Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DLL HELL & DLL bestanden

Wat bekent DLL HELL?

In de computerwetenschap staat DLL HELL als een informele aanduiding voor de foutmeldingen en errors die u als computergebruiker kunt krijgen met het werken met Dynamic Link Libraries (DLLs) ofwel DLL-bestanden.

dll hellDLL-bestanden worden gebruikt door Windows besturingsystemen, met name de 16-bit edities. DLLs zijn zeer belangrijke software informatiecodes in uw Windows besturingssysteem en al uw software. Microsoft heeft het gebruik van DLL-bestanden ingevoerd voor het kunnen het kunnen hergebruiken en modileren van software codes. Dit betekent heel eenvoudig gesteld dat DLL bestanden het mogelijk maken dat verschillende applicaties op uw computer op dezelfde tijd hetzelfde stukje informatie kunnen gebruiken. Het voordeel van DLL-bestanden ligt in de besparing van pc geheugen besparing en aanzienlijke tijdwinst met het opstarten van software.

Een DLL HELL manifesteert zich tijdens het opstarten van een programma door middel van verscheidene varianten van pop-up waarschuwingen die u berichten dat een bepaalde DLL bestand niet kan worden gevonden of wordt gemist. Bovendien kan DLL HELL zich manifesteren in de vorm van slecht functionerende software. De software draait gewoon niet meer zo lekker als voorheen. Een DLL probleem is een typisch probleem bij het openen van bestanden voor het starten van applicaties en bestanden terughalen. Een DLL Hell kan veroorzaakt zijn door een vervuild Windows register.

Wat kan men tegen een DLL HELL doen?

Wanneer u te maken heeft met DLL HELL of wel een DLL error raden we aan het volgende DLL ERROR STAPPENPLAN door te lezen. We raden u niet aan om een meteen over te gaan naar de meest eenvoudige voor de hand liggende oplossing: het on-line downloaden van het missende DLL-bestand of het installeren van een willekeurige PC cleaner. Ons advies om niet te snel te ageren en o.a. niet te beginnen met het zelf downloaden en installeren van een DLL bestand. Lees hier meer over waarom u niet een dll-bestand on-line moet gaan downloaden . Daarnaast is het gewoon verstandig om uw Windows register te onderhouden met een registry cleaner.

dll hellEen goed programma voor het opschonen van het register en met de capiciteit om een DLL probleem mee te verhelpen is de DLL FIXER. We raden u aan om deze tool voor het automatisch installeren van missende DLL bestanden te testen. Lees hier meer over de DLL FIXER.

Gerelateerde onderwerpen:


Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
5 comments… add one
  • Karel
    2010/06/09, 01:23

    Is er geen DLL vagevuur? Bedankt voor de uitleg van deze bizarre term.