Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Waar verdienen spammers hun geld mee?

Het Spam probleem:

Spam heeft alles te maken met de internet security problematiek waarmee iedereen aandacht aan zou moet besteden. Een spam mailtje heeft meestal een inhoud waarbij je hopelijk direct ziet dat het om spam gaat. Het is geschreven in het engels, duits of een andere taal. Maar soms zitten er ook mailtje bij waarbij je gaat twijfelen. Een mail die u verteld dat u de Nederlandse loterij heeft gewonnen, en u speelt elke week mee met de loterij, zou het echt waar zijn?

spam Het gaat tegenwoording in spam mails niet om u iets te verkopen (want daar is het eigenlijk mee begonnen). Tegenwoordig gaat het alleen maar om reclame, daar verdienen ze hun geld mee. Spammer zijn eigenlijk bedrijfjes die elk een database hebben met email adressen. Zij verhuren hun spam service aan andere bedrijven, om via spam reclame te maken. De kosten zijn laag en als een paar van die aangeschreven mensen iets de advertentie van hun klant bekijkt, zijn ze al gelukkig. Een spammer krijgt betaald per klik, dus als u in een spam mail op een van hun links klikt dan is het kassa voor de spammer. De spammer zal op zoveel mogelijk manieren uw aandacht proberen te pakken in de hoop dat u klikt.

Spam en phishing 

Er zijn ook spam mailtje die verder proberen te gaan en u proberen op te lichten. U heeft de loterij gewonnen! Maar om voordat deze prijs kan worden uitbetaald moet u eerst een (prijzen) belasting betalen. Helaas zijn er genoeg mensen ingetrapt. Hebben deze nep belasting betaald, maar de prijs wordt nooit uitbetaald. Ook kan het zijn dat u een mail van uw bank ontvangt, tenminste het lijkt op een mail die van uw bank zou kunnen afkomen. In dit emailtje wordt u gevraagd om uw pincode, creditkaart of andere persoonlijke data wilt controleren. In het spam mailtje vind u link waar u op moet klikken om deze gegevens te controleren.  U wordt via deze link naar een website geleidt die verdacht veel op die van uw bank lijkt. De bedoeling van die site is het ervoor zorgen dat u de gevraagde gegevens verstrekt waarna zij u rekening kunnen plunderen. Dit soort praktijken wordt Phishing genoemd en een enorme bedreiding voor uw internet privacy. Let dus goed op en bij twijfel, bel even uw bank! Vandaar het belang van goede anti-spam software. We hebben een artikel geschreven over SpamFigther – Microsoft Gold Partner. SpamFigther biedt een uitstekende oplossing: SpamFigther Advies.

Spammen is verboden dus heeft u last van spam, meld spam dan meteen bij een van de vele instanties of bij uw internet provider. Spam melden is mischien een werkje (een digitaal forumulier invullen), maar het is misschien de enige manier om spammer aan te pakken. Om  u zich tegen spam te beschermen kunt u een spamfilter gebruiken. Een spamfilter is een programma gespecialiseerd in het detecteren van spam. Deze kan trouwens ook zitten in een goede en complete computer virusscanner.

anoniem surfen met hidemyassNaast het handhaven van een goede internet security level, is het aanmaken van een anonieme email account ook een goed idee. HideMyAss heeft een mooie email dienst ontwikkeld, Anonynmous Email. Deze kunt u gebruiken om anoniem emals te ontvangen en te verzenden. Deze zou u kunnen uitgeven aan derden, terwijl u persoonlijke email alleen wordt gegeven aan vertrouwde mensen en websites. Lees hier meer over HideMyAss en Anonymous Email.

 

Tip: is uw computer traag geworden? Maak ook uw computer eens schoon met een betrouwbare registry cleaner zoals de register booster, de crap cleaner of  Glary Utilities! Het opschonen van het Windows register is een goede zet voor het verbeteren van de computer stabiliteit, bovendien bevatten ze vaak een gereedschap voor het verwijderen van privacy gevoelige informatie op uw computer of in uw internet browsers.

Klik voor onze HomePage

Anti Spam

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one
  • a
    2014/01/26, 19:09

    Leve de commercie!! Lijkt me iets voor een consumentenprogramma.