Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Internet Privacy

Internet privacy, iets vanzelfsprekend?

 

internet-privacyMet betrekking tot internet privacy; in het dagelijkse leven wanneer we bij de Albert Heijn iets gaan kopen hoeven we ons niet te legimiteren. Ook we zouden zeer boos worden wanneer de postbode onze post al voor ons zou hebben gelezen. Gelukkig, is dit gewoonlijk niet het geval . Privacy lijkt voor ons iets vanzelfsprekend. Helaas, dit is niet het geval op het internet. In feite, bijna alle e-post wordt zonder noemenswaardige bescherming verstuurd en kan makkelijk worden onderschept of gelezen. Ook met ons surfgedrag op het internet laten we vaak veel sporen achter zonder dat we dit weten. Het internet wordt meer en meer een belangrijker deel van het dagelijks leven. Ongelukkig genoeg, zijn twee kwesties nog niet goed aangepakt geworden: het bezitten van anonimiteit, en het garanderen van online privacy op het Internet. Het anoniem internetten is een luxe en vergt wat basis kennis om daadwerkelijk daarvan de problematiek van in te zien. Lees meer over hoe u het beste kunt anoniem surfen op ons artikel over: anoniem internetten.

internet privacyWat is een slimme zet voor het krijgen van Internet Privacy?

Een encrypted VPN Verbinding met CyberGhost! Lees hier meer over CyberGhost.

 

 

Internet privacy oplossingen – Drie handige tips:

Internet privacy hangt zeer samen met internet security. M.b.t. internet privacy oplossingen, is het verstandig om eens goed na te gaan op welke manieren andere personen zonder onze toestemming privé-bestanden kunnen inkijken, en hoe onze identiteit kan worden verborgen voor anderen indien gewenst. Er zijn vele goede redenen om anoniem op Internet te willen opereren. Hiervoor zijn diverse internet privacy oplossingen beschikbaar:

Internet Privacy Tip 1. Maak gebruik van encryptie software zoals APO Encryption .

In de eerste plaats, voor de internet privacy te waarborgen van emails, kunt u gebruik maken van encryptie tools. Door middel van encryptie kan een email bericht versleuteld worden waardoor niemand het meer kan lezen. Men heeft de sleutel nodig om het bericht te kunnen lezen. Er bestaan cryptografische software die ook authenticatie hebben. Een goed voorbeeld hiervan op het internet is PGP (“Pretty Good Online Privacy”) (Engelstalig) en is zeer populair. Met behulp van encryptie tools kunt u er ook voor zorgen dat uw bestanden op uw computer beschermd worden. Wilt u persoonlijke en andere belangrijke bestanden op uw computer ook via encryptie software beschermen, dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de APO Encryption Software.  De Apo Encryption Software heeft o.a. een zeer gevanceerde encryptie technologie (inclusief AES 256 Bits encryptie) voor de bescherming van uw gevoelige bestanden.  De software is o.a. prijsbeloond geworden door Military Embedded Systems in de Verenigde Staten. Klik hier meer als u meer wilt lezen over APO Encryption. Een meer eenvoudige variant die ook zeer effectief uw internet privacy waarborgt op het internet is de Privacy Guardian. Deze internet privacy software is ontwikkeld geworden door PC Tools. PC Tools is in handen van de IT-security software gigant Symantec.

AANBEVOLEN:

Vergelijk de APO Encryption met de  Privacy Guardian software en kijk welke het beste bij u past.

 

Internet Privacy Tip 2. Maak gebruik van een goede virusscanner


In de eerste plaats, om uw internet privacy te beschermen
, moet u ervoor zorgen dat u de pc goed beschermt met een softwarematige firewall, security software, zoals antivirus en dat men alle software security updates voor al uw software goed toepast. Wanneer u dit niet doet zal uw internet privacy te prooi vallen aan hackers die via malware uw pc overnemen. We raden u aan om een zeer volledige virusscanner aan te schaffen van een hoogwaardige antivirus ontwikkelaar zoals bijvoorbeeld Avira, Panda Security, of Kapersky. Ook is het relevant de informatie van de Waarschuwingsdienst goed door te nemen. Waarschuwingsdienst is een service voor de Nederlandse burger opgezet door het Ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met GOVCERT.nl. GOVCERT is het Nederlandse Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Het doornemen van alle informatie van Waarschuwingsdienst.nl is belangrijk wanneer uw internet privacy u lief is. In ieder geval, zorg ervoor dat uw goede beveiligingssoftware heeft en de laatste updates voor uw software. Dit kunt u makkelijk controleren d.m.v. Secunia’s Personal Software Inspector. Deze controleert uw software op missende patches en reikt u de juiste patches aan ter installatie. Meer dan 90 % van malware infecties vindt plaats door missende patches. Dit kunt u beschouwen als openstaande deuren van uw huis. Wanneer uw niet uw PC patch ligt uw internet privacy open en bloot, men hoeft alleen maar binnen te wandelen om even te komen rondneuzen.

