Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Driver Updates met Driver Detective

Wat is eigenlijk een oorzaak van het probleem aangaande een driver update en waarom is Driver Detective een goede oplossing voor dit probeem?

Als het gaat over een driver update, besefte Microsoft al snel dat al haar Windows besturingssystemen een behoorlijke zwakheid in gemeen hadden: driver updates van derdepartij makelij. Microsoft maakt geen hardware, maar software. De software die Microsoft ontwikkelt zorgt ervoor dat de computer lekker werkt, maar de hardware devices in uw computer en de software die daarvoor nodig is om met het Windows besturingssysteem te kunnen communiceren, worden niet door Microsoft ontwikkeld. Het feit dat Microsoft geen controle heeft over een driver update voor alle mogelijke hardware componenten op een computer (zoals de computermuis, de printer, de  geluidskaarten, videokaarten etc.) geeft problemen bij bepaalde software updates die Microsoft vaak zelf uitbrengt. Een Microsoft software update kan behoorlijke consequenties hebben voor de wijze waarop het besturingssyteem met de drivers communiceert. Het kan mogelijkerwijs uw pc prestaties vertragen en kan in het ergste geval Windows crashes veroorzaken. Vandaar dat het technisch daadwerkelijk zeer zinvol is om af en toe uw pc drivers te controleren op missende updates.

Controleer gratis met Driver Detective of u een belangrijke driver update mist op uw computer aangezien verouderde drivers uw computer prestaties belasten.

Microsoft is afhankelijk van de hardware fabrikant om er zeker van te zijn dat het device als normaal blijft functioneren onder de nieuwste Microsoft software update. Hiervoor moet de fabrikant, b.v. Nvidia, voor een nieuwe driver update uitkomen binnen een bepaalde tijdsperiode, maar vaak komen ze te laat uit met een nieuwe driver update. Als een driver update te laat wordt uitgebracht dan wordt deze niet automatisch meegenomen met de software update van Microsoft. Bovendien zijn er vaak kritische Windows security updates die zo snel mogelijk moeten worden uitgebracht en toegepast. In dat geval is er geen tijd om te wachten op een driver update van een hardware fabrikant. Dit is een reden waarom vele driver updates niet worden toegepast en uw computer op den duur meer en meer driver updates mist. Dit verklaart alsmede waarom uw compter trager wordt met de tand des tijds. Lees hier meer over de belangrijkste Computer Traag factoreren.

Vandaar dat wij aanraden om Driver Detective te testen. Driver Detective is driver management software die nieuwe driver updates en installaties van uw hardware device drivers in de gaten houdt. Bovendien maakt Driver Detective een backup copy van de meest actuele dirver en corrigeert problemen voordat deze een probleem voor uw pc worden. Driver Detective beheert en onderhoudt elke driver update voor elk nieuw device op uw pc. Dit bepaart u een hoop tijd en u bent ervan verzekerd dat uw pc prestaties op en top zijn. U hoeft dus niet naar alle websites van uw hardware fabrikanten om te kijken of u wel de laatste update heeft ontvangen. Driver Detective is niet gratis maar de investering krijgt u driedubbel terug in termen van tijdsbesparing en een lekker werkende computer.

Test het voor uzelf: doe nu een gratis scan met Driver Detective om te zien welke driver update voor welk device op uw computer u nu mist.


Gerelateerde posts:

Driver Scanner Advies

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one