Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Het register opschonen met software?

 

register opschonen

Oppassen met verwarrende informatie op het internet over het register opschonen met een registry cleanerAls het gaat over het register opschonen van uw computer, dan kunt u veel op het internet lezen over de opvatting dat een schoon Windows register voor betere computer prestaties zorgt. Een schoon register maakt minder aansprak op waardevolle systeembronnen. Microsoft heeft voor de Windows besturingssystemen geen registry cleaner software ontwikkeld om het Windows register schoon te maken om zo uw trager wordende computer te versnellen. Niet zo gek dat er op dit moment een veelvoud van dubieuze registry cleaner software beschikbaar is die allemaal aanspraak maken uw computer enorm te versnellen.

Helaas, het register opschonen met deze twijfelachtige registry ‘fix’ of ‘pc cleaner‘ software veroorzaakt vaak meer ellende dan ze zou moeten oplossen. Dit wordt mede veroorzaakt doordat veel register opschoners die op het internet verspreid worden, vaak van slechte kwaliteit zijn. Alszodanig is het soms het geval dat deze software de gebruiker alleen een goed gevoel geeft  zonder dat deze software daadwerkelijk de computer prestaties zal verbeteren, laat staan uw pc sneller maakt.  Mocht deze registry cleaner software op onverantwoorde wijze wel grondige wijzingen in het register aanbrengen, kan het uw computer veel schade bezorgen. Een register cleaner mag niet als een olifant in een porseleinkast te keer gaan. Register opschonen met voorzichtigheid is ons devies en geloof niet in verkooppraatjes .

Beste selectie van register opschoners:

register-opschonen-tipsComputer Opschonen raadt u aan (na veel onderzoek op deze rommelige markt) om alleen een register opschoner te gebruiken die voldoet aan alle kwaliteitsnormenLees hier meer over de kwaliteitsnormen van een goede register cleaner of lees hier een complete review over een van de volgende uitstekende registry cleaners:

 1. Systweak Advanced System Optimizer – Complete gereedschapskist met 16 jaar ervaring!
 2. PCKeeper – complete gereedschapskist voor Windows optimalisatie en beveiliging!
 3. PC Cleaner Pro – complete gereedschapskist voor Windows onderhoud en beveiliging.
 4. PC Mechanic – Pure cleaner van Microsoft ISVP Partner Uniblue.
 5. PC Health Advisor (Paretologic Microsoft ISV Gold Partner)

Register opschonen met alleen de beste register opschoners:

Het opschonen van het register moet verricht worden met omzorg vanwege de complexiteit van het Windows register. We raden uw aan om niet het Windows Register op te schonen met een slechte registry cleaner van een onbekende of niet erkende software ontwikkelaar. Kies er een die met omzorg en vakkennis is ontwikkeld en  bovendien de volgende belangrijke elementen moeten hebben:

 • 1. Reparatielogs van het register. Als de respectieve registry cleaner het register wijzigt, maakt het een logbestand waarin deze wijzigingen worden vastgelegd. Elk logbestand bevat alle wijzigingen die op dat moment zijn uitgevoerd.
 • 2. Register herstelpunt. Als er wijzigingen worden uitgevoerd in het register, moer er automatich een back-upbestand worden gemaakt, waardoor de computer, wanneer dit bestand wordt teruggezet, terugkeert naar een eerdere configuratie. Gewoon op de juiste back-up kiezen en op ‘herstellen’ klikken. Het register opschonen is veiliger wanneer er een backup is.
 • 3. Negeerlijst van het register. Met de neegeerlijst kunt u bij het scannen bepaalde secties van het register overslaan.
 • 4. Registerdefragmentatie functionaliteit. Om de systeem presaties regelmatig te verbeteren moet u het register regelmatig defragmenteren.
 • 5. Technische ondersteuning. Het bedrijf heeft uitstekende in-house klantendienst en technische support. Wanneer u vragen heeft of in de problemen komt, kunt u altijd contact opnemen met de support afdeling .
 • 6. Gegarandeerde 30 dagen geld-terug-garantie is heel belangrijk.

advies-register-opschonen-computerDus, oppassen met het doe-het-zelf opschonen van uw register. Gebruik alleen de beste registry cleaners die voldoen aan alle eisen. Lees het volgende artikel van een vriend van ons over een mooi stukje gereedschap die voldoet aan alle kwaliteitskenmerken van goede registry cleaner en veel meer extra’s bevat: klik en lees meer over PCKeeper, een van de beste, meest complete en meest betrouwbare registry cleaners.

 

Het register opschonen van malware?

Het verwijderen van malware uit het Windows register is niet gemakkelijk. Verstopte malware op uw computer is vaak de oorzaak van een vervuild Windows register en een trager, onstabieler systeem. Wanneer u denkt dat uw computer besmet is met malware, in de vorm van spyware, adware, rootkits, keyloggers e.d. is het belangrijk om een specialist in te zetten. Vooral spyware is lastig. Voor meer informatie: spyware verwijderen in een handomdraai.

register opruimenTIP: een goede registry cleaner kunt u trouwens ook vinden in erkende Windows optimalisatie software. Dat wil zeggen Windows optimalisatie die ontwikkeld is geworden door Microsoft erkende software ontwikkelaars. Bekende makers zijn b.v. Paretologic en Systweak. Vooral Systweak en Iolo hebben een compleet product voor het opschonen van het Windows register en het geheel onderhouden en beveiligen van de computer ontwikkeld: de PCKeeper, PC Cleaner Pro, de Advanced System Optimizer & de System Mechanic Pro. Deze software bevat een krachtige anti-malware en antispyware scanner. Voor meer informatie zie de recensies:

Aanbevolen product reviews:

Paretologic & register opschonen

Gerelateerde computer opschonen artikels:

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

——————————————————–
Dit artikel over het register opschonen is een bijdrage van: 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2010/03/windows-register-opschonen/” name=”Register Opschonen” description=”Waarom is het register opschonen van een Windows computer nodig?” rev_name=”Register opschoner” rev_body=”Register opschoners” author=”Rens Smit” user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
32 comments… add one
 • Svenson
  2010/05/10, 11:52

  Goede reflectie…en hier kunt u in feite alle feiten krijgen omtrent het register e.d. van de maker zelf:
  http://support.microsoft.com/kb/256986/nl

 • Vincent
  2010/05/19, 18:21

  Microsoft? Waarom geen onafhankelijke bron raadplegen zoal wikipedia?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Register_(Windows)

 • Laurens
  2010/08/04, 16:22

  Vertrouwensvraag. Het gaat in feite om vertrouwen die door veel registry cleaner scams een flinke deuk heeft opgelopen. Terwijl het Windows register wel een cleaner nodig heeft voor het opruimen van alle Windows register Junk veroorzaakt door software rot hetgeen op deze website wordt aangeduid als Windows register vervuiling. Een feit onderkend door Mark E. Russinovich.

 • Javier
  2010/08/23, 16:31

  Register opschonen is een normale onderhoudstaak voor de computer en het algeheel goed functioneren van Windows. Marketing heeft dit onderwerp te veel opgeblazen en uitgemolken. Vandaar de vertouwensvraag en de belangrijkheid om software aan te schaffen van een vertrouwd bedrijf.

 • Jan
  2010/12/23, 15:30

  Gewoon even om te zeggen: register opschonen met registry mechanic doe ik geregeld met tevredenheid.

 • VIPman
  2011/05/25, 13:15

  Zeg iemand wel eens van een registry booster gehoord?

 • zeiveraar
  2011/08/10, 22:21

  Zeg ik moet wel zeggen dat het register opschonen onderwerp wel erg overdreven is. Ik heb het nog nooit gedaan en toch loopt mijn computer als een tiet. Waarschijnlijk doordat een goede pc heb gekocht en zo’n registry booster niet nodig heb!