Internet Privacy Tip 3. Maak gebruik van Remailers.

In de tweede plaats, voor het behouden van uw internet privacy, kunt u gebruik maken van remailers. Een ‘remailer’ is in feite enorme computerdatabase die de afzender van elke e-mail wist en tevens vervangt door een uniek nummer. Voorzien van dit nummer wordt het bericht door deze database doorgestuurd naar de ontvanger. De onvanger kan weer naar de zender antwoorden doordat de computerdatabase weer de koppeling kan maken tussen de unieke nummer en de origenele verzender. Door dit systeem kan de internet privacy gewaarborgd worden en stelt het gebruikers in staat om anoniem te blijven in o.a. discussiegroepen.

Ten slotte, om uw internet privacy te beschermen, moet u ervoor zorgen dat u de pc goed beschermt met een softwarematige firewall, security software, zoals antivirus en dat men alle software security updates voor al uw software goed toepast. Wanneer u dit niet doet zal uw internet privacy te prooi vallen aan hackers die via malware uw pc overnemen. We raden u aan om de informatie van Waarschuwingsdienst goed door te nemen. Waarschuwingsdienst is een service voor de Nederlandse burger opgezet door het Ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met GOVCERT.nl. GOVCERT is het Nederlandse Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Het doornemen van alle informatie van Waarschuwingsdienst.nl is belangrijk wanneer uw internet privacy u lief is. In ieder geval, zorg ervoor dat uw goede beveiligingssoftware heeft en de laatste updates voor uw software. Dit kunt u makkelijk controleren d.m.v. Secunia’s Personal Software Inspector. Deze controleert uw software op missende patches en reikt u de juiste patches aan ter installatie. Meer dan 90 % van malware infecties vindt plaats door missende patches. Dit kunt u beschouwen als openstaande deuren van uw huis. Wanneer uw niet uw PC patch ligt uw internet privacy open en bloot, men hoeft alleen maar binnen te wandelen om even te komen rondneuzen. Klik op de link om meer te lezen over Secunia’s gratis Personal Software Inspector die uw computer veiliger zal maken en in feite uw internet privacy impliciet beschermt.

Internet Privacy, een conclusie:

Het internet is een zeer complex, maar een stabiel systeem. Helaas aan de veiligheid en internet privacy voor haar gebruikers moet men nog flink werken. De behoefte aan anonimiteit is belangrijk en zal alleen maar toenemen. Softwarematige beveiliging door middel van  o.a. 1. encryptie, 2. het verwijderen van uw privacy gevoelige sporen en bestanden in uw systeem met een complete virusscanner die deze functionaliteit heeft. 3. het gebruik van remailers en anti-malware scanners, is dan ook noodzakelijk wanneer men zijn eigen internet privacy wil waarborgen. Mocht u op zoek zijn naar een totaaloplossing voor het onderhouden van uw computer die tevens uw privacy verzekert, kunt u ons artikel lezen over de Panda antivirus Global Protection. Het investeren is de moeite waard in het licht van de mogelijke ernstige gevolgen waarbij persoonlijke bestanden worden gestolen of verwijerderd van de harde schijf. Het terughalen van verwijderde bestanden is mogelijk met data recovery software, maar goed, het is geen garantie dat deze software ze kan terugtoveren. Een goede security oplossing van Avira of Panda Security zou u kunnen overwegen aan te schaffen om dit te kunnen voorkomen in de toekomst.

Klik hier om meer te lezen over deze totaaloplossing voor internet veiligheid.

We hopen dat deze informatie u heeft geholpen en dat de informatie waarnaar wij u hebben doorverwezen u verder zal helpen in het verzekeren van uw internet privacy. Het surfen, browsen en gebruik maken van uw pc moet toch een plezier zijn en geen angstige bezigheid. Wij willen desalniettemin wel u nog wijzen op een artikel die we hebben geschreven omtrent internet privacy en kinderen op het internet. Wanneer u kinderen heeft is het toch wel aan te raden om u op te hoogte te stellen van de inhoud van dit artikel wat ook een raakvlak heeft met internet privacy: weet u wat u kinderen achter de computer, op het internet doen? Heeft u meer vragen, misschien op het gebied van wat de WET zegt over internet privacy e.d., dan raden we u aan om de website door te nemen van de ICT-Jurist Arnoud Engelfriet . Arnoud Engelfriet schrijft veel over internet privacy gerelateerde onderwerpen en de wet op het internet. Klik hier voor het bezoeken van zijn website Ius mentis.

 

 

 

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software Aanbevolen bronnen: internet-privacy-advies internet-privacy-secunia Friend of Internet Privacy & WOT