Binkw32 Probleem – oorzaak beschrijving:

Binkw32.dllBinkw32.dll foutmeldingen worden veroorzaakt door knelpunten m.b.t. de Bink Video Codec dat ontwikkeld is door RAD Game Tools, Inc. Meestal heeft het te maken met of wel een hardware probleem of missende driver ofwel dat men niet een orginele game probeert te installeren en te spelen. Vaak wanneer een bepaalde cracks probeert te gebruiken voor games die gebruik maken van de Bink Video Codec treden Binkw32.dll errors op. Onder andere de volgende spelletjes maken gebruik van deze codec: Age of Conan, Dungeon Lords, Civilization III, Demon Stone, Battlefield 2142, Battlefield 1942, Dungeon Siege II, World in Conflict, Sid Meier’s Pirates!, Broken Sword 4, Ragnarok, BioShock, Battlefield Vietnam, Empire Earth II, DarkRO, Hitman: Blood Money, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Star Wars: Battlefront II, Tomb Raider: Legend, en vele andere. Heel veel populaire games maken gebruik van de Bink Video Codec. Wanneer men dus geen gebruik maakt van de originele DVD of CD en deze illegaal download, maakt men dus een grote kans om een Binkw32.dll error te krijgen.

Binkw32.dll missing? De checklist met mogelijke oplossingen:

1. Een Binkw32.dll bestand downloaden?

Binkw32.dll missingDe meest gemakkelijke oplossing lijkt om gewoon binkw32.dll te downloaden en te installeren. Helaas, zit daar een addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat het niet aan te raden is om deze Window DLL op te zoeken op een online DLL library en deze daar te downloaden. Vaak zal het niks helpen en alleen weer een nieuwe foutmelding generen. De beste manier is om binkw32.dll op te zoeken bij de originele bron, de DVD of CD. Wanneer u al deze heeft gedownload en heeft geinstalleerd van een DLL library, is het aan te raden dat u deze weer vewijderd. Een ander alternatief is om de DLL Fixer te gebruiken. De DLL FIXER is speciale software die ontwikkeld is voor het aanpakken van DLL problemen.

2. Sluit en her-open het betreffende spelletje.

Dit Windows DLL probleem kan te maken hebben met een tijdelijke fout. Herstart de computer en het spelletje die de binkw32 foutmelding heeft gegenereerd. Misschien is hiermee het probleem opgelost.

3. Herinstalleer het betreffende spelletje.

Een volledige nieuwe installatie van het spelletje is vervolgens aanbevolen. Zorg ervoor dat het spelletje goed van de computer wordt verwijderd voordat u deze opnieuw installeert. Het beste is ook om eerst de computer volledig opnieuw op te starten voordat u het spelletje er weer op zet.

 4. Software updates.

Zorg ervoor dat u de laatste update van uw spelletje heeft geinstalleerd. Controleer de website van de maker en installeer de laatste versie c.q. update. Misschien wordt in de laatste update van het spelletje de foutmelding opgelost.

5. Download de Bink Video Codec

Wanneer een verse installatie niet heeft geholpen, kunt u altijd naar de website van RAD Game Tools gaan: Download RAD Video Tools van de website van RAD Game Tools. RAD Video Tools bevat de Bink video codec. Dit is de originele bron voor de binkw32.dll bestand.

6. Installatie fout

Het zou kunnen zijn dat de binkw32.dll error veroorzaakt is door een installatie fout. Het kan zijn dat deze in een onjuiste directory folder is geplaatst. Wanneer dat het geval is, kunt u het binkw32 bestand opzoeken en terugzetten in de hoofdfolder ofwel root directory van uw spelinstallatie. Bijvoorbeeld: wanneer u het dll bestand vindt in de system folder C:\Program Files\spelletje1/system kopieer deze dan naar C:\Program Files\spelletje1/.

Een andere mogelijkheid is om de binkw32.dll te plaasten in de Windows system directory folder. Copy & paste het Windows DLL bestand in C:\Windows\System . Natuurlijk kun je ook de DLL-Fixer inzetten om dit automatisch uit te voeren.

7. Piraat versie

Wanneer u gebruik maakt van een illegale kopie het spelletje zult u vaak deze type foutmeldingen krijgen: “procedure entry point _BlinkSetVolume@12”. Het kopen van het spelletje en het downloaden van een legale versie is dan de oplossing.

8. Installeren van een oudere binkw32.dll bestand!

Natuurlijk kan het probleem ook onstaan wanneer het DLL-bestand niet compatibel is met youw systeem. Dit gebeurt vaak wanneer nieuwe spelletjes op oudere computers worden gezet. In dit geval zou een oude binkw32.dll file helpen (backwards compatible!). De DLL Fixer is ontwikkeld om dit makkelijk voor je te doen: DLL Fixer Review.

9. Videokaart probleem

Wanneer de videokaart niet genoeg capiciteit heeft voor het spelletje kan dit foutmeldingen veroorzaken. U zult dan een betere videokaart moeten kopen of deze opwaarderen met meer geheugen. Zorg er ook voor dat uw videokaart drivers ofwel stuurprogramma’s op de juiste versie draaien. Uw computer hardware heeft vele verschillende stuurprogramma’s om te kunnen communiceren met uw Windows besturingssysteem. Het is aan te bevelen om geregeld uw Windows drivers van o.a. uw videokaart op te waarderen naar de laatste versie met behulp van een driver scanner.

We hopen dat deze checklist voor het aanpakken van uw Binkw32.dll probleem u van dienst zal zijn. U bent welkom om uw eigen ervaringen met ons te delen door het plaatsen van een opmerking.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding Binkw32.dll

Schrijver:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands