Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Gratis Antivirus Advies

Is gratis antivirus software eigenlijk wel goed?

In dit artikel bespreken we de beste gratis antivirus software. Het gebruiken van gratis antivirus is een goede eerste stap bij het beveiligen van uw computer. Toch, moet u beseffen dat het gebruik van gratis antivirus een aantal nadelen heeft. Gratis antivirus is niet de beste antivirus keuze voor het bieden van bescherming. We raden u aan om even stil staan bij het volgende punten voordat u gratis antivirus software gaat downloaden:

Belangrijke aandachtspunten bij het gebruik van gratis antivirus:

 1. Gratis antivirus heeft meestal niet alle functies en vereisten heeft om u volledig te beschermen.
 2. Gratis antivirus heeft vaak alleen maar het doel om uw te lokken om een licentie af te nemen voor een meer completere antivirus software versie.
 3. Antivirus software is heel moeilijk en duur om te ontwikkelen. Het is eigenlijk niet meer dan normaal dat men voor volledige bescherming moet betalen.
 4. Gratis antivirus moet u niet alleen tegen virussvarianten beschermen, maar ook tegen spywarerootkits, Trojans, keyloggers, phishing, adware, spyware, Zero Day vulnerability hacks en andere varianten van online bedreigingen. Als de software u alleen maar bescherming biedt tegen virussen, dan bent u eigenlijk niet beschermd.
 5. Gratis antivrus software moet daarom vaak worden aangevuld met andere security software om uw computer volledig te beschermen zoals anti-spyware, anti-hacking, anti-adware en firewall software.

Aanbeveling en suggesties voor gratis security software

gratis antivirus

Natuurlijk, het beste is om natuurlijk om maar een complete internet security totaaloplossing te kopen van een goede en bekende fabrikant zoals o.a. Avira en Panda Security of Bitdefender.

Aanbevolen om te lezen:

Heeft u geen geld om te investeren in een complete anti-virus oplossing, dan bevelen we u aan om alleen gratis antivirus software te gebruiken van bekende en betrouwbare merken. Besef wel dat u af en toe een mail van deze vendors kunt krijgen met aanbiedingen om hun complete betaalversie aan te schaffen. Daarnaast moet u deze gratis versies complementeren met andere gratis beveiligingsoftware voor uw computer. Let op, al deze complementerende gratis versies kunnen allemaal weer worden opgewaardeerd tot een completere betaalversie. Hierbij komen een aantal suggesties voor gratis antivirus en andere security software:

 1. Avast Free
 2. Gratis virus scanner: AVG free download of Avast
 3. Gratis anti-spyware: super anti-spyware – lees ook: de SuperAntiSpyWare Recensie!
 4. Gratis anti-hacking software: Hijack free
 5. Gratis bescherming bij het internet banken: trusteer rapport
 6. Gratis VPN: easy VPN
 7. Gratis Firewall: ZoneAlarm
 8. Gratis Secunia Personal Software Inspector

Een ander punt dat aandacht verdient is het feit dat een antivirus programma kan worden gecomplementeerd met een registry cleaner met privacy wiping functionaliteit voor het opschonen van het Windows register, het optimaliseren van het Windows systeem en het verwijderen van privacy gevoelige gegevens. Twee bekende registry cleaners zijn de Registry Mechanic en de Ccleaner.

We hopen dat dit artikel over gratis antivirus software u verder heeft geholpen. Gerelateerde artikels kunt u hieronder vinden:

 1. Beste internet security tips
 2. Hoe kan ik veilig internetten?
 3. Advies over de complexiteit van een virus scanner
 4. Windows register opschonen met een registry cleaner.

Schrijver:

Heeft u zelf ervaringen met het gebruik van gratis antivirus software? We stellen u mening op prijs en u bent welkom om uw ervaring met onze lezers te delen. Dit artikel geeft gewoon een duidelijke mening over free antivirus software. Free is volgens ons gewoon een marketing truc voor verkrijgen van betalende klanten in een later stadium. Bovendien, stel u zelf voor een antivirus bedrijf te hebben. Het is beter dat mensen een gratis versie van uw hebben, dan dat ze gaan winkelen bij de concurrent. Wat is uw mening over gratis antivirus?

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
9 comments… add one
 • kaldunski chris
  2012/01/05, 18:45

  Microsoft Security Essentials is ook gratis